Hur ser skolan på dyra privatläkare?

lakare777En invändning man ofta ser mot de få funktionsläkare vi har i landet är att de är extremt dyra. De upplevs så för att man får betala själv. Övriga är ännu dyrare, men betalas över skattsedeln, för vi torde ha världens dyraste vård.

När PC:n kom kostade en med 20 MB internminne 45.000:-, och en 50 tum platt-TV gick loss på 50.000:-, robotdammsugaren kostade 16.000:-, då den kom.

De kan bara köpas av rika, som är försökskaninerna, och när man har fått ordning på produktionen, vet vad folk anser om en ny produkt, kommer serietillverkningen igång, och då faller priserna med 80% – eller nåt.

Dörren för allmänheten är därmed öppen
Vi ska således vara tacksamma för att mer bemedlade människor lägger ner pengar på dessa nymodigheter oavsett inom vilket område det än gäller för utan deras förstaköp blir det aldrig en ny, bred vara eller tjänst.

Här har vi en medlem som har pengar, tänker sälja huset, ställer in allt annat – vad vet jag? – men som nu går hos en funktionsläkare, och som har lovat oss att förmedla ny kunskap.

Det kan inte bli bättre!
Idag får vi inflammationen bekräftad, igen. Denna läkare är den andra vi hört talas om, som gör det. Annars anser man i Sverige att de är “psykiskt” eller “socialt”, och som enda landet i hela världen –  vad jag vet. Bilden av Sverige som ett ytterst isolerat land förstärks därmed, igen.

En pod med Cecilia Furst

Medlemmen berättar:
“För min del är jag glad idag. Jag har varit hos en funktionsmedicinsk svensk läkare. Hon är kemist & forskare i botten, har därefter både svensk läkarleg och funktionsmedicinsk utb i USA. Praktisk erfarenhet i allmänvården.

Dr Cecilia Fürst på VitalMedicin i Ystad. Hon jobbar med att hitta och balansera kemiska obalanser. Hon lägger sitt pussel (iaf i mitt fall) gm prov i blod, urin och saliv. Och hon får provsvaren som “metadata” som hon sen själv analyserar. Hon bryr sig inte om labbens analyser alltså.
Cecilia tar eget helhetsgrepp!

Hon är högst troligt den enda med denna kompetens i Sverige!

Glädjande nog förstärks hennes mottagning med 2 läkare inom 1år framåt.

Med mig direkt fick jag några snabba korta om kosten. “Du behöver en balans mellan proteiner, kolhydrater och bra fetter.” “Se till att få i dig ren näringstät mat.”

I avvaktan på provresultaten “ta bort gluten, mejeri, kött från ko & gris. Ät quinoa, vildris (Italienskt) och rött ris. Kyckling, vilt, fisk, lamm. Grönsaker, såklart. Kallpressade fetter. Mejeri av get & får. Hemkokt kycklingbuljong (för att läka tarmen, typiskt GAPS). Kokos i alla former! Och gurkmeja, ingefära…” ?? och inte “hålla igen”/banta (dvs svälta=stress) och absolut INTE TRÄNA! Bort med allt som kan stressa/trigga systemet!

Hm… Jag börjar känna igen det där, Lena! Allt du sagt sa Cecilia också! … precis som Dr Campbell-McBride, Dr David Perlmutter & Dr Axe mfl. Det ÄR inflammation i botten!

Att det handlar om inflammation förstod jag själv hösten -15, efter att ha kört på GAPS-introdiet i 3 (!) veckor, så försvann min konstanta tunga hjärndimma. Svårigheten var att ensam hålla fast en så tuff diet någon längre tidsperiod. Så viss hjärndimma återkom så småningom, men den hann aldrig bli så tung för då var jag redan in på Guldmjölken!

Cecilia Fürst känner väl till ME/CFS och beklagar att patienterna inte tas på allvar. Jag uppfattade henne som att de ME kliniker som finns tyvärr inte har så stora möjligheter att bota, då deras handlingsutrymme är begränsat. Läkare i allmänvården har varken kunskap eller verktyg. Lättare att “mörka” och skuldbelägga patienten.

Cecilia visade inte det minsta tecken på ifrågasättande av mig, mitt mående, min “kunskap” eller vilja att bestrida “vården”…och då ska ni veta att som patient är jag inte alls rolig att tas med om vårdgivaren/läkaren visar tecken på nonchalans & misstro. Jag, precis som säkert många med mig, har tvingats bli tillräckligt påläst för att långt ifrån “köpa allt”.

Hon lovade förmedla några vetenskapliga artiklar (ny kunskap) i ämnet. Ser jag fram emot ?

