Nyheter

AI diagnosticerar

UMS får 2 nya ledare

UMS
UMS

När jag startade UMS – Utmattningsskolan.se – den 27 juli 2016, sa jag att skolan kommer aldrig att säljas. Den kan bara överlåtas till någon som är lämplig att driva den.

För att vara det måste man ha varit svårt sjuk själv, sängliggande stora delar av dygnet, gått igenom UMS-programmet själv, och kommit ut som helt frisk och återställd, och 3-4 år måste passera, som just frisk.

Det blir två individer, en av dem klarar dessa mina krav och den andre är en rutinerad  projektledare, och de tar över UMS, och jag gissar att det offentliga datumet blir den 27 juli, då UMS går in i sitt nionde år.

Pilotåren är då över, modern västerländsk forskning förklarar varför programmet fungerar, se artikel nedan.

Nu ska UMS in i förvaltningsfasen, och jag gissar att den blir i tio år, och då är det lämpligt med ett ledarbyte. Jag är mer en pionjär än en förvaltare, och jag sa 2016 att jag driver tills jag fyller 70 år. Nu är jag 71…

Jag själv ska till Sverige, och byter därmed liv, jag lämnar trappen till Asien efter 15 år, och sommaren kommer att gå åt till det samt att just lämna över. De som ska ta över, som jag vet att alla kommer att gilla, har en del viktiga arbetsuppgifter som ska klaras av först men troligen börjar jag kunskapsöverföringen i mitten av juni.

Jag, eller gamlingar, kommer att svara på frågor ute i FB-grupperna men jag producerar inte mer material.

Mina UMS-år har varit helt fantastiska, och varför förstår vi nu:

Ann-Charlotte Carlsson:

Ann-Charlotte som sjuk

-Jag har fått tre utmattningsdiagnoser 2001, 2002 och 2010 men blev sjuk långt innan dess. Jag har alltså varit sjuk i drygt 20 år och har fortsatt vara sjuk trots att jag har gått kurs i stresshantering och därefter regelbundet gör övningar. Jag har ätit SSRI, tre gånger, fått kognitiv beteendeterapi två gånger, och ätit de bästa kosttillskott och naturmedel som rekommenderas vid utmattning, och ändå blev jag aldrig frisk, trots att jag var en duktig patient.

I många år kunde jag inte läsa och förstå skönlitteratur. Numera läser jag vetenskapliga och medicinska artiklar på engelska och förstår mycket. Jag är på väg att bli frisk, helt och hållet tack vare att Lena Holfve startade Utmattningsskolan.se.

Boken handlar om UMS-medlemmar, som berättar med egna ord hur de blev friska, bland flera andra också Petrea K Marklund, som numera föreläser om UMS-metoden.


ACTFör 1,5 år sen var det möjligt att skriva boken “Äntligen fri från utmattning!”, och som är numera friskas egna berättelser, och som vi delar ut gratis här; https://payhip.com/b/8RvDg

Dela gärna ut den till folk som är sjuka!


Ur nya boken, “Äntligen fri från utmattning!” och med fri rätt att sprida texten:

Jag frågade Sofia Stark samma sak
“Det går jättebra. Jag minns inte sjukdomsåren riktigt men var helt sjukskriven hela 2013.
Nu jobbar jag heltid, och har en skapande hobbyverksamhet, gör saker i ull och gör ljus. Jag sköter om 20 får och 17 lamm, en bordercollie och två katter samt två döttrar, egen villa och särbo. Tycker livet fungerar nu. Fast visst har jag fortfarande ont i huvudet, sämre minne och måste sova middag ibland. Jag skulle kunna lägga till att jag mår bättre om jag sköter mig kostmässigt; bra mat och inte dricker alkohol.”

Sofias rot var fluorid och radon i vattnet. Det är rätt många nu som är igenom UMS-programmet, och de är helt friska, och Sofia var den som först meddelade resultat i november år 2016. Jag startade UMS i slutet av juli det året: Sofia först ut som frisk.

I bilden ser i vart fall jag att hon var så förgiftad som nån ens kan bli; inga pupiller, knappt ögonbottnar.

