David och Goliat…

Jag har kollat lite vad Göteborgs universitet skriver om ett av de vanligaste symtomen – hjärntrötthet – och eftersom parasiter “inte finns” – lika lite som förgiftningar – återstår psykiska, sociala eller arbetsrelaterade orsaker. Om man inte letar efter parasiter hittar man inga. Hela jag var fullsmockad av Leishmania, och igår lyssnade vi på en som har bakterier i hjärnan.

resultat66

Slutligen kommer vi helt säkert finna att vi har medlemmar som haft det så jobbigt privat eller på jobbet att de drabbats av sjukdom – jag betvivlar inte det.

Jag själv hade en jobbig tid på jobbet 2011-2013, och jag ser den tiden som en trigger-point, och det hela är säkert komplext, och det ena leder till det andra, men letar man inte efter förgiftningar och parasiter först kommer man aldrig tillrätta med detta folkhälsoproblem.

WHO skrev redan på 60-talet att det hela är fysiskt men den informationen har inte kommit till Sverige ännu. Det är snart sextio år sen, och förvånar inte mig det minsta för det enda jag hör då jag vistas i Sverige är:
– Det går inte, det har vi aldrig gjort förut.

resultat8

Eller så springer jag på nån pösmunk, som nästan tycker synd om mig som har vistats i u-länder, där alla rider på åsnor och bor på stampade jordgolv, och där de inget begriper, som Indien t.ex. och det förfärligt urfattiga norra Cypern.

Jag brukar få frågor av typen; har ni bilar där? Hus? Får kvinnor arbeta där? Har de skolor?
– Ja, ja, ja och ja.

Svenskarnas världsbild är helt skrev, säger Rosling. Jag nickar. Många tror på blodigt allvar att vi är modernast i världen.  Finns inget utanför Sverige! En medlem sa mig att hennes doktor hade letat och han fann ingen forskning om inflammation i hjärnan.

Nä, inte om man söker på svenska men söker man på internationella språk vimlar det av information. Nu har svenska forskare slagit fast på svenska att ingen har blivit botad i Sverige. Då måste man i rimlighetens namn utreda om det finns bot utanför Sveriges gränser.

bra

Guldmjölken som vi använder, samt en massa annat, i skolan är en 4000 år gammal metod…  så, kan vi komma tillrätta med det problem som vi redan vet tar livet av många för de står inte ut, och hänger sig?

 

Ljus i tunneln
Jag tror att det kan gå därför att då jag hade bestämt mig för att starta skolan bävade jag en aning inför tanken att jag skulle börja lära ut en massa om förgiftningar och parasiter och möta tusentals som kanske gått i åratal på olika vårdställen och som är 100% helt övertygade om att det här är psykiskt.

Det inträffade aldrig
resultat9

Tvärtom fick jag många PM som förmedlade att medlemmarna själva känt på sig att det är förgiftade de är på nåt vänster. Men eftersom “alla” de mötte pekade med hela handen mot psykiatrin hade de fått ge sig, och så hade de då tuggat psykofarmaka – som inte hjälpt – i ett, fem, tio, tjugo år.

varden2

Ganska tidigt i skolans historia, vi startade 27 juli 2016, började företagsamma testa sig och en efter en kom in med rapporter om tungmetaller i systemet. Nu i november letar “alla” förgiftningsrötter allt ifrån svartmögel till metaller.

Samma sak bör hända ute i vården om vi blir tillräckligt många.

Vår skolgård, och en 100% transparent organisation, innebär också att “alla” ser hur det går för skolkompisar, och det i sin tur bryter isoleringen många levt i och jag tänker på isoleringen patient – vårdgivare vars egna forskare säger att allt de gör funkar inte.

resultat2

Nu har vi en som är tennförgiftad som av sin läkare har fått en remiss till Karro får vi se var vi landar där.

Blir de inte nyfikna på Karro ska jag arbeta för att de får in 1000 remisser, och 1000 förgiftade unga kvinnor, så blir de nog nyfikna på vägen.


Universitetets text:
Mental trötthet är en bekymmersam konsekvens efter traumatiska skallskador, stroke och annan sjukdom i nervsystemet. Tillståndet kännetecknas av en påtaglig uttröttning redan efter måttlig mental aktivitet. En omfattande trötthet kan slå an mycket snabbt och det är då inte möjligt att fortsätta aktiviteten. Typiskt är också en påfallande lång återhämtning för att återfå den mentala energin. Uppmärksamheten kan inte upprätthållas annat än under kortare perioder. Hjärnan blir överbelastad med ovidkommande information. Andra vanliga symtom såsom irritabilitet, gråtmildhet, ljud- och ljuskänslighet samt huvudvärk kan också förekomma. Läs mer

Ladda ner skattningsskalan

Föreslagen behandling

Typiska symptom

  • Onormalt snabb förlust av mental energi vid tankearbete
  • Onormalt lång återhämtning av mental energi efter uttröttning
  • Sämre koncentrationsförmåga över tid
  • Hjärntröttheten varierar – ofta bättre på förmiddagen och sämre senare under dagen, även variation mellan dagar 

dessutom ofta

  • Minnesproblem
  • Svårt att komma igång med en aktivitet
  • Känslosamhet och irritabilitet
  • Sömnproblem
  • Ljud- och ljuskänslighet
  • Stresskänslighet
  • Huvudvärk om man gjort alltför mycket

 

Mental trötthet är en extrem energilöshet som yttrar sig genom nedsatt förmåga att behålla uppmärksamheten och att kunna koncentrera sig under längre tid. Skattningsskalan är en metod för att värdera graden av mental trötthet. Denna app kan hjälpa dig att upptäcka förändringar av hjärntrötthet över tid. Efter att du svarat på alla frågorna summeras de ihop och resultatet visas i en resultatlista och i ett diagram. Du kan se hur det var för en vecka eller månad sedan eller hur det var för ett helt år sedan. Mätningarna lagras enbart i din mobil. Du behöver inte vara orolig att de sprids utanför den. Skaffa appen – bara för Windows phone

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.