Steg 5; en genväg avseende PH-värdet

Under det andra världskriget använde man kokosvatten som plasma för det är likvärdigt. Björksav är “nordens kokosvatten”, och kokosvatten – direkt ur en nyss spräckt nöt – användes på mig för att “byta blod”. Om kroppen vill “byta blod” gör den det – via kokosvatten.

benenEn privat kontakt har nyligen börjat “byta blod” och rapporterade häromdagen:

Man dricker det så länge som kroppen vill ha det.

Man vet att lejonparten av oss har Magnesiumbrist, läs guiden, och ställ dig på megnesiumrik kost eller ta tillskott.
Den som har råd ska absolut ta hårprover, och reda ut exakt var du står mineralmässigt. Den som inte har råd kan utgå ifrån mineral- och vitaminbrister brett för vi är undernärda. Det vet man helt säkert.

vetegras2Vetegräs är otroligt rikt på klorofyll och innehåller 20 aminosyror, flera hundra enzymer, 90 mineraler och många vitaminer.

Det sägs stärka immunförsvaret, dra ut tungmetaller, rena levern och ge energi då kroppen behöver lite extra draghjälp.

Det sänker blodtrycket, ökar produktionen av röda blodkroppar, renar blodet och stimulerar till läkning.

Vetegräs innehåller C-vitamin, betakaroten, folsyra och klorofyll som är något som är mycket bra för vårt välmående då det bl.a. stärker immunförsvaret.

Vetegräs är perfekt att använda sig av när man detoxar kroppen, det alkaliserar nämligen kroppen, dvs. skapar ett mer basiskt pH-värde.

• Sänker kolesterolet och blodtrycket
• Stärker immunförsvaret
• Stödjer produktionen av röda blodkroppar
• Basgör kroppens pH-balans

1-2 tsk/dag och det går bra att röra ner ett par teskedar i en smoothie, ett glas vatten, juice eller te. Det har en lätt smak av gräs vilket kan döljas genom att röra ner det i någon dryck. Bäst effekt har det på tom mage. Vetegräset kan ha en laxerande effekt så det kan vara bra att halvera doseringen de första dagarna.

Chlorella-algen är fullproppad med det fotosyntetiska gröna pigmentet klorofyll och är en alg som är naturligt renande och stödjer ditt välbefinnande.

Chlorella är fullproppad med viktiga vitaminer och antioxidanter. Bl.a. C-vitamin, betakaroten, vitamin B12, niacin, klorofyll, lutein, tiamin, pantotensyra, riboflavin, pyridoxin, folsyra, biotin, liponsyra, kolin, och inositol. Men innehåller även viktiga mineraler som bl.a. fosfor, magnesium, järn och zink.

En av de mest positiva hälsoeffekterna som Chlorellan är känd för är sin förmåga att rena och avgifta kroppen. Chlorella är även ett bra tillskott för immunförsvaret. Chlorellan hjälper kroppen att stärka sitt naturliga försvar som i sin tur stärker immunförsvaret. Chlorella stärker dessutom matsmältningen och stärker de goda bakterierna i tarmen som främjar matsmältningen.

shutterstock_196792433• Renar och avgiftar kroppen
• Stärker immunförsvaret
• Förbättrar matsmältningen
• Förbättrar dålig andedräkt
• Balanserar kroppens pH-värde

Det rekommenderas att man tar 1 tsk, 2 ggr/dag. Bäst är att ta det 30 minuter innan måltid. Första två veckorna rekommenderas halv dosering för att vänja kroppen.

Vissa tycker chlorella har en speciell smak, så till en början kan det vara bra att börja med att blanda den i en smoothie, juice eller i maten.