hqdefault 21

Husapotek 10; Kokosnötsoljan är viktig för oss

coconut-oilDet finns 20 skäl att äta kokosnötsolja regelbundet, och i skolan äter vi en tesked om dagen vilket kan ökas.

Vi använder den för den läker tandkött, ökar aptiten och ämnesomsättningen och hjälper till med den hormonobalans vi alltid har.

1. Immunsystemet får en kraftig hjälp

(antibakteriell, anti-svamp och antiviral).

Kokosnötolja innehåller laurinsyra, som är känd för att minska candida, bekämpa bakterier, och skapa en fientlig miljö för virus. Många sjukdomar idag är orsakerna av överväxt av dåliga bakterier, svampar, virus och parasiter i kroppen.

Du kan ersätta spannmål och socker i kosten med kokosolja som din naturliga bränslekälla när du är sjuk. Socker matar tillväxten av skadliga bakterier. Istället kan du ta ta 1 msk av kokosolja 3 x dagligen när du är sjuk och konsumera massor av grönsaker och köttbuljong.

2. Förbättrar minnet och hjärnfunktion

I en 2004 studie publicerad i Journal of Neurobiology of Aging, fann de att MCFA finns i kokosolja förbättrat minnesproblem i sina äldre patienter.

I alla patienterna fanns en markant förbättring av deras minns förmåga efter att ha tagit denna fettsyra. Som MCFA absorberas lätt i kroppen och kan nås i hjärnan utan användning av insulin, kan de till bränslehjärnceller mer effektivt. (5)

3. Förbättrar energi och uthållighet

Kokosolja är lätt att smälta, men också ger en längre ihållande energi och ökar din ämnesomsättning. När du tar en icke-behandlade kokosolja, kan du få mest nytta eftersom det är MCFA som skickas direkt till levern för att omvandlas till energi!

Läs mer (eng text)

 

Under 1950-talet kallades kokosolja “apotek på flaska“. Efter att du har fått i dig oljan absorberas den direkt av din lever. Där omvandlas den till ketoner, som används av din kropp för att producera energi. Det snabbar upp din metabolism och mindre fett kommer att cirkulera i blodet, så att du ackumulerar mindre fett i kroppen.

Det finns många fördelar med kokosolja, men vi kommer att ge dig några få till att börja med.

Fördelar med kokosolja

Kokosolja är naturligt antibiotisk och antioxidantisk

Laurinsyran i kokosnötsolja motverkar:

  • Olika typer av svamp
  • Virala sjukdomar

Studier från University of Kerala (Indien) som gjordes under 2013 visade att en kost rik på kokosolja är bra för att minska oxidativ stressOxidativ stress kan leda till cellskador och olika åkommor, allt från Alzheimers till cancer.

Främjar viktminskning

Om du vill komma i form är det dags att dra nytta av de metaboliska fördelarna med kokosolja. Innehållet kan öka din dagliga energiförbrukning med upp till 5%. Det innebär att du bränner runt 120 fler kalorier per dag.

Kan användas som en naturlig fuktgivare

Du kanske redan har märkt att kokosolja finns i många naturliga skönhetsprodukter. Oljan kan göra din hy mjuk och frisk. Den penetrerar också lätt huden och får den att lukta gott. Utöver att vara fuktgivande är oljan väldigt bra för att behandla eksem och psoriasis.

Läs mer

Husapotek 8; Baobabpulver

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.