Ett äventyrligt fenomen blir ett bekymmer

Igår var det någon som skrev till mig om skolans “värdegrund”, och jag förstod inte vad hon menade, varför jag googlade uttrycket samt rådfrågade skolans medlemmar på skolgården. Jag måste ta reda på vad det betyder, om vi har nån “värdegrund”, och om vi ska ha det?!?

Wikipedia:  Värdegrund är ett svenskt och i viss mån norskt begrepp som började användas under 1990-talet i diskussioner kring framför allt ett kollektivs gemensamma etiska grundvalar eller värderingar; exempel på kollektiv är en nation, institution, förening eller folkrörelse. 

Det är alltså ännu ett svenskt påhitt
Om jag skulle tala om “värdegrund” här på Cypern skulle ingen förstå vad jag talar om. Vi har också sett att det var en svensk psykiatriprofessor som myntade uttrycket “utmattning”, ett annat svenskt påhitt, och som det stod på mitt läkarintyg, och som saknar stöd utomlands eller i WHO:s sjukdomsbeskrivningar.

sjukAlla andra länder i hela världen talar om ME/CFS. (Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome). Det är en svår  fysisk sjukdom… beskriven på 60-talet av WHO och alla internationella beskrivningar talar man om att den insjuknade knappt kan stå på benen eftersom man är fruktansvärt sjuk.

F-kassan, som nu anses ha missförstått sitt uppdrag, och regeringen tycks tro att “utmattade” och “deprimerade” är samma sak, och avseende det kan jag hitta nån form av logik, eftersom tungmetaller torde spela en stor roll, i båda fallen. Men att använda ord som “för släpphänta” avseende en grupp som inte sällan är svårt förgiftade är groteskt.

Sipprar den attityden ut kommer “Sverigebilden” att få sig en redig snyting eftersom den normala attityden är att sjuka och svaga ska man ta hand om mest av alla.  Jag vet inte om “Sverigebilden” tål så mycket mer nu, och jag noterar sånt som att finnar får resa till Indien fritt men vi måste ansöka om VISA i förväg vilket står för ett väsentligt lägre förtroende.

6e3d6b_8d9bd9eb51e64fb6855a8f79013b7056-jpg_srz_855_469_85_22_0-50_1-20_0-00_jpg_srzHippa diagnoser
Skolan är proppad med medlemmar som säger att de har samtliga symtom på ME/CFS, och det är inte märkligt alls eftersom det är just dessa symtom man får. Vi har gott om medlemmar som testat sig och arseniktenn – uranförgiftningar, med flera tungmetaller,  har hittats.

Men de får inte CFS-diagnosen officiellt, utan man skriver det svenska påhittet “utmattning”, och när det sen är klart kan man tydligen misshandla dem hur mycket som helst.

Genom att fokusera på “utmattning” och “stress” samt “sociala-psykiska-arbetsrelaterade orsaker” undandrar sig samhället hela ansvaret, och flyttar snyggt och prydligt över allt ansvar på den sjuke och/ eller dennes arbetsgivare.

Grotesk misshandel
Ett sätt att verkligen misshandla är att agera som om sjukdomen är social-psykisk-arbetsrelaterad, och tvinga sjuka att öva på att vara sociala, mindre psykiskt knäppa, samt arbetsträna. Det lär inte bota den som har omfattande inflammationer i hjärnan, är så ljus-ljudkänslig att man inte kan gå ut, är proppad med miljögifter i kroppen, och som har en vedervärdig yrsel som gör en sängliggande, hormonrubbningar vars konsekvens är förödande, och som lider av näringsbrister – bland mycket annat.

Psykologisk forskning pågår i det självisolerade landet uppe vid Nordpolen
Det verkar vara psykologer som forskar nu i Sverige, och det märks att de inte har kontakt med andra länder, eller deras forskning, för utomlands vet man redan att det är omfattande stressinflammationer i hjärnan. Sverige vet inte det. En forskargrupp fann att ingen har botats i Sverige. Nej, psykiatrisk vård biter inte på aluminium.

