Omega 3 kapslar uppges vara giftiga

14633732_10207742353291787_688167800066824277_oTV-programmet ”Plus” tog upp kosttillskotten igår, och redovisade att flera är funna som är rent farliga.

Förmodligen är många så desperata att de har öst i sig mängder med piller som köpts i hälsokostbranschen, och skolans attityd är den att vi först och främst hämtar det vi behöver ifrån bra mat.

Kroppen funkar så att den tar vad den behöver och så skiter vi bokstavligt talat ut resten.

Frågan måste dock ställas: är kosttillskott en av förgiftningsrötterna? Man mår lite uselt år 2000, och börjar sen konsumera det ena efter det andra, och uppsöker nya rådgivare som har hyllorna fulla med nya burkar?

Om vi backar bandet, tillbaka till den tid då inte precis allting var helt ur led, gav min läkare mig, och jag hade samma mellan 1953 till 1984, ett multivitamin och mineral om jag var det minsta hängig. Då signalerar kroppen att den behöver lite hjälp, och om man lyssnar på den experten hamnar man alltid rätt. Kroppen vet.

varningNu omsätter branschen 3,8 miljarder påstod Plus igår, och jag har hört även 6 miljarder. Många sätter sin tillit till kosttillskott uppenbarligen.

Man bör fundera igenom hela frågan för egen del och vara öppen för tanken att man tuggat så många Omega 3 kapslar att man står med en förgiftning idag.

Vi använder tillskott i skolan, men inga större mängder, utan noga valda livsmedel utgör 96% av det vi använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.