Steg 3; Aptit är ofta ett av våra problem

keciboynuzupekmeziAptitregleringen styrs till största delen från hjärnan, från hypotalamus som får input från mag- tarmkanalen, fettväven och från levern. Man kan ha nedsatt hungerskänslor om man har brist på zink – testa det via håranalys.

Högt blodsocker sänker aptiten och lågt blodsocker ökar aptiten. Detta har vi nog alla känt, vid lågt blodsocker skriker kroppen efter energi.

Vi har ofta problem med aptiten, och inget smakar…  
Den vanligaste orsakerna till utmattning är undernäring och vi förlorar muskelmassa och får sämre balans.

För att få fart på aptiten kan du testa Johannesbrödssirap, som heter Harnup Keciboynuzu på turkiska, framställs av Johannesbröd.

Den sätter fart på spermier också om nu nån önskar det?

Man rekommenderar en matsked per dag.

Välj att äta den mat du tycker bäst om
Frekventare måltider och samtidigt mindre (varannan timme) ungefär så går det sakta uppåt. Laga mat kan för den som har usel aptit göra allt värre. Försök sätta ihop mat som du slipper laga. Lägg upp lite, ät ofta, och ät med funktionstänket i huvudet.

Försök att gå ut varje dag eller ta en skön avkopplande stund på balkongen kan öka aptiten.

Tvätta händer och ansikte med kallt vatten och vädra hela innan måltid. Matos kan förvärra besvären, och kyla ökar den.

Av tradition rekommenderas ofta alkohol i små mängder för att förbättra aptiten. En aperitif innan måltiden.

Duka vackert!