Kraven på arbetsträning

Eftersom man anser att vår sjukdom är social, psykisk, arbetsrelaterad sätter man också in åtgärder för att förändra våra jobb, och det har inte hjälpt för enligt svenska forskare är ingen botad i Sverige. Men nu är det som det är, och då får man vända det till sin fördel.

Innan jag startade skolan gjorde jag en lista över vad som krävs av mig själv, för att kunna ro det projektet i land, och det blev nära nog en komplett lista över precis hela mig.

Jag antecknade sånt som; måste kunna bygga IT-portal själv. Man kan knappast leja ut det för det skulle snabbt kosta komen miljon. Jag har byggt portaler i 25 år.

Man bör ha en tekniker vid sin sida.

Man bör ha varit sjuk själv, och nu frisk.

Man måste kunna skriva, och utreda, gilla att plugga, och man måste vara helt orädd inför folk som kan tänkas limma på en nån form av häx-titel.

Bra om man jobbat som offentlig person i många år, och man måste veta att de man möter är inte “psykiskt sjuka”, och att deras huvuden återvänder då inflammationen i Hippocampus ger sig. Man bör ha tålamod eftersom man har med folk att göra som kan glömma i princip allt… Jag har hur mycket tålamod som helst, och speciellt som jag mycket väl minns det symtomet – hua.

Man bör också vara orädd för att lyfta ut typer om såna ramlar in för en enda person kan haverera en harmonisk grupp på nolltid. Jag har dömt folk till livstids fängelse som lekmannadomare i Sthlms Tingsrätt i många år, och jag har inga problem att sätta skarpa gränser för destruktiva människor.

Sen finns det alltid folk som upplever mig som för stark. I jämförelse med en cypriotiska är jag inte det men många i Sverige har krossade självförtroenden, och då kan man uppleva mig som det. Det handlar om en själv – inte om mig.

jobbaSå, det ser väl ut som om jag har fått en bra uppgift, som passar mig som hand i handsken, och det är en bra konsekvens av sjukdomen, och jag är helt övertygad om att “alla” kan finna sin plats framöver. Förr eller senare kommer det att krävas utmattningskonsulter…  förr eller senare kommer man ge sig med sina metoder för de är verkningslösa.

Se om du kan göra din egen lista, och styra AF och F-kassan så att du får “arbetsträna” inom ett gebit som kan visa sig värdefullt längre fram.

Jag är sen 30 år tillbaka van vid att när jag river i nåt, ingen annan rivit i förr, får jag rätt snabbt en svans som börjar skriva samma saker. Jag kan se tre av mina egna rader i en ledarartikel i nån stor tidning eller höra nån på TV använda ett uttryck som egentligen inte finns i vårt språk men som jag har använt. Det är utan minsta tvekan ett av mina mål; vända den här tankbåten, och du kan hjälpa till genom att dela kunskapsartiklar, så den här gången välkomnas “svansen”.

Jag lär med stor sannolikhet hålla på med det här i minst fem år. Hur lång tid tar det att vända en tankbåt?

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.