Vem är Lena Holfve?

Spread the love

Jag är författare, och min tolfte bok heter “Utmattad – Fri från hjärndimma”och min trettonde är titlad”Mögelförgiftad” och min fjortonde heter “Sömnlös“.

Den femtonde är titlar “Parasitfri” och de finns i Internetbokhandeln, Bokus och Adlibris, men snabbast är nog Immun.se  och även  Bod säljer billigare men med längre leveranstid.

Ett stort internationellt förlag har börjat ge ut äldre böcker som ljudböcker, och en del dyker också upp i Storytell.

Varför?
Jag insjuknade akut 2011-2012, och sa som många; “Jag har inte tid att vara sjuk”, och det där höll jag på med tills jag en dag vaknade förlamad.

Rätt snart efter det havererade allt och alla jobb lades ner, jag drev bl.a. min skapelse www.taltips.se och www.teaterlistan.se,  och skolans tekniker Håkan fick alla mina kulturskolor i sitt knä.

Under tre år blev tillfrisknandet mitt enda arbete, och jag vårdades främst av indiska läkare.

Jag föll, bröt ett ben, fick en fraktur över käken. och blev sen felopererad två gånger i Sverige. Mina bihålor sprängdes, och jag klarar inte kyla och håller mig utomlands främst vintertid. Under fem år nu har jag varit i Indien mitt i vintern för även klimatet på Cypern, där jag ofta är, blir för kallt.

Eftersom jag gjorde mig av med alla bolag då jag insjuknade kände jag för att börja skriva igen efter 25 års tystnad.

Vi har härmat mitt tillfrisknande
Utmattningsskolan bygger på min personliga tro att om jag blev frisk med indiska metoder kan alla bli det som har vår sjukdom. I domänen utmattad.net talar kvinnor ut som numera är återställda, och som gick i min fotspår, avsnitt för avsnitt.

Vi har nytta av flera saker; dels att jag kan skriva, och har byggt enorma mängder IT-plattformar i mina dagar, och att teknikern Håkan är med oss här.

SvD förstasidan

I skrivandets stund har vi kört i snart tre år, sen 27 juli 2016, och jag ser redan att många medlemmar “svarar” som de ska på metoderna. Mitt mål är att skapa en handlingsplan som håller, och det materialet lär komma i bokform vartefter.

Skolan har en Medberoendekurs, de stressas på ett helt annat sätt, och med anledning av den har jag återutgett den klassiska boken “Botten Upp”.

Några av skolans medlemmar minns mig från min tid som svensk yrkesförfattare, och vi har inte problem med minnet. Det är närminnet som stökar då man är sjuk.

Som frisk ser man tjugo år yngre ut
Du ser själv på dessa två medlemmar varav den högra hade samma problem som jag själv nämligen en aluminiumförgiftning som då kallades för “utmattningssyndrom”.

pigg


Bakgrund
lenaholfve4Jag är född i Stockholm 1953, och inledde mina första tio arbetsår med att arbeta uteslutande med människor; allt ifrån en långvarig tid som lekmannadomare  i Stockholms Tingsrätt till jobb inom äldrevården, familjevårdshem, sommarjobb på “Barnens Ö”, nattvak på Långbro Sjukhus i Fruängen, som nu är ett bostadsområde.

holfveNär jag var ganska precis 30 år började jag ge ut böcker och det blev vad man kallar för en brakdebut, och eftersom Sverige är ett litet land blev jag snabbt känd samt att jag var sen tonåren van vid TV-mediet, eftersom jag arbetade på Skol-TV som programledare, och aktade mig väl inte i tid.

Slutade när jag inte kunde gå ut fritt
Efter femton år slutade jag tvärt som offentlig person och började bygga IT-tjänster som teaterlistan.se och taltips.se och jag skötte webben åt stora företag som Ragn-Sells AB, Sundbyholms slott, Engsö slott, Gimo herrgård, och ett 30-tal stora kunder till. Det blev 25 år med IT, och jag drev också ett stort nätverk i 25 år för kulturarbetare som ville lära sig mer om IT.


Jag mår absolut bäst då det är runt +18-26C
Jag är utflyttad från Sverige, och har ingen “väsentlig anknytning”, för att tala Skatteverkets språk, och ska man flytta ut får man inte äga någon vinterbonad fastighet, och det är förmodligen det enda landet i världen som inte tillåter något mer än en sommarstuga som inte får vara isolerad, och som man aldrig har varit skriven på den adressen.

Det är ofta på det viset att vi är de enda i hela världen, och vi är nog helt ensamma om diagnosen “utmattning”.

Författare måste inte ha bolag utan våra personnummer blir som ett bolag för svenska inkomster.

Ljus och kärlek – Cypern i juni 2021
Lena Holfve
Wikipedia

Föreläsningsbokningen