Finland hanterar mögelproblemet väl

Finland förnekar inte, de har kliniker för mögelförgiftade, och de vet att husen byggda på 70-talet är värst. Bland mycket annat la man våtrumsmattor under kakel – byggnormen såg ut så, nu är det förbjudet.

Sverige skickar in sina drabbade på psyket, och påpekar nogsamt för dem att de är psykiskt sjuka, och sen häller man i dem psykofarmaka. Socialstyrelsen har  i den senaste rapporten nämnt att Sverige har 1,7 miljoner mögeldrabbade. År 2003 var de en miljon…

Sveriges sätt att lösa problemet verkar inte fungera, och det finns inga handlingsplaner för drabbade. Givetvis inte eftersom man i princip förnekar hela problemet. Det är bara folk som har “psykisk ohälsa”.

I slutet av november kommer UMS med en bok, “Mögelförgiftad”, och den tror vi blir ungefär 160 sidor.  Den startar med att tre mögelerfarna UMS-kvinnor berättar och den ger dig de handlingsplaner som används brett av skolmedicinare i USA t.ex.

Inneluftundersökningen 2017: Fyra av tio har drabbats av hälsoproblem, byggnaderna från 1970-talet orsakar mest problem.

Dåligt byggda skolhus, dåligt utförda reparationer, bristfälligt underhåll och otillräcklig ventilation är saker som tydligt framkommer i en omfattande undersökning som OAJ och Åbo universitetet har gjort. Av närmare 5 000 respondenter uppgav 85 procent att det finns inneluftproblem på den egna arbetsplatsen. Närmare 40 procent hade drabbats av olägenhet för hälsan. Byggnader från 1960–1980-talen orsakar mest hälsoproblem. Läs mer
Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Ett svar på ”Finland hanterar mögelproblemet väl”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.