I kurs 3 sänder vi biologiskt material till labb i USA, och vi vet sen vilka förgiftningar det rör sig om.


Den första stora gruppen var igenom UMS 2019-20, och jag stängde sen av sökmotorerna mot skolan för att invänta och se om de skulle förbli friska.

Nu har jag svart på vitt från Socialstyrelsen att en utredning behövs, de vet numera hur vi gör, och jag har nu gått på Socialdepartementet och en reaktion därifrån kan ta ett halvår.

Utmattning är otvetydigt biologiskt orsakat

Utmattningsskolan går in i vårt 8:e år

Utmattning

Utmattning är otvetydigt biologiskt orsakat

Studie bekräftar att utmattning är “otvetydigt biologiskt”

År 2016, många år innan långa covid var covid en sak, lanserade US National Institutes of Health, den största enskilda offentliga finansiären av medicinsk forskning i världen, en studie om ett länge försummat och förbryllande tillstånd: kroniskt trötthetssyndrom (CFS), också känd som myalgisk encefalomyelit eller ME/CFS.

Åtta år senare är resultaten av den studien äntligen ute. I en av de mest noggranna undersökningarna hittills tog forskarna en djupdykning i en liten grupp på 17 personer som utvecklade ME/CFS efter en infektion och fann tydliga biologiska skillnader jämfört med 21 friska kontroller.

“Sammantaget, vad vi visar är att ME/CFS är otvetydigt biologiskt, med flera organsystem påverkade,” sade neurolog Avindra Nath, ledande forskare för studien och klinisk chef för NIH:s National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS), i en intervju med JAMA.

I decennier hade många läkare avfärdat ME/CFS som ett psykosomatiskt tillstånd som var “allt i patienternas huvuden”. Nu råder det lite tvivel: en mängd biologiska förändringar stödjer ME/CFS.
“Det är en systemisk sjukdom,” fortsatte Nath, “och de människor som lever med den förtjänar att få sina erfarenheter tagna på allvar.” Källa


Utmattning

Umattning; ett kunskapskaos

I Sverige är sjukdomen klassad som psykisk, och obotlig, och de kör ACT – lär dig acceptera ditt tillstånd.

Man ska träna så mycket som möjligt… med en inflammation i hjärnan, i hippocampus!!!???!!!

Studien får anses vara en otippad västerländsk nyhet. I Asien har man vetat detta i minst 50 år och har metoder som gör folk helt friska. De är dem som Utmattningsskolan har importerat.

utmattning
Det är många före detta sjuka UMS:are som lär bli glada

Jag kan försäkra att tusentals UMS-medlemmar blir mycket glada över denna “nyhet”, som inte är någon nyhet för oss.

Socialstyrelsen är medvetna om kunskapsbristen:

Socialstyrelsen om utmattning

Föreläsning om utmattning; Den trygga filten

Nedan har vi Petrea K Marklund som var sjuk i 17 år, hon började i  Utmattningsskolan år 2016, jag startade i juli, och hon kom in i slutet av juli. Efter tre år började hon arbeta, och nu har hon varit helt frisk i fyra, fem år.

fri från utmattning“Äntligen fri från utmattning!” Gratis e-bok, klicka!

 

Nuvarande rekommendationen

Genombrott; Utmattning är otvetydigt biologiskt orsakat; om studien på engelska.

Landmark Study Confirms Chronic Fatigue Syndrome Is ‘Unambiguously Biological’

In 2016, years before long COVID was a thing, the US National Institutes of Health, the largest single public funder of medical research in the world, launched a study into a long-neglected and puzzling condition: chronic fatigue syndrome (CFS), also known as myalgic encephalomyelitis, or ME/CFS.

[…]

For decades, many doctors had dismissed ME/CFS as a psychosomatic condition that was ‘all in patients’ heads’. Now there is little doubt: a host of biological changes underpin ME/CFS.

“It’s a systemic disease,” Nath continued, “and the people living with it deserve to have their experiences taken seriously.”

