Husapotek 7; Viktiga vitlöken

Vitlök är en av världens äldsta läkemedel och är en oerhört potent krydda som kan avvärja en mängd olika sjukdomar. Det har förvånansvärt höga halter av vitaminer och mineralämnen inklusive vitamin C och B-6 och mineraler som selen, kalcium, koppar och järn. Vitlök innehåller också mycket stark antibiotisk, anti-svamp, anti-cancer, och anti-virala egenskaper.

En rå krossad vitlöksklyfta innehåller antibiotika motsvarande 100.000 enheter av penicillin och har visat sig vara mer effektivt än både penicillin och tetracyklin i att undertrycka vissa typer av sjukdomsbärande bakterier / virus. Vitlök innehåller en förening som kallas allicin som har visat sig bidra avsevärt lägre kolesterol och blodtryck genom att hämma HMG-CoA reduktas enzymet i levercellerna och blockerar blodplättproppbildning i blodkärlen.

Vitlök är också mycket bra för magtarmkanalen och har en stark förmåga att eliminera giftiga ämnen från det lymfatiska systemet. Vitlökens anti-inflammatoriska egenskaper gör det viktigt för autoimmuna sjukdomar, såsom reumatoid artrit, KOL, lupus, fibromyalgi, lymfsjukdomar, bältros, och kroniskt trötthetssyndrom.

Det är också särskilt fördelaktigt för öroninfektioner, candida, bronkit, luftvägsinfektioner, matförgiftning, herpes, kranskärlssjukdom, stroke, förkylningar, influensa, urinvägsinfektioner och svagt immunförsvar.

vitlökVitlök kan hjälpa till att eliminera bly och andra tungmetaller ur kroppen. Det är också ett bra botemedel för att avlägsna parasiter och maskar från tarmen.

Vitlök kan färskpressas med grönsaker för en kraftfull öka-immunförsvaret-dryck. När man känner sig krasslig anses att man ska äta 1-4 kryddnejlikor och rå vitlök om dagen genom att lägga till det i sin mat som guacamole, soppor, hummus, eller krossa vitlök på en toast med lite olivolja.

Om smak av vitlök inte tilltalar dig, kan luktfria vitlökskapslar vara ett bra alternativ och ett sätt att ändå få hälsoeffekterna av denna naturliga undrar. Vitlök som kosttillskott kan hittas på nätet eller i din lokala hälsokostaffär.

Vitlöken är en av flera vapen vi använder i UMS parasitkur.


Utdrag ur boken: ” PARASIFRI – UTMATTNINGSSKOLANS SERIE OM

FÖRGIFTNINGSRÖTTER”

 

SYMTOMLISTAN

Sömnