Det är din hjärna det handlar om

15134820_914130542051599_7051359722253201447_nMan får trixa sig fram?
Det är inte lätt att vara patient, och var går gränserna? Jag tror att var och en måste fundera igenom saken.

– Sitt still, du har en inflammation i hjärnan, utbrast den indiske doktorn och samme person bad mig att be flygbolaget om assistans då jag reste.

Om jag hade varit kvar i Sverige är det troligt att jag hade motionerat, för att få bort den typiska “gravidmagen” som man tror beror på vad vi äter. Blir vi sjukare av i akutstadiet.

Det är allmänt känt att giftiga kemikalier kan reducera reproduktionsförmågan och öka risken för cancer. Vad som är mindre känt är att förmågan att gå ner i vikt reduceras av vissa giftiga kemikalier. Viktnedgång försvåras bland annat genom att gifterna stör de delar av hormonsystemet som reglerar ämnesomsättningen, skadar fettvävnad och bidrar till ökad förgiftningssyndrom vid viktnedgång (gift ansamlas normalt i fettvävnad). 1982 och 1987 genomförde Environmental Protection Agency i USA tester på fettvävnader över hela USA och 100 % av proven innehåll lösningsmedel och dioxiner; 83 % innehöll PCB. Dessutom fann man 9 andra skadliga gifter i 90 % av fettvävnadsproverna. Läs mer

Vi ramlar lätt

14517588_10155016050177971_7980167434625214567_n

 

 

 

tereseJag hade kunnat bryta ryggen av mig eller “bara” blivit utskälld (!) för att jag aldrig blev frisk av all motion, terapisamtal, psykologutredningar och antidepp.

Sicken röra!
Idag hade vi en medlem som besökt två läkare, och den ene hade sagt att skolans metoder är humbug, och den andra bad medlemmen att stå på!
lakareomoss
Det är som jag har sagt förr; man måste välja väg själv.  Antingen tror man att man är yr i mössan av psykiska-sociala-arbetsrelaterade orsaker eller så tror man att det är en hjärnfråga.

All forskning utomlands handlar om att det är en hjärnfråga, och att starten är en apart infektion / inflammation, och man vet t.ex. att förekomsten av mögel i blodbanorna är frekvent samt att sambandet mellan tungmetaller och hjärndimma torde vara klarlagt.

15033759_1316319938398533_73253712_n

Jag förlorade en vän nyligen som ska begravas i morgon
I sin historia hade hon en utmattning sen rätt länge tillbaka, och hon var medlem i skolan mest av nyfikenhet, och hon vägrade uppsöka läkare utan föredrog veterinären. En gemensam vän skriver:

“Hon skadade sig ju för 1  år sedan, i en olycka med häst.  Sjukvården gav henne aldrig rätt hjälp, så hon hade en form av nackskada att dras med. Svårt med vissa rörelser. Hon klagade också över en form av halsbränna hemma hos mig kvällen före vår avresa till Cypern. Efter hemkomsten var hon med på att jag bokade en resa för henne och mig till Krim i maj nästa år, så det  verkade ändå som att läget var under kontroll med hennes hälsa.
Så bara någon dag efter att jag hunnit boka denna nya resa ringde Karin hem till mig mitt på dagen (hon brukade annars bara ringa kvällstid). Hon hade spytt och lät ovanligt trött.”

Stel i nacken, spyor, dubbelseende – som hon också hade – med mera, är förtecken inför en stroke, och hon dog också av en massiv hjärnblödning.

Jag är rätt säker på att hon inte uppsökte vården därför att hon ratade den rakt av, och jag är lika säker på att hon tolkade sina problem med nacken som “deras fel”. Alltså inte ett nytt problem utan just “deras fel” dvs. en vårdskada.

Inte speciellt smart att köra svart-vitt tänkande
Vi hade nån medlem som blev akut dålig i juli, och som vände sig till skolgården med någon fråga, och jag sa genast;
– Ring 112, ring sjukvårdsupplysningen!

Det hade jag sagt även till Karin om hon hade meddelat mig att hon började se dubbelt, och hade kräkts. Inte för att jag tror att det hade hjälpt. Själv skulle jag åka in bums.

Vi talade om guldmjölk då Karin var här, nån månad innan hon dog, men hon drack inte den för hon identifierade sig väl inte som “utmattad” längre, och uppförde sig inte som en sån. Hon var enormt pigg förutom nacken…

Guldmjölk, och färskpressad granatäpple, och in på 14333210_10154955082157971_5579959872895011866_nsjukan fort, när dubbelseendet anlände, hade i bästa fall kunnat rädda henne.

Man kan nämligen göra allt det samtidigt, precis som en av läkarna sa en medlem nyss.

Kör på gurkmeja och nypon, bra! (Underförstått; men kör inte ut mig!)

Vi har sett en del andra läkare som sagt samma sak; det är en inflammation i hjärnan det handlar om.

Jag funderar på vad läkaren, som kallade det för humbug, vad tror att han uppnår då han säger till en att i princip skippa nypon och guldmjölk?

Folk går ju bara hem och googlar;  
… och i värsta fall byter ut doktorn mot veterinären eller ingen vård alls.

Läkare kan också säga som min sa:
 – Jag har aldrig träffat en patient som tar så mycket ansvar för sin egen hälsa som du, och det är bra!
Håll mig informerad om vad som händer i Indien!

Jag ska meddela honom vilken dag som helst att det blev en hel skola av “Indien”.

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.