In a week of extensive tests, study participants underwent brain scans, sleep studies, muscle strength and cognitive performance tests, skin and muscle biopsies, blood tests, and gut microbiome and spinal fluid analyses. Participants were also put on a controlled diet and spent time in metabolic chambers, where their energy and nutrient consumption was measured under stable conditions. Källa


Utmattningsskolan – programmet som fungerar

Utmattning

ADHD och Autism har biologiska orsaker

 

 7  år sen

 

Måste man köpa kosttillskott?

Uppmanas man att köpa kosttillskott? Nej!

kosttillskottVill man ha i sig kisel äter man färsk spenat och rödbetsjuice och det man behöver kostar väl nån tia på torget.

Ni kommer att uppmanas att sola 10 minuter på mage och 10 på rygg året runt, och går det bort pga väder, regn osv så byter man ut det mot 10 000 enheter D-vitamin.

Matkostnader lär minska rejält, förutom att ni blir friska, därför att industrimaten är dyr, och det är inte färsk mat på samma sätt.

UMS går alltid matvägen utan kosttillskott

Vi går matvägen, samt upplyser ofta om att kosttillskottsförgiftning är det “nya” problemet, enligt de läkare vi samarbetar med och som är specialister på gifter.


Immun.se säljer bärpulver, det är dynamit däremot!

fri från utmattning utan kosttillskott

Klicka så blir den stor

Det är så i Sverige att det måste till svenska studier. Det duger inte ens med amerikanska, men nu ska Örebro universitet studera blåbärspulver!  En viktig del av UMS-programmet, och en sen tusentals årr erkänd hjärnmedicin.

UMS samarbetar med immun.se sedan starten 2016, och vi har grupprabatt hos dem, och flera andra.

 

 

Varför, och hur, startade Utmattningsskolan år 2016?

Höga kaliciumnivåer

Utmattningsskolan går in i vårt 8:e år

UMS startades den 27 juli 2016, och är tydligen mer känt internationellt än nationellt.

Jag får rätt ofta rapporter om att man blir blockad för alltid om man ens nämner Utmattningsskolan i många FB-grupper. Jag har läst igenom en del av texterna som är en blandning av lögner, skrönor och rena påhitt.

Vi har medlemmar som mött attityden att de måste ha spelat sjuka i 10-20 år om de nu är friska.

Man blir givetvis frisk om man blir av med rotorsaken!

Det är välkänt utomlands, och det förklarar varför en internationell robot vet vad UMS är, men inte Svensson.

UMS startade som ett experiment så långt att jag skrev en artikel om hur jag själv hade blivit frisk i Asien, och den delades av tusentals.

Jag förstod att ämnet var hett och öppnade en FB-grupp för att samtala med sjuka om saken, och det ledde sen till att jag skrev kurs 1.

 

Då de gick i den skrev jag kurs 2, och så vidare, och samtliga kurstexter kollades av läkarna vi samarbetar med, fortfarande.

Många har berättat för mig att de blev ställda då jag sa att utmattning är inte psykiskt, socialt, arbetsrelaterat, det är fysiskt orsakat – men att det lät logiskt.

Nu går vi alltså in i vårt åttonde år, och det verkar vara rätt okänt i Sverige att inte minst mögel är en stor rotorsak, fortfarande.

Folk lider, av bland annat hjärndimma, i onödan
Dessutom anklagas de ofta för att vara lata, inte skärpa sig, de uppmanas att motionera – det är mycket farligt för den som har en inflammation i hjärnan – och många hamnar i ensamhet.

Utmattningsskolan

Utmattningsskolan svarar:

Jag har lyssnat på inslaget i P4 Värmland. Det hörs att du tror att du blev utmattad av för mkt jobb, och det är gängse syn i Sverige; socialt, arbetsrelaterat, psykiskt, men det menar UMS är fel, i botten finns förgiftningar, och har du inte blivit av med dem återkommer sjukdomen med kraft senare, poff! Om den dagen kommer hoppas jag att du hittar hem till UMS!
Lena Holfve, UMS CEO

 

Våra resultat – axplock

Utmattning

Vi har fått en ny rabattkod hos Greenbalance!

