Uppdat 6 feb -23 – Steg 4: Läckande tarm, acne, allergier…

download-1Många har en läckande tarm på grund av gifter, och äter du då bra tar kroppen ändå inte upp näringen. “Hotet mot din hjärna” rekommenderas för de som känner igen sig avseende detta. Du har förmodligen ätit mycket vetebröd, socker, osv.

Det här kan vara den enda orsaken till att du är “utmattad”
chronic-fatigue-gutDe som vet om att de har en läckande tarm gör så här, och de som inte vet kommer billigare undan genom att göra så här än att utsätta sig för västerländska provtagningsmetoder.

Ni städar i vart fall upp tarmarna, och det lär visa sig om ni blir piggare. Ingen har dött av varmt vatten, fänkål-, kummin- och korianderfrön. (I Indien har de ofta en skål med en eller flera av dessa kryddor som man ska tugga i sig efter maten också på restauranger.)

En lösning är rätt enkel
775554c35cbc0da7641349d849930ff0
Koka friskt vatten i fem-tio minuter och häll det i en termos samman med en tesked fänkålsfrön, och de smakar lite som lakrits, en fjärdedels tesked kumminfrön och en kvarts tesked korianderfrön. Var 30:e minut sippar du lite på det varma vattnet fram till klockan 18.00. Drick inget eller lite vid måltider. Ditt vatten nu ska vara detta varma vatten. Läs mer om metoden (eng text)

Den etablerade sjukvården har länge avfärdat ”läckande tarm” som något utan vetenskaplig grund, men nu verkar det som om man får en ordentlig bakläxa. Ett flertal kliniska studier har nämligen kunnat visa hur läckande tarm är starkt kopplat till autoimmuna sjukdomar, och det kommer ständigt ut nya rapporter om samband med fler kroniska hälsotillstånd.

Så hur kan man då veta om man har ”läckande tarm”?
Det är här det blir lite knepigt eftersom man faktiskt inte behöver känna av några symptom från magen alls. Detta skiljer sig kraftigt från person till person, men symptomen när de kommer brukar yttra sig som hudinflammationer som psoriasis, eksem, kronisk trötthet, depression med mera. Listan kan göras mycket lång. Källa

Mitt intryck är att allt fler läkare utomlands talar om kopplingen läckande tarm och vår sjukdom.

Orsakerna
CFSstudy”Läckande tarm syndromet” är i utgångspunkt förorsakat av inflammation i tarmslemhinnan. Denna inflammation är vanligtvis förorsakad av följande:

Stress
Antibiotika, eftersom det leder till överväxt av onormal flora i mag-tarmkanalen (bakterier, parasiter, Candida, svamp).

Alkohol och koffein (starka tarm irritanter).
Mat och dryck förorenat av parasiter som Giardia lamblia, Cryptosporidium, blastocystis hominis och annan mat och dryck förorenad av bakterier som Helicobacter pylori, Klebsiella, citrobacter, pseudomonas och andra kemikalier i jäst och behandlad mat (färgämnen, konserveringsmedel, oxiderat fett).

1467323782853Enzymbrister (t.ex. celiaki, laktasbrist som förorsakar laktosintolerans) NSAIDS (non-steroida antiinflammatoriska läkemedel) som ASA, ibuprofen, indomethancin, etc).

Kortikosteroider (Kortisonpreparat) t.ex prednisolon.
Diet med högt intag av raffinerade kolhydrater – (t.ex. godis, kex, kakor, läskedrycker, vitt bröd).

Receptförskrivna hormoner som p-piller

Mögel och svampmykotoxiner från lagrad säd, frukt och raffinerade kolhydrater. Det är ett faktum att många människor lider av mycotoxicosis (giftig svampförgiftning). Källa Den som tror sig ha Candida rekommenderas att hoppa in i gruppen  Candida Cleanse Sweden samt se film nedan.

Bakterierna i tarmen styr ditt liv (svensk text)

I denna personliga bok berättar läkaren Christina Doctare om sitt möte med österländsk medicin. Under en vistelse i Indien lärde hon känna den ayurvediska behandlingstraditionen och blev där, till sin förvåning, botad från både kronisk astma och tinnitus.

Christina Doctare efterfrågar ett nytänkande, vi borde ta de bästa delarna ur olika medicinska system och integrera dem i vården för att minska ohälsan i vårt land. Vår livsstil och vår kultur skapar en obalans som gör oss sjuka. De medicinska behandlingstraditionerna från öst har något att säga oss västerlänningar – det finns hopp om bot och bättring. Köp; Vägen till hälsa

Känner du igen symtomen, och har problem med engelskan, be en vän lyssna och berätta och om inte ta några meningar i taget, stäng av, fundera. Här har du skälet till att vi måste använda utländska texter.

I 40 år led jag av IBS och det fixade sig på några dagar med rätt kost

Översätt filmer, få en svensk textremsa!

https://youtu.be/M0K4CchaL40