Vi har inget närminne att tala om

Känslan av att man har tappat minnet är läskig. Jag kom t.ex. inte ihåg min dotters förnamn. Kunde glömma bort att jag hade en bil. Men minnet kommer åter då man blir frisk med ett undantag; det lagras inga minnen då Hippocampus är sjuk.

Hippocampus fungerar som brygga över till lagringsdelarna i hjärnan – därför glömmer vi, hittar inte nycklar, snurrar runt… man kan leta efter mobilen man håller i handen.

Efteråt försvinner det helt men inga nya minnen har lagrats under den tid man var sjuk. Jag har anteckningar, FB och bloggar. Men några reala minnen ifrån 2012-2013 finns inte lagrade. Det är tråkigt och obehagligt men så är det.

Ginko-BilobaGinkgo Biloba finns som tillskott i Sverige men jag vet inte om löven finns där uppe? Möjligen i asiatiska butiker. Hur som så är Ginko Biloba att betrakta som hjärnmedicin – stärkande. Den kan man sätta in när hjärndimman lättat och det känns som om själva inflammationen i Hippocampus börjar lägga sig. Nån kunde plötsligt hantera siffror igen och då är man där att man både kan slå ner inflammation och stärka.

Jämför priser på Pricerunner

VARNING FÖR “KOSTTILLSKOTT”

Torkade kosttillskott bäst
Den finaste formen av kosttillskott torde vara näringspulver i form av torkad mat. Bland annat kan nämnas nyponpulver, blåbärspulver, nässelpulver, camu camu, chlorella, spirulina, kelp, vetegräspulver, korngräspulver, kycklingbuljongspulver, och mycket mer. Det är svårare att komma upp i riktigt höga näringsdoser här, men å andra sidan tar kroppen upp näringen mycket bra ur den här formen av kosttillskott och behöver inte jobba extra för att möjligöra användning av näringen. Läs mer