Den ligger på sidan där vi har alla koder, länk finns i kurs 1 online och i kurs 1:s FB-grupp, och ger alla i UMS 15% rabatt en gång, men inte på redan rabatterade varor, hos Greenbalance.

Jag blev glad då jag såg att de har CBD-oljan, jag skrev om den i nån FB-grupp för nu fem år sen, och blev genast utslängd med motiveringen att jag gjorde reklam för knark.

Jag får den här typen av rapporter sen UMS start 2016.

Oljan är ingalunda knark, videon förklarar för den som tror det, men Sverige utmärker sig alltid som ett medicinskt knas- och u-land. Under videon ligger ett häpnadsväckande exempel på den saken.

UMS:are, som nämner att de blivit friska via UMS-programmet, kastas fortfarande ut från de flesta utmattnings-FB-grupper, men det är normalt i paradigmskiften att motståndet mot ett helt nytt tänk är kompakt.

Greenbalance har det nog lättare därför att kunskaper om oljorna har numera trängt in.

Jag själv använder oljor;  jag har ett par droppar lavendelolja på kudden innan jag ska sova, och fem droppar plus vatten och som sköljmedel då jag tvättar. Jag använder oreganoolja om jag är förkyld med slem som symtom, liksom eukalyptusoljan, och kryddnejlikan använder jag vid ev. tandvärk, osv. UMS använder också oljor i Parasit-svampkuren.

Klicka dig till butiken

Som jag sa, då UMS startade 2016, ska avgiften till skolan aldrig bli en utgift för de som går i UMS online. Vi ska dra på oss rabatter, och jag säger ingalunda ja till alla, men Greenbalance får ett rungande ja, och de skrev:


Vi är stolta över att våra kunder alltid kan lita på att de vet precis vad de köper från oss. Därför tillhandahåller vi alltid en tillhörande labbrapport från tredje part där det klart och tydligt framgår vad varje produkt innehåller och hur den har blivit framställd. Detta är en punkt där vi känner att många andra aktörer på marknaden brister idag.

Som du vet är det mer viktigt än någonsin att göra hälsosamma och hållbara val. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad i denna värld. Vi skulle älska att samarbeta med dig och för att uppnå vårt gemensamma mål.


Läs också fakta: https://www.greenbalance.se/artiklar/

Gratis, e-boken “Äntligen fri från utmattning!” Ladda ner, nu!

Artificiell intelligens diagnosticerar

AI diagnosticerar

Vår räddning blir att AI diagnosticerar?

AI diagnosticerarJust nu kör man in en ny behandling kallad ACT, lär dig anpassa dig till ditt tillstånd. Det är ren nazism*, vill jag som har haft hjärndimma påstå.

I juli går UMS in i sitt åttonde år, och vi har många friska bakom oss, som  hade inte minst mögeltoxiner i sig.

 

“Ja, utmattning kan vara fysiskt. Det kan bero på olika medicinska tillstånd som kan ha liknande symtom som utmattningssyndrom, såsom sköldkörtelproblem eller järnbrist. Därför är det viktigt att du besöker en läkare för att utesluta andra möjliga orsaker till din trötthet.

En annan möjlig orsak till fysisk utmattning är mögeltoxicitet. Det är ett tillstånd som orsakas av exponering för mögel och dess gifter, kallade mykotoxiner, som kan finnas i fuktiga och dåligt ventilerade miljöer.

Mögeltoxicitet kan leda till en rad symtom som påverkar både kroppen och hjärnan, såsom:

– Kognitiva svårigheter (hjärndimma, dåligt minne, ångest)
– Smärta (speciellt buksmärta, men kan också inkludera muskelsmärta liknande fibromyalgi)
– Oförklarad viktökning eller viktnedgång
– Domningar och stickningar i extremiteterna eller andra delar av kroppen
– Metallisk smak i munnen
– Yrsel eller svindel
– Tinnitus (ringningar i öronen)
– Matsmältningsproblem (speciellt begränsad tolerans för mat, ihållande uppblåsthet)
– Betydande trötthet som stör dagliga aktiviteter
– Förändringar i humör
– Överdriven törst och uttorkning, sängvätning hos barn¹

Om du misstänker att du har mögeltoxicitet bör du försöka identifiera och undvika källan till möglet, samt söka professionell hjälp för att avgifta din kropp från mykotoxiner. Det finns olika tester som kan mäta nivån av mykotoxiner i din urin² eller identifiera mögelväxt i ditt hem³. Det finns också olika behandlingsalternativ som kan hjälpa dig att återhämta dig från mögeltoxicitet, såsom kosttillskott, mediciner och livsstilsförändringar¹².

