Höga kaliciumnivåer

Skolans syn; kosttillskott är dyrt, och???

kosttillskott är dyrtUMS går helst matvägen

“Kosttillskott” tycks ha en sak gemensam, och det är att de kostar 5-600:-, för 90 kapslar, och man ska helst köpa tio produkter, på livstid…

Vi är ofta desperata, och vill inget annat än att bli friska, och är lätta offer.

Jag vet inget fulare än att blåsa folk som är svaga på pengar, och där jag befinner mig just nu ett par veckor till på norra Cypern har vi en svensk fastighetsliga som metodiskt “tar” folk i kris; nyss förlorat en anhörig, nyopererad, sänkt för att en hund avlivats, sjuk, gammal och yr, ett barn har just förlorats, ett cancerbesked har mottagits. Det senaste brottsoffret jag talade med hade just haft en stroke…

varningDet gör de förmodligen för att det är en lätt grupp att just blåsa, och de orkar inte ta en fight då de upptäcker det.

Hittar man nåt preparat kan man googla det, helst på engelska, och vi har just gjort det på skolgården och varningsskyltarna radade upp sig.

Vem säljer?

Jag själv skulle aldrig börja sälja varken livsmedel eller tillskott via skolan därför att det är inte etiskt försvarbart nånstans. Det är uteslutet att ta emot provisioner av samma skäl.

Om vi ser skolan som en “rådgivare” ska den ge råd, utan kopplingar till vissa produkter, för annars ‘är det inga råd utan marknadsföring av en specifik vara men dolt i form av “rådgivning”. Fult!

Alla bolag i kosttillskottsbranschen är inte rena rövare…

-Tänk på att om tarmen inte kan ta upp näring p.g.a stress, kan den inte ta upp kosttillskott heller. Stress gör att blodet inte når huden lika bra och då fungerar ju inte ”transportören” för t.ex. solljus. T.ex. välklädda Eskimåer hur har de överlevt kan man undra (lite sol i ansiktet och späcket från narvalen mm?) underskattar vi matens betydelse. Det är oftast enkelt att ta ett litet piller men tänk efter, ät alla vitaminer, mineraler och antioxidanter genom din mat först och främst då det är svårare att överdosera t.ex. så är det svårt att överdosera flera kilo broccoli eller 35 st ägg. ;-) Komplettera endast vid behov ifrån seriösa företag.

Piller är piller och mat är mat. Att lyfta ur ämnen ifrån grönsaker och stoppa in dem i en tablett gör dom ofta verkningslösa t.ex. tomatens Lyckopen, troligtvis beror det på de övriga 6000 olika fytokemikalierna i grönsaken hjälper till att aktivera det.
Läs på om vitaminer och mineraler om symptom vid brist och överdos. Tänk på att t.ex. Kalciumtillskott kan skapa magnesium-, järn- och zinkbrist som kan leda till benskörhet. Så då måste ju mjölk ge starka ben eller hur? ..tyvärr inte.”

Texten är skriven av en branschkunnig men jag har tagit bort länken då sidan har tagits ner.


Vem behöver kosttillskott?

Det bästa sättet att få i dig mineraler och vitaminer är genom maten du äter, men det är kanske inte alltid det lättaste. I vissa perioder i livet kan det vara svårt att äta bra och näringsrika livsmedel. Då kan ett kosttillskott vara ett sätt att komplettera din kost.

Du kan också behöva komplettera din kost med kosttillskott om du utesluter vissa livsmedelsgrupper i din kosthållning. Det kan vara på grund av allergier, intolerans eller eget val, till exempel om du enbart äter veganska livsmedel.

Även personer med vissa sjukdomar kan behöva komplettera sin kost med kosttillskott, då är det viktigt att du stämmer av ditt behov med din läkare innan du börjar använda ett tillskott.

Tänk på att ett kosttillskott inte är ett läkemedel. Läs mer


 

Börja med att utreda en ev. brist via symtomlistor
Hittar du en brist går du till Matkalkyl

Du kan också söka på engelska efter bristen + food, så får du fram video 2 t.ex.

  • Överdosera inte kosttillskott.
  • Använd inte kosttillskott tillsammans med läkemedel utan att rådgöra med din läkare.

 

Eftersom vi lever i ett solfattigt land kan det vara vits att hålla koll på sitt D-vitaminvärde
men inte äta tillskott innan man har en utredd brist.

Kontrollera ditt D-vitamin, ditt D3-värde

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Ett svar på ”Skolans syn; kosttillskott är dyrt, och???”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.