Det “psykiska” illamåendet är nu förklarat;  Litiumbrist!

 Litium brist

Här har vi nog en klassisk medlem som mycket väl kan vandra omkring bland psykologer hela livet, och det är fullt möjligt att försörja kriminalvårdens trupper med jobb också.

Nu lär inte det ske om hon pluggar och handlar

Forskare i Texas har upptäckt att det i områden där litiumhalten i vattnet är låg anmäls flera fall av neuroser och psykoser på sjukhus. Oberoende forskare i Kalifornien och Venezuela har hittat klara samband mellan låga litiumhalter och en ökning av våld, självmord, våldtäkt, rån och andra våldsbrott. Läs mer

Vi kan alltså konstatera att det är rätt farligt att gå omkring med för lite litium i kroppen

Men fullt botbart. Just denna medlem kan göra sig själv frisk. Hårmineralvärden av litium är pålitliga förutom vid tungmetallsförgiftning så får man utslag att man har lågt, och inte har symtom, får man rota vidare.  Litiumvärdet ska ligga mellan 0,5 och 0.8 mmol/L.

Man kan alltså misstänka här att kvicksilverförgiftningen påverkar så jag utser kvicksilvret till huvudproblemet men jag skulle agera som om jag hade även mineralbristerna. DMPS, DMSA, glutation samt liponsyra är bäst och binder och för bort kvicksilver. Stöd med antioxidanter samt mineralerna zink och selen bör alltid intas vid kvicksilverkelering. Lyckligtvis binder selen både metylkvicksilver och oorganiskt kvicksilver samt ger ett skydd mot alla toxiska effekter av kvicksilver.

Vid Amalgamenheten, Uppsala och Huddinge stängde sina, användes C-vitamin i stora mängder intravenöst (17–20 g) samt B-vitaminkomplex, E-vitamin, natriumselenit samt i fall av konstaterad B12 brist i cerebrospinalvätska, vitamin B12 och folsyra för att driva ut just kvicksilver.

Kvicksilver är en mycket farlig tungmetall, och har man mycket tungmetaller åker de mineraldepåer vi ska ha ned, och då blir vi sjuka. I kurs 3-7 får denna medlem ett handlingsprogram för att ta sig ur just tungmetallerna. När kvicksilvret är ute lär de mineraler vi ska ha balansera sig bättre.

Selen gör dig på gott humör
29442219-origpic-aca8a6

Selen ökar belöningshormonerna dopamin och serotonin och på så sätt humöret enligt professor Charlotte Erlanson-Albertsson, Lunds Universitet. Hon är övertygad om att selen har förmåga att skydda hjärnan vilket hon också utvecklar i sin bok ”Mat för hjärnan”. Läs mer

Kalium finns i de flesta livsmedel, nypon, sojabönor, bönor, nötter och frön, vetegroddar, torrjäst, kålväxter, kelp, kakao, te och torkade aprikoser. Även i frukt och bär (särskilt bananer), spannmål, övriga grönsaker, potatis och rotfrukter.

Brist på natrium är ovanligt. Symptom på brist kan vara muskelkramper och huvudvärk, och det är viktigt att få i sig mineralrika salter. Huvudvärk kan ofta botas med vatten och salt eller genom att äta gurka som innehåller rätt mineraler.

Alla som får aparta utslag ska börja med att plugga

Bland annat för att förstå på djupet att sånt här är inte ens personlighet. Det är bara symtom. Efter några månader i skolan talar många om att de nu kommer att få lära känna sig själva. Visst är det så, och det blir nästa stora kurs som ska jag producera – hitta dig själv.

Medlemmen skriver att hon “alltid haft problem” med speed, och är man då ung kan man lätt få för sig att det är ens identitet, ens personlighet, men det är bara symtom som man haft länge – kanske i många år. När roten undanröjs försvinner givetvis de.

När man pluggar sitt problem får man tips på vägen, och så kan man fråga tre kliniker t.ex. Berätta vad man har för problem, och be dem redovisa hur de tänker sig en lösning. Man kan fråga VC, en homoepat, och en ayurvedisk hälsorådgivare.