Källa: Konversation med Bing, 2023-06-07
(1) 12 Mold Toxicity Symptoms You Shouldn’t Ignore—And How To Heal. https://www.parsleyhealth.com/blog/mold-toxicity-symptoms/.
(2) Mold Toxicity: A Common Cause of Psychiatric Symptoms. https://www.psychologytoday.com/us/blog/holistic-psychiatry/201708/mold-toxicity-common-cause-psychiatric-symptoms.
(3) Neurologic and neuropsychiatric syndrome features of mold and … – PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19854819/.


 

  • Nazism, National socialism, är en ideologi som ofta arbetar med tesen att bara de starka har rätt att leva. Man utsätter människor, gärna sjuka och gamla, för allehanda prövningar, som inte sällan leder till döden.

 

 

2 diagnoser; ME/CFS som funnit sin lösning?

 

Solstormar och resonansen är 2 okända symtomorsaker

Solstormars påverkan

Solstormar är okänt i isolerade Sverige
Ateljé Lugnet, Boden

Jag, som är UMS CEO, började flytta ut från Sverige av hälsoskäl för över tio år sedan. Dels fanns ingen bot alls, och dels behövde jag lugn och ro och Sverige är ett högintensivt samhälle. Jag har tillbringat totalt 3,5 år i Indien och resten av tiden på Norra Cypern.

Isoleringen är ibland grotesk

Det innebär att jag får helt andra informationer, och som oftast är helt okända i Sverige. Nyligen sa en ums:are att man hade tagit upp solstormar på TV4, så det är möjligen på gång?

Annars är mitt intryck att svensk media är helt renons på kunskaper liksom världsnyheter inom en rad ämnesområden. De känns mest som Kriminal- och Kändisnytt med väder.

Vi blir sjukare då det är solstormar

De symtom sjuka brukar få är en ökad trötthet, yrsel, det kan kännas som om golvet gungar och värk blir värre när det är solstormar. Redan år 2016, då UMS startade, slutade medlemmar att åka in till akuten, som inte hittar något, symtomen klassas som “psykiskt” och än mer psykofarmaka delas ut.

Solstormsymtom är inte din sjukdom!

Det är alltså viktigt att förstå att de symtom man känner under t.ex. en solstorm är inte ens sjukdom! Asiater har oftast lättare att förbereda sig därför att de anges ofta under de vanliga vädret och dollarkursen i pressen ungefär.

Solstormar idag

Du kan få dagliga rapporter om solstormar via denna kanal.
Du lindrar symtomen genom att dricka mycket vatten med lite Himalayasalt i.

 

https://youtu.be/xccQGQN804U

https://youtu.be/pCCOAtv9e9I

Vad innebär Solstorm? Solstorm påverkan?

Jag ser rätt ofta att infarkter hos unga, som sker frekvent över hela världen nu, sätts i samband med 5G, vacciner etc.

Information på svenska är knapphändig:

Carringtons solutbrott –  solstorm 1859

Från 28 augusti till 2 september 1859 observerades talrika solfläckar och solutbrott på solen. Precis före middagen 1 september observerade den brittiska astronomen Richard Carrington den största solfackla som någonsin observerats, och som följdes av ett större solutbrott som med riktning mot jorden slungades iväg med rasande fart. 17 timmar senare drabbade stormen jorden. En sådan resa tar normalt 3–4 dagar.

