Husapoteket; paprika

ad1f1a6f6ddad7fcc7202ebea8b67484_600x600Paprika har smärtstillande egenskaper och har nio gånger så mycket C-vitamin som tomater. Denna höga halt av C-vitamin hjälper till att stärka immunförsvaret, skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar som hjärtinfarkt och stroke, och hjälper kroppen att absorbera och tillgodogöra sig järn.

Paprika har förmågan att underlätta matsmältningen och hjälpa till att förbättra cirkulationen. Paprika har även varit känd för att bidra till att normalisera blodtrycket och mata cellstrukturen av artärer, vener och kapillärer så att de återfå elasticitet. Det kan stimulera kroppen och vara en stor inre varmare i kallt väder.

Paprika har antibakteriella egenskaper som kan skydda en från salmonella och E. coli i mag-tarmkanalen.
Paprika har också förmågan att hjälpa kroppen att bekämpa de vanligaste infektionerna. Paprika är ett utmärkt komplement i någon maträtt inklusive grönsakssoppor, färsk salsa, guacamole, rostade grönsaker, potatis och blomkål. Ta en nypa även i din smoothie eller fruktsallad för en kryddig kick och för att öka ditt svaga immunförsvar. Vi har det; uselt immunförsvar vilket ger infektionskänslighet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.