En trend – UMS-Utmattningsskolan, kurs 1; löser problem

Välkommen till UMS-Utmattningsskolan

Du bör anmäla till FB-gruppen; Kurs 1:s egen skolgård där du får support. Du får kurskompisar, mängder med grupprabatter och ett handlingsprogram som levererar sedan år 2016.

Kurs 1 finns även som ljudbok, häftad bok,och som e-bok om du upplever onlineversionen som svår och böckerna kan fås via bokhandeln och gratis via biblioteken. Den online är dyrast, men blir aldrig någon utgift, därför att dels får du e-boken “Äntligen fri från utmattning!” och dels har du tillgång till grupprabatterna.

Du får också lite e-brev, om du väljer onlineversionen, med bland annat e-kokböcker, som bokköparna inte får. De har dock tillgång till supportgrupperna på FB.

Räkna med att du lär förändras!

Gamla medlemmar i UMS berättar här och sikta på att bli en av dem!
Du hittar ännu fler via www.utmattad.se

Kärlek och ljus!
Lena Holfve

PS: Utmattningsskolan kritik: En del reagerar över att Utmattningsskolans basböcker är “gamla”, utgivna 2016-18, men det har inte funnits nån som helst anledning att ändra i dem. DS.


Utdrag ur boken “Äntligen fri från utmattning!” av Lena Holfve

Kristina har ett nytt liv

UMS-Utmattningsskolan

Hösten 2016 hittade jag UMS (Utmattningsskolan.se) när Lena Holfve av en slump precis hade kickat i gång på Facebook. För mig var UMS något som jag direkt kände tilltalade mig på många olika sätt. Att läka kroppen på naturlig väg har alltid varit något som jag trott på och som känns rätt för mig.

Lena har skapat ett otroligt bra “steg-för-steg” program (skola) som är möjligt att följa och ta del av även för de med hjärndimma och kognitiv nedsättning.

[…]

Som utmattad är man fast i sitt utmattningsfängelse och måste ofta kämpa med både sjukvården, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, omgivningen och i värsta fall om du har otur även anhöriga.

Det är ett “tillstånd” som inte syns på dig på samma sätt som om du har brutit armen. Du vet när man kan se på dig att du är “handikappad” och inte kan göra det du i vanliga fall kan. Även om man kan ha tur som jag och ha en fantastisk familj som stöttar och har förståelse är det omöjligt att förstå om man inte upplevt utmattning själv.

När jag var som sjukast kunde jag inte läsa, jag kunde inte föra längre samtal utan att börja sluddra och “tappa tråden”, jag var så enormt trött fysisk så jag var tvungen att vila direkt efter att jag ätit frukost. Att laga mat var en utmaning då det de olika momenten som skulle samordnas var så obegripliga och tog sådan kraft av min hjärna att jag ofta brände vid maten och/eller började gråta. Om jag åkte för att handla mat kunde jag vara så utmattad i flera dagar efteråt att jag inte orkade göra något annat än att ligga i sängen.

Om jag hade träffat någon bekant i affären mindes jag det knappt och kunde absolut inte komma ihåg vad jag hade pratat om. Efter klockan 12 varje dag började jag känna mig som om jag var onykter. Jag fick sämre balans och blev yr. Så såg livet ut ända fram tills några veckor efter att jag hittat UMS-Utmattningsskolan och börjat följa de olika stegen i skolan.

Det som fick mig att fatta att jag hittat något som faktiskt skulle kunna ta mig ur min sjukdom var GULDMJÖLKEN! Det tog inte många veckor efter att jag druckit guldmjölk (mixtra inte med skolans recept!!!) varje kväll, tills jag började få tillbaka min hjärna och mina kognitiva förmågor. Det gick nästan lite overkligt fort. Lyckan när jag insåg att jag kunde läsa längre texter, komma ihåg dessa och dessutom återge en text för min man om jag hade läst något intressant, det var helt fantastiskt.

Jag följde UMS steg för steg i 9 månader

Eftersom utmattningsskolan guldmjölk med dess ingredienser är antiinflammatoriskt och hjärndimma beror på att man har en inflammation i hjärnan så fick jag tillbaka mig själv nästan helt och hållet mentalt. Men kroppen var fortfarande trött och jag begränsades av att jag blev trött av fysisk aktivitet. I huvudet var jag pigg och hade massor med glädje och livsvilja efter att återigen fungera normalt men livet var fortfarande begränsat då kroppen inte orkade.

[…)

Att många idag hamnar i en utmattning som de inte kan ta sig ur är inte konstigt alls. Kroppen ska hantera allt som vi äter, dricker, andas i oss och smörjer på oss. Idag är det gifter, kemikalier och hormonstörande ämnen i luften, vattnet, maten, hudvårds-produkterna vi använder, rengöringsmedel, luftföroreningar från trafik och industrier, läkemedel och bekämpningsmedel.

Listan kan göras lång

En av delarna i UMS-Utmattningsskolan hjälper dig att se till att du börjar byta ut så mycket du kan mot mat och produkter som är giftfria. Men när man under många år samlat på sig tillräckligt med gifter kan det vara nödvändigt att rena kroppen från dessa.

Tänk dig nu att du under lång tid belastat kroppen med mer gifter än den kunnat göra sig av med. Du kanske även lever i en miljö där det finns mögel vilket belastar kroppen ännu mer. Lägg till att du lever ett liv där det plötsligt eller under en längre tid funnits inre eller yttre stress som påverkar dig. Oavsett om det är inre stress eller yttre stress påverkar det dig både psykiskt och fysiskt. Det är för många “the straw that breaks the camel’s back”.

Stressen bryter snabbt ner dig ännu mer och plötsligt är utmattningen ett faktum. Många tror därför att det är stressen och enbart den som är “boven”, att utmattningen är psykisk och att du ska kunna vila dig frisk, få lättare arbetsuppgifter på din arbetsplats och att två månaders sjukskrivning ska göra susen. Men vi är tusentals som kan intyga att det är långt, långt ifrån vad som kommer att hjälpa en person med utmattning att läka och återfå sig själv. Hur många är vi inte som klandrat oss själva för att vi inte kan repa oss trots sex månaders sjukskrivning. Hur många är vi inte som förtvivlat i vår ensamhet och undrat vad det är för fel på just mig? Varför kan jag inte bli frisk, trots att jag kämpar, trots att jag testat så mycket för att bli pigg igen. Är jag knäpp, galen, dum, kommer det alltid vara så här, varför just jag, vad har jag gjort för fel?!

Hade det varit så enkelt att det bara berodde på att man stressat och tröttat ut sig under en längre tid, då hade nog allt det där med vila och så vidare hjälpt. Men det är svårt, jag skulle nog påstå att det är omöjligt att vila sig frisk från en förgiftning. När man väl förstått det är det lättare att inte längre vara så besviken, förtvivlad och frustrerad på sig själv. Nu har man fått en viktig insikt och kan börja jobba för sitt tillfrisknande på ett helt annat sätt.

[…)

Om du läser det här vill jag gratulera dig till att du hittat hit och uppmuntra dig att följa skolan. Det här är din väg till tillfrisknande. Jag lovar. Skulle du läsa den här texten och inte ha utmattning så kan du ändå följa Utmattningsskolan och du kan ändå investera i dig själv och en hållbar hälsa för framtiden och åka till Indien till det ayurvediska sjukhuset. Lycka till!


Petrea K Marklund, sjukskriven i 17 år, och nu frisk föreläsare

Till kursregistrering