Den 1 september 1859 gjorde Carrington och Richard Hodgson, en annan engelsk amatörastronom, den första observationen av ett solutbrott. Eftersom solstormen observerades samtidigt i Kew Observatory och dokumenterades av Balfour Stewart kunde man dagen därpå observera en geomagnetisk storm som Carrington förmodade var en solterrestrisk förbindelse. Världen över dokumenterades effekterna av den geomagnetiska stormen 1859, och allt samlades och utgavs av Elias Loomis som stödde Carrington och Balfour Stewarts observationer.

Den 1–2 september 1859 skedde den största dokumenterade geomagnetiska stormen någonsin. Norrsken syntes så långt söder ut som i Karibien och Rom, och norrskenen över Klippiga bergen var såpass starka att gruvarbetare började tillaga frukost, eftersom de trodde det var morgon. Folk som råkade vara vakna i nordöstra USA kunde läsa tidningen mitt i natten på grund av det otroligt starka norrskenet.

Telegrafsystem överallt i Europa och Nordamerika slutade att fungera, och i vissa fall fick telegrafisterna en stöt.[5] Telegrafkablarna började att skicka ut gnistor och pappren till telegrafen började brinna spontant.Trots detta så fortsatte vissa telegrafister att skicka samt mottaga meddelande trots att deras strömförsörjning var avstängd.

Flera tidningar runtom i USA och Europa rapporterade om det starka norrskenet och skrev att ljuset var starkare än fullmånen om natten. Wikipedias text

ACT förvånar mig 0 – noll

Arrogant ny terapi! 2 kvinnor talar ut, och mögeltoxiner är en vanlig orsak

Sjuka med mögeltoxiner har fått det sämre

mögeltoxiner
Karin Alvtegen talar ut

Man har börjat med en ny terapi; ACT, lär dig att acceptera ditt tillstånd, och min kollega Karin Alvtegen tränar i dess anda på att vara död.

Jag vet att UMS:are har kontaktat henne, och vad jag förstår blev hon bara arg. Det beror sannolikt på att hon tror att UMS är en bluff?

I mina öron låter det som mögeltoxiner

Om man flyttar in i ett hus, och blir sjuk direkt är det troligt. Får man sen diagnosen ME/CFS är det mer än troligt då man funnit mögel hos 93% av ME/CFS-patienterna.

104 av 112 st (93%) ME/CFS-patienter (jml Fukuda) hade mykotoxiner i urinen jämfört med 0% hos frisk kontrollgrupp. Källa

Ateljé Lugnet, Boden

Ett skäl att inte tro på UMS-metoden känner vi till nämligen att folk tror att Indien är ett u-land, och där kan de ingenting.

UMS har importerat indiska och amerikanska metoder i huvudsak,  bot saknas helt i Sverige. Man skriver främst ut psykmediciner, och de biter inte på mögel eller tungmetaller, en annan vanlig rotorsak, liksom parasiter.

Indien är i verkligheten världens fjärde största ekonomi, på väg mot plats tre, men det tycks finnas ett stort behov av att ha u-landsbilden samt självbilden att vi är rika.

-Svenskarnas världsbild är helt skev, sa Rosling.


Mögeltoxiner – mykotoxiner symptom

Minskad förmåga att koncentrera dig (hjärndimma), depression, magont, värk, personlighetsförändringar, humörsvängningar, ökad ångest och panikreaktioner , letargi och apati, aggression, nedsatt närminne, (hjärndimma), oro, blödande tandkött, blödningar i hjärnan, blödningstendens, blod som inte koagulerar, dimsyn och synrubbningar, benmärgsstörningar, brännande känsla i munnen, bröstsmärta, kronisk trötthet, återkommande infektioner och influensakänslor, minskade sensorisk skärpa, koma, förvirring, hosta, krypningar i huden, skador på hjärtat, diarré, andningssvårigheter, koncentrationssvårigheter, ökad tendens till alkohol, socker och cigarettberoende , långsammare reflexer och svårare att tala, desorientering, yrsel, dåsighet, ögonskador, ögoninflammation, feber, håravfall, hallucinationer, huvudvärk, hörselnedsättning, inflammation i hjärtat, inre blödningar, nedsatt immunförsvar, oregelbundna hjärtslag, kliande näsa, gulsot, ledvärk, stelhet i leder, minskad sexlust, leversjukdomar, lågt blodtryck, minnesförlust och minnesproblem, muskelsmärta, illamående, näsblod, domningar, lungödem, röda ögon, rinnande näsa, anfall, skakningar, försämrade reflexer, halsont, stickningar, darrningar, kräkningar, kräkas blod, svaghet, viktminskning, väsande andning och stressat beteende.