Som vi har sagt förr luras vi hela tiden på grund av hormonrubbningarna: “När forskarna provocerade patienternas rädsla-system så reagerade de inte som de ska; mellanhjärnan kontaktade inte storhjärnan.
– Det innebär att du inte med rationella medel kan förstå att nu måste du stressa ner, förklarar Alexander Perski.”
Källa


De tror att det är “psykisk stress”
Kroppen blir givetvis sönderstressad av miljögifter, tungmetaller, parasiter och allt annat man inte letar efter i Sverige varför man aldrig “hittar nåt” varpå man kallar sjukdomen för “osynlig” samt inte sällan anklagar folk att de är inbillningssjuka eller lata.

Och så är det; när stresshormonerna är satta ur spel vet inte vi att vi ska stressa ner, och om vi visste det? Kan man det med kroppen full av uran eller parasiter?  Jag själv hade parasiter, samt för höga aluminiumvärden och vill man hitta det får man vända sig utomlands. I skolan vänder vi oss till USA.

Många tvingas igenom psykosociala- och psykiatriska utredningar och jag antar att man koncentrerar sig på deras barndom, hur de lever, och andra privata omständigheter – botar inga förgiftningar.

“Allas lika värde” är ett annat svenskt påhitt
Man har felöversatt en FN-text, hämtad ur texterna om de mänskliga rättigheterna, men FN talar inte om värde (value) utan om värdighet (dignity). Korrekt översatt blir det att “alla har rätt till värdighet”. Det förstår vem som helst att en organplundrare kan inte ha samma “värde” som en kirurg för alla oss andra. Den förstnämnde mördar folk, och kirurgen söker hjälpa människor. FN har aldrig påstått heller att de har samma “värde” utan de har rätt till värdighet.

Det börjar sippra ut information om aparta Sverige
swedenUtomlands har man börjat undra hur det står till, sen ett par år tillbaka, och ett annat svenskt påhitt är uttrycket jämställdhet som skapades i Turkiet på 30-talet.

I Sverige tog man hem uppfinningen på 70-talet, felöversatte det mesta då också, och kör att “jämställdhet” är att män och kvinnor är  lika, och ska leva lika, och på samma villkor.

I skolan letar vi mögel
Sen dess har män lärt sig att diska men numera kollar varken män eller kvinnor krypgrunden, och jag har sett artiklar utomlands där man talar om att 65-70% av alla svenska hem är mögelskadade och svartmögelförgiftning är inte att leka med. Mögel är nåt man hittat i nästan alla ME/CFS-patienter om man letar efter mögel vilket man inte gör i Sverige.

Det har också kommit att bli så att barn och vuxna är lite “jämställda” varför treåringar får i uppgift att välja middagsmat. Fenomenet “årets julklapp” – alla ska ha exakt samma julklapp – har förmodligen följt med i kölvattnet.

Vad är då jämställdhet, ursprungligen?
Jag är ofta i det språkområde där “jämställdhet” uppfanns, för nu 75 år sedan, och där betyder det att man behandlar alla människor lika.

Jag har också testat det, och uppträtt som rik, fattig, frisk och sjuk
och jag behandlas absolut lika oavsett om de jag har framför mig tror att jag är det ena eller det andra.

Jag har jag testat i stora-mellanstora- och små städer i Sverige, och jag blir helt annorlunda behandlad, om de jag har framför mig tror att jag är ditt eller dutt, och i en sådan omfattning att jag vill påstå att det finns ingen jämställdhet alls i Sverige. Ingen!

Sämst behandlad blir jag om folk tror att jag är fattig och sjuk, och bäst om människor känner igen mitt namn, mig som författare, minns mig ifrån TV, eller tror att jag är rik.

Jag noterar det frekvent då jag är i Sverige, därför att skillnaden är syn- och hörbart enorm, samt att jag verkligen uppskattar det jämställda samhället då det är fridsamt och mobbningfritt.

Jag har också noterat att det groteska påståendet att män och kvinnor är lika har man börjat tona ner nu. Det har kommit rapporter som säger att kvinnor behöver mer sömn än män, tål alkohol väsentligt sämre än män, och det kommer säkert en dag då man slår fast det “alla” vet utomlands att män och kvinnor, och deras unika behov, är väsensskilda.  Vi tål tungmetaller sämre också…

Bilden av Sverge svartnar utomlands   Sverigebilden har hamnat på kant   Sverige framställs som ett land i förfall

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.