ACT

ACT förvånar mig 0 – noll

ACTUMS startade i juli 2016, och bakom oss har vi människor som i starten låg på sjukhus med dropp, och som idag är friska. Några av dem talar ut i boken “Äntligen fri från utmattning!” och  i utmattad.net.

I år har mögel som rotorsak erkänts liksom att tungmetaller omnämns allt oftare i svensk press, båda grundorsakerna är kända utomlands sen hedenhös.

Idéen att lära folk att acceptera sitt tillstånd, en kraftig hjärndimma t.ex, luktar.

ACT

Vad är ACT?

ACT är en förkortning för Acceptance and Commitment ­ Therapy och uttalas som engelskans »act«, agera. Det är en terapiform som oftast används vid terapeutisk behandling. ACT används även inom arbetslivet eller som prevention av stress och psykisk ohälsa i olika sammanhang och då brukar man använda uttrycket Acceptance and Commitment ­ Training för att förtydliga att det inte är regelrätt psykoterapi. Läs mer


Acceptera ditt lidande, förändra dina tankar och känslor

– det är ingen slump ACT blivit en av vår tids mest populära terapiformer.
– Man brukar kalla det för tredje vågens KBT, säger psykologen Suzan Mobarke Hall.

ACT – en förkortning för acceptance and commitment therapy – handlar lika mycket om förändring som att förlika sig med tillvaron.

– I KBT försöker man förändra tankar, känslor och beteenden som är problematiska, här handlar det om acceptans för att stå ut med livet, säger Suzan Mobarke Hall. Läs mer


 

 

 

 

 

 

Är vi på väg mot ett – 1 st – genombrott avseende CFS och utmattning?

100% fokus på avgiftning! Gifterna rinner av oss, och vi blir ovanliga?

Diagnosens moder är en – 1 st – psykiatriker

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Kommentarer är stängda.