https://youtu.be/MIurVNBajqI

En av UMS:arna talar ut

En möglig historia av UMS-medlemmen Petrea K Marklund


Första kapitlet i boken Mögelförgiftad”:

mögelsvampar
Mögeltoxin tränger ut under läkarövervakning

Det var en fläck på väggen, den var helt torr, det luktade inget, en gammal åtgärdad vattenläcka från taket, ingen fara alls typ. Sedan jag flyttat in i huset för drygt sex år sedan har jag långsamt, långsamt blivit sämre igen i mitt utmattningssyndrom, ökad trötthet, huvudvärk, kronisk snuva, ofta ögonmigrän.

Jag tänkte inte på mögel trots att jag varit utsatt för det en gång tidigare i en lägenhet där ventilationen inte fungerande. Det blev kondens och jag låg och sov bredvid en fläck (som doldes av möbler) med både grönt och svart mögel. Den gången trodde jag att jag var döende, jag blev jättesjuk och det enda jag önskade var att lägga mig ned på golvet och sova och låta mig bli uppsopad på en skyffel av någon.

Mögelförgiftad? Vi är friska nu!
Nästan återställd!
Grattis!

Men när vi upptäckte odlingen i väggen och jag stängde dörren om sovrummet och flyttade ut i vardagsrummet så piggnade jag på mig ganska direkt. Alla tyckte så synd om mig för att jag behövde bo så trångt lagom till jul. Jag var istället så lycklig och tacksam över att jag inte höll på att dö.

Trots den erfarenheten kopplade jag ändå inte att det kunde vara mögel som gjort mig sämre de här senaste åren. Processen var så mycket långsammare, inte ens när jag fick kronisk snuva efter några år, som höll i sig konstant, tänkte jag mögel.

Det är över femton år sedan jag ”gick in väggen” rejält, jag kraschade totalt och jag hade ingen anledning att tro något annat än att det var stress och enbart stress. Klart att det var arbetet, hemmet, livsförhållandena, som faktiskt var en katastrof. Jag lovar, det var inte svårt att tro att min sjukdom berodde enbart på stress.

Jag har aldrig under de här femton åren mått bättre än vad någon gör tre veckor efter en influensa, och kraschade gjorde jag två till tre gånger per år. Men när man mår så är man ju nästan frisk, tillbaka i jobb en del i alla fall. Läs mer

Sex år senare är Petrea K Marklund helt återställd och föreläser numera om mykotoxiner i kroppen, mögelsvampar och sin mögliga resa, och boken finns bland annat hos Adlibris.

Boupplysningen har meddelat att man blir förgiftad av mögeltoxiner:

2 diagnoser; ME/CFS som funnit sin lösning?

 

Livet tillbaka efter 15 år av ME/CFS, men helt utan hjälp från Landstinget

Ögonöppnare! År 2022: Forskningen – det är en inflammation i hjärnan

 

Patienter går samman för att kräva skadestånd av Försäkringskassan

Patienter uppmanas gå samman för att kräva skadestånd från Försäkringskassan efter att ha utförsäkrats på felaktiga grunder. »Vi får hela tiden in nya klienter med samma typ av problematik, där Försäkringskassan inte har godtagit läkarnas intyg«, säger Jimmy Laine på firman Myndighetsjuridik som ligger bakom planerna på grupptalan.

