Skriv ut och sätt på kylskåpsdörren

Steg 1: pastan görs ungefär var 10:e dag
1/2 dl Ekologisk torkad eko-gurkmeja.
1 – 1 1/2 dl vatten
1/3 tsk Ekologisk svartpeppar
1 tsk ekologisk, kallpressad äkta  kokosolja

Rör ihop pastan under puttrande värme dvs lätt kokning

Steg 2: Kokosdrycken med gurkmejapastan gör du så här:
Fingervärm max 3 dl valfri, osötad  kokosmjölk som du i början kan späda ut med vatten, kokosdryck /havre- eller mandelmjölk i början, och börja försiktigt då guldmjölken är potent. Garant, Santa Marias kokosmjölk som är i pappersförpackning, och Kung Markatta i burk eko, är ok.

1/2 tsk mald kardemumma eller ceylonkanel
1/2 tsk flytande vaniljextrakt
en nypa cayennepeppar
en nypa svartpeppar
1/2 tsk äkta honung

 

 

Steg 3 Blanda Gurkmejapastan med kokosdrycken:
Låt 1 tsk värmas i en kastrull ihop med kokosdrycken med kryddorna under omrörning tills drycken börjar ryka.

Ta av kastrullen från plattan och rör i ytterligare en 1/2 tsk honung då allt svalnat.
Söta mer efter behag men vi använder honungen, som är mycket viktig, inte enbart som sötningsmedel.