När man lyssnat på dem får man bestämma sig för om man ska gå deras väg eller matvägen
Då får man öka mejeriprodukter, ställa sig själv på mycket kamomillte och skaffa sig ett mineralvatten på flaska som innehåller litium. Potatis, paprika och tomater ska med i den dagliga dieten samt korn.

Eftersom det är farligt och  obehagligt med dessa brister får man fundera på om man ska medicinera ett tag för att få balans, och sen understödja med mat. Vi får lära oss nedan att i Andernas bergstrakter finns massor med litium och då kanske man ska åka dit på semester och inte till Kanarieöarna, och fylla på depåerna där.

Litium är ett grundämne som hör till alkalimetallerna 
Således har det likartade egenskaper som de andra alkalimetallerna, bl.a. natrium och kalium. Eftersom litium är ett grundämne kan det inte patenteras, och det medför att man inte satsar så mycket på forskning om mineralet.

Dess betydelse för hälsan har varit oklar och inom medicinen har det fått användning i mycket höga doser som stabiliserande medel vi bipolär sjukdom. I Andernas bergstrakter är det naturliga grundvattnet mycket litiumrik, så rikt att man funderar på om det kan vara en negativ hälsofaktor. Samtidigt har vi många människor i Anderna som har god hälsa i hög ålder. Det kan vara många faktorer bakom men en är sannolikt litiumtillgången. Källa


“Tänk dig att åka på en gropig smal skogsväg i en bil utan stötdämpare. Visst, bilen fungerar och du kommer framåt, med det känns väldigt obekvämt och stötigt. Ökar du farten blir det än värre och farligare. Till slut måste du kanske stanna för du inte orkar mer.
Lite så är det förmodligen att leva helt utan litium. Att ha lagom mycket litium är som att åka i en bil med perfekt fjädring som tar upp alla små stötar på en bred fin väg . Du kan åka snabbare, säkrare och längre.
Litium är kanske inte nödvändigt för livet som så, men det blir betydligt jobbigare utan. Du lever inte lika länge då du lättare drabbas av en rad olika sjukdomar. Det kan vara allt från lättare beteendestörningar till hjärtkärlsjukdomar, diabetes och cancer.
9789197742733_200x_litium-det-nya-halsomineralet_haftadSom tur är får vi alla i oss lite litium via det vi äter och dricker, men det varierar en hel del beroende på var du bor och vad du äter, men troligen också på vad din mamma åt.
Den här boken är en sammanfattning av en stor del av den vetenskapliga information som idag finns när det gäller litiums effekter på hälsa och sjukdom. Det inbegriper dess förekomst i naturen och hur litium påverkar de biokemiska processerna i kroppen, samt implikationer på en rad sjukdomar.

Det här är den första boken som sammanställt den kunskap som finns i ämnet. Ambitionen är att ge en så tvärvetenskaplig bild som möjligt för att lättare kunna förstå sammanhangen. Det hela är dock en ytlig betraktelse av ett mycket omfattande och komplex ämne där vetenskapliga artiklar med ny kunskap publiceras så gott som dagligen.

Litium är kanske mest känt hos gemene man för att ingå i en viss typ av batteri eller som läkemedel vid behandling av psykiska störningar. Den medicinska användningen är dock något som bara berörs i förbigående.” Läs mer

Förord och kapitel 1 av boken  * Lithium i kost kan ge färre självmord

USA gillar Utmattningsskolan och “Finally free from fatigue”

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

6 kommentarer till “Det “psykiska” illamåendet är nu förklarat;  Litiumbrist!”

  1. Hej,
    Jag tittade på listan över ayurvediska hälsorådgivare, men hittar till min förvåning inte Peter Ljungsberg! Han torde vara den mest kände i Sverige när det gäller ayurvedisk behandling och har varit verksam i Stockholm sedan 1985. Man hittar honom under Veda Lila, Konsultationer. Han är erkänt skicklig och ger också kurser i ayurveda.
    Med vänlig hälsning,
    Marita Westling

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.