Undersökningsfynd ska inte vara ett krav i sjukintyg för att en patient ska få rätt till sjukpenning, enligt en dom i Högsta förvaltningsdomstolen i höstas. Domen är principiellt viktig, menar Jimmy Laine, juridiskt ombud för flera personer som blivit utförsäkrade. Hittills har nämligen personer med psykiatriska diagnoser såsom utmattningssyndrom, depression och ångest ofta nekats sjukpenning av Försäkringskassan just med hänvisning till att tillräckliga undersökningsfynd saknas – trots att kritikerna menar att det inte går att göra sådana observationer vid psykiatriska tillstånd. När domen i Högsta förvaltningsdomstolen föll jublade Jimmy Laine och förutspådde att fler skulle få sjukpenning beviljat.

– Men att vi har fått rätt i högre instans innebär inte att Försäkringskassan fortsättningsvis gör rätt. Vi får hela tiden in nya klienter med samma typ av problematik, där Försäkringskassan inte har godtagit läkarnas intyg – även efter den här domen, säger han. Läs mer- Läkartidningen


Försäkrinskassan
Klicka dig till artikeln

Högsta förvaltningsdomstolen skapar det som kallas för prejudikat dvs. alla andra underrätter måste följa deras dom varför det ser juridiskt ljust ut, så här långt.

Det förvånar mig dock inte att myndigheter struntar i domar, det ser vi allt oftare att de blir nån form av rättshaverister.

Tipset kommer ifrån en UMS:are, som skrev in sig i kurs 1 den 5 maj, 2017, och som skriver nu snart sex år senare:

“Det vore fantastiskt om detta kunde ge rätt till så många som blivit felbedömda. Jag jobbar numera som handledare/projektledare inom hantverk för långtidssjukskrivna och det är oroväckande vanligt att personer blivit utskrivna och ofta hänvisade till Arbetsförmedlingen som anser att de är för sjuka för att jobba. De hamnar mellan myndigheterna och utan ersättning de borde ha rätt till.”


På FB finns en grupp kallad “Försäkringskasseupproret

Där man får lite insyn i hur det ser ut just idag.

Debatter kan dock aldrig ändra på nånting alls men det kan domstolen även om det under senare år har förekommit myndigheter som struntar inte bara i människor utan också i domar.

Trots det är det absolut den juridiska vägen man ska gå, och det är min förhoppning att drabbade UMS:are kontaktar Jimmy Laine på firman Myndighetsjuridik som har en mycket bra info på sin hemsida.


Jag utredde de hemlösa i Stockholm 2011 via Nybergs teater

Jag drev teaterlistan.se och hade daglig kontakt med samtliga teatrar i Stockholm, och hälften av de som finns i Göteborg.

Hemlöshet är en mänsklig orimlighet. Jag vet att de som kommer och ser vår föreställning den 4 december inte kan gå hem efteråt, eftersom de inte har något hem. Men ändå: När författaren Lena Holfve gav mig idén till en föreställning för Stockholms hemlösa visste jag direkt att det här gör vi. Ensemblen instämde utan att tveka.

Det som förvånade “alla”, utom möjligen mig, var att lejonparten hemlösa var utförsäkrade samt oftast just egna företagare dvs de hade åkt dit på “Starta eget!!!”- kampanjen som fick folk att starta eget, och som egen företagare har du inte del i skyddsnäten på samma sätt som löntagare.

Fas tre startade 2009-10:

Fas tre är sista steget i jobb och utvecklingsgarantin och riktar sig mot långtidsarbetslösa. Ersättningen kommer från försäkringskassan och är på mellan 223 och 680 kronor per dag i högst två år. Läs mer


“Från 2017-2018 var de fullständigt rabiata”

Det anser en erfaren UMS:are, som numera är helt frisk sen fem år.

Jag själv tvingades ta ut en tidig pension år 2013, som påverkar hela ens liv från den dagen, och skälet var just att man fick inte vara sjuk i mer än två år, och jag var enormt sjuk.

Jag friskskrevs i mars 2016, startade UMS det året i juli, och jag har haft med sjuka att göra dagligen, och sen den dagen, och upplever också att de blir bara värre och värre.

Det är som om de kör den nazistiska ideologin fullt ut:
-Bara de starka har rätt att leva!
Stämmer den analysen lär de ställa inför rätta längre fram, mycket längre fram.

Ateljé Lugnet, Boden