Steg 6; Vintergröna är aptitökande

Vintergröna (Periwinkle) är en läkemedelsblomma och ört som har använts i tusentals år på grund av dess antibiotiska, antibakteriella, smärtstillande och hypotensiva egenskaper.

Vintergröna innehåller en alkaloid som kallas vinkamin som är känt för att vara till stor nytta för tinnitus (ringningar i örat), presbyacusis (hörselnedsättning på grund av åldrande), yrsel, huvudvärk och stroke.

250px-Vinca_minor1Jina_LeeVintergröna har även blodförtunnande och minnesförbättrande förmågor som gör det utmärkt för demens, Alzheimers sjukdom, och korttidsminnesförlust.
Den har antiinflammatoriska egenskaper och är en stor naturlig botemedel mot reumatoid artrit, fibromyalgi, psoriasis och ateroskleros.

Vintergrönate är underbart för lätta ångest / nervositet, minska rikliga menstruationer, förbättra minnet, och för att sänka blodtrycket samt kan öka aptiten.
För att göra te, helt enkelt tillsätt 2 tsk färsk eller torkad ört till 2 koppar hett vatten och låt dra i 15 minuter eller mer, söta med rå honung om så önskas.  Örten kan hittas i te, tinktur, extrakt, och som salva mot sår på nätet eller i din lokala hälsokostaffär.

Hälsoeffekter av te

Kan du hindi?
Filmen är lite rolig fast vi inte förstår ett jota. Jag har varit ute och vandrat i dessa enormt stora medicinalväxtåkrar det är frågan om.