Jag hoppas att jag får vara kvar i skolan ändå. ??Jag tror helt klart att du, Lena (och Indierna???), är rätt på det. Jag kommer framöver att köra IndiCeciliansk stil, med vissa inslag av McBride/Perlmutter/Axe, på min recover?

Sen en liten tankeställare…

Pratade med en kvinna (som jag känner sen flera år) vars båda vuxna söner fått ME/CFS och båda haft krånglig mage hela livet. Båda misshandlade av psykvården. Den ene orkade inte och tog sitt liv.

Ja “vården” kan knäcka oss fullständigt. Den obefintliga hjälpen tar ju de jobb vi trivdes med ifrån oss, eftersom vi inte orkar dit. “Vården” tar livet ifrån oss!

Inte någonsin, genom alla år av vårdkontakter, har någon av deras läkare ens vidrört ämnet dysbios. Mammans uppfattning är att vården bara skyfflat över sönerna till psykiatrin. Hållit dem på droger. Skyller på patienten (psykisk ohälsa) när det är “vårdens” kunskaper som brister!

Undrar i vilken annan bransch det skulle funka att skylla på kunden när man själv inte klarar uppdraget/besitter kunskap & förmåga?

Vilket jävla “vård”system detta land har!

Blir så ledsen för alla dom som inte har varken driv/envishet eller ekonomi för att ta till privata grepp.
Kärlek till er!??? Hoppas jag kan hitta nåt sätt att verka för er.

Tur att utmattningsskolan kan erbjuda ett alternativ till dyr privatvård! ??

Om någon vill, så delar jag gärna min vidare resa i IndiCeciliansk stil med er. Även om jag har en känsla av att mycket kommer att sammanfalla med skolans metoder. Största skillnaden är nog just den noggranna biokemiska analysen. Den är svår att matcha upp, tyvärr.

Frid till er alla! ??

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

4 kommentarer till “Hur ser skolan på dyra privatläkare?”

 1. Hej! Jag håller med om det bedrövliga bemötandet vi ofta(-st) får från FK m.fl och fick en tanke om deras krav på motion. I Utmattningsskolan får vi lösa oss att motion är idiotiskt och skadligt. Jag minns mina fruktansvärda promenader när jag var som sjukast och det är inga fina minnen. Sedan det bakslag som kommer efter varje försök till motion… Jag försökte gå till Vårdcentralen en gång efter jag blev sjuk men jag kollapsade drygt halvvägs och satt där tills en snäll kvinna hämtade mig med bil och körde mig dit. Den här promenaden tar 5 min som frisk, för mig tog det 20 min att komma drygt halvvägs och sedan var jag helt utslagen. FK förstår inte hur fel det är med motion för oss.

  En kilometer låter väldigt mycket så min tanke är: om du verkligen måste motionera, skulle det funka att du rapporterar utifrån den tid du motionerar istället för längden? Toalettbesök, brevlådan, affären, återvinningen etc drar nog ihop en del tid.

 2. Hej!
  Hur länge fick du vänta innan du fick träffa Cecilia furst?
  Var hittar man italienskt vildris? Har bara hittat italienskt rött ris från salt & kvarn.
  /Sandra

 3. Fantastiskt! Ja, vården är bedrövlig och så även försäkringskassans (fk) syn på sjuka. Min läkare sa när jag var där nu för att jag helt enkelt inte orkar jobba heltid och behöver åtminstone deltidssjukskrivning som även min chef uppmanat mig att söka för. Då uttrycker han sig som så att fk godkänner inte sjukskrivning för att någon behöver lite semester, då trodde jag inte mina öron!!!!
  Till slut förstod han att jag faktiskt var sjuk och behövde sjukskrivning och lovade att hjälpa mig om vi hjälps åt. Jag fick fylla i flera papper med varför jag inte kan jobba så han fick något bra att gå på och han kommer att kolla upp att jag motionerar för det är ett av målen i handlingsplanen samt KBT. Har sagt ja till allt för att få bli sjukskriven och hoppas att fk godkänner det. Jag har yrsel och blir än mer yr om jag anstränger mig, men jag går ca 1 km om dagen i mycket mycket sakta mak, han inte begära att det blir motion men jag går ut och går så blir han förhoppningsvis blir nöjd. Frågade honom om binjureutmattning och kortisolvärdet men han sa att de kan inte ta några tillförlitliga prover och så var det slutpratat om det. Vilken sjukvård vi har i Sverige!

  Glad att du funnit och har möjlighet att gå till Dr Cecilia Furst, kollade just upp en som finns i Göteborg, något närmre för mig, men han har fullt och kan inte ta emot nya patienter nu innan han får anställt fler läkare så det finns tydligen ett stort intresse och det tro sjutton det.

  Tack till Lena för att du finns och kan ge oss alla en fantastisk möjlighet att tillfriskna med eller utan pengar och skolans sätt bekräftas åter igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.