Utmattning

Bröstimplantat kan vara en rotorsak bland 50 andra

Implantat cirkusen

Jag träffade en som är tungmetallsförgiftad i somras, men som tror att alla hennes måenden och trötthet är “psykiskt” som man får lära sig i Sverige, och jag kom att fundera rätt mycket på var källan kan vara?

Idag kom ett tips som kan stämma på den kvinnan, och på många andra i skolan, just för att implantat tydligen är vanliga: Symptoms – Breast Implant Illness

 

Till den angivna sidan

Över 2 000 kvinnor ersätts för felaktiga bröstimplantat

implantatTT: Det tyska certifieringsföretaget TÜV Rheinland anses ha brustit när de godkände de felaktiga bröstimplantaten Poly Implant Prothese (PIP) som drabbat kvinnor världen över. Det slår en fransk domstol fast. Drygt tvåtusen kvinnor tilldöms nu en första, provisorisk ersättning på 3000 euro vardera, i väntan på att en slutgiltig summa slås fast.

Skandalen kring de fransktillverkade bröstimplantaten Poly Implant Prothese (PIP), briserade 2010. Implantaten hade opererats in på uppskattnings en miljon kvinnor i världen och offren har uppskattats till närmare 400 000.

I många fall hade implantaten brustit och orsakat irritation, inflammation, smärta och psykiskt lidande. En internationell mediagranskning visade att implantaten tillverkats av en olämplig form av industrisilikon och tillverkaren dömdes 2016 till fyra års fängelse för grovt bedrägeri.

Tyska TüV Rheinland fälls för sina implantat

Domen som avkunnades på torsdagen rör det första fallet där certifieringsföretaget TüV Rheinland stått på de anklagades bänk. Den kommer efter tio år av juridiska processer och en tidigare överklagan av en dom mot TüV Rheinland.

Domstolen i Paris slår fast att TÜV Rheinland ska hållas ansvarigt för att ha brustit i sin roll som kvalitetssäkringsföretag. Certifieringen som det franska företagets produkt tilldelades innebar försäljningsmöjligheter till ett 70-tal länder i världen.

Andra grupper av kvinnor från Europa står nu på tur för stämningar mot TüV Rheinland. De flesta implantaten har dock sålts till latinamerika där offren än så länge inte kan ta del av ersättningar för de skador som orsakats av implantaten.  Källa


TT:

Fängelse för fusk med bröstimplantat

Skandalen med undermåliga bröstimplantat har gått en ny vända i en fransk domstol. Det blev ingen strafflindring för Jean-Claude Mas, grundaren av bolaget Poly Implant Prothèse (PIP).

Den 76-årige Mas dömdes redan 2013 till fyra års fängelse, permanent näringsförbud och böter på cirka 700.000 kronor. Domstolen ändrade inte heller de överklagade straffen för fyra andra PIP-direktörer.

PIP gick i konkurs 2010 sedan det visat sig att 75 procent av implantaten bestod av billigt industrisilikon, med sprickor eller läckage som följd.

Omkring 300.000 kvinnor i 65 länder tros ha fått implantaten. I Sverige rekommenderades 4.000 kvinnor att byta ut dem.

I separata mål misstänks Mas för dråp i flera förgiftningsfall på grund av läckage samt ekonomisk brottslighet kopplad till implantatfusket.

Mas började sin bana som handelsresande och halkade på så sätt in i läkemedelsmarknaden.
Källa


LÄS MER

Dokusåpadrottningen Jasmine Gustafsson, 27, har i tidigare intervjuer berättat att hon alltid haft komplex för sina bröst. Efter att ha varit med i Paradise Hotel 2014 så valde hon därför att operera sig.

– Det är någonting jag funderat på länge, sa hon då.

Under 2015 opererade hon sig två gånger. Ena gången la hon in implantat på cirka 400 gram. Men hon kände sig inte helt nöjd.


Bröstimplantat kan orsaka cancer

Enligt EU:s vetenskapliga expertkommitté finns det ett orsakssamband mellan en ovanlig cancerform och texturerade bröstimplantat.

Det finns ett orsakssamband mellan bröstimplantat med en viss typ av yta och den ovanliga cancerformen anaplastiskt storcellslymfom. Det bekräftar EU:s vetenskapliga expertkommitté Scheer (Scientific committee on health and emerging risks) i en ny rapport. Den typ av yta på implantat som enligt kommittén kan orsaka storcellslymfom kallas texturerad, vilket skulle kunna översättas till knottrig. Bröstimplantat kan användas vid rent kosmetiska ingrepp som bröstförstoringar, och även vid bröstimplantation efter bröstcancer. Läs mer

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.