lenaholfve512

Kurs 9; Amazing ! Hållbart handlingsprogram mot utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom för andra gången, nej!fri från utmattning

Vi ska nu sy ihop säcken, och ta farväl av varandra, och du har snart ett handlingsprogram. Samtliga kurser och kursavsnitt ligger kvar online, och du kan gå tillbaka när du vill.

Vi har några viktiga lektioner kvar nu i kurs 9, och de ger dig en hållbar handlingsplan för hur du inte ska trilla dit igen.

Tips hur du kan bemöta vården; nu när du vet enormt mycket. Denna sista kurs är hela tio kursavsnitt lång, och inte speciellt mycket fakta eller kunskap men många smarta och handfasta tips.


Utmattningssyndrom återhämtningstid?

Man kan inte vila bort en utmattning, då den är fysiskt orsakad, och mögel liksom uran samt koppar är rätt vanliga rotorsaker. Dem letade vi efter i kurs 3-7, och du kan inte hoppa in i kurs 9, och skippa 1-8…

Utmattningssyndrom sjukskrivning? Vi har haft medlemmar som har varit sjukskrivna i 15-20 år!


Utdrag ur boken “Äntligen fri från utmattning!”

Marie Gadd har fått livet åter

utmattningssyndrom faser
Ovan är ett foto från hösten 2017, och nedan ett taget i juli 2019.

“Jag har varit med sen du startade skolan. Eller ja, den var ett par dagar gammal. (UMS startade 27 juli 2016, min not.)

Jag var sjukskriven sedan 2011 och nu ska jag snart ut och arbetspröva! Mycket tack vare dig som har fått upp mina ögon när det gäller mat, kryddor och örter.

Min kopparförgiftning är bättre, den rejäla näringsbristen jag haft och den låga farliga inflammationen är snart helt borta.

Parasiterna är snart eliminerade. Min begynnande diabetes har backat. Den”kroniska” inflammationen i höger armbåge och värken i höger knä är till 95% bättre. Snart borta, alltså.

mariegaddfriskare

Jag har arbetat på mögelskadade arbetsplatser, så detta är ytterligare en rot jag börjat jobba på. B12-vitaminbrist och lågt D jobbar jag också på just nu. När jag har fått bort mögel i mig, fått upp B12 och D så hoppas jag att jag är frisk.

Guldmjölken dricker jag fortfarande i perioder när hjärnan sackar efter och trycket kommer tillbaka i huvudet. Gluten, kött och socker undviker jag. Det tar tid att bli frisk, en lång väg kvar att vandra. Men vad härligt livet är nu när jag åter orkar njuta av det. Stort tack för att du finns!”

Jag frågade Marie i april 2022 hur det är numera, och berättade att jag ska producera en ge-inte-upp–bok:

“Vad kul, jag hoppas den kan vara nytta för andra. Jag var sjukskriven 100% sedan 2011. Nu har jag arbetat 25% sedan drygt två år, och mår mycket bättre jämfört med 2015 som var värst där jag inte ens kom ihåg mitt eget namn.

Tillfrisknandet går framåt men sakta. Det stora positiva i att ha varit helt borta i utmattning är den enorma lycka och tacksamhet jag känner varje dag för framstegen som skett och fortfarande sker.”

Jag frågade Sofia Stark samma sak

utmattningssyndrom testDet går jättebra. Jag minns inte sjukdomsåren riktigt men var helt sjukskriven hela 2013.

Nu jobbar jag heltid, och har en skapande hobbyverksamhet, gör saker i ull och gör ljus. Jag sköter om 20 får och 17 lamm, en bordercollie och två katter samt två döttrar, egen villa och särbo. Tycker livet fungerar nu. Fast visst har jag fortfarande ont i huvudet, sämre minne och måste sova middag ibland. Jag skulle kunna lägga till att jag mår bättre om jag sköter mig kostmässigt; bra mat och inte dricker alkohol.”

utmattningssyndrom akut fas

Sofias rot var fluorid och radon i vattnet. Det är rätt många nu som är igenom UMS-programmet, och de är helt friska, och Sofia var den som först meddelade resultat i november år 2016. Jag startade UMS i slutet av juli det året: Sofia först ut som frisk.

I bilden ser i vart fall jag att hon var så förgiftad som nån ens kan bli; inga pupiller, knappt ögonbottnar.

 


 

Efter 17 års sjukskrivning, och Socialstyrelsens rekommendationer, är  Petrea K Marklund nu helt återställd och föreläser.

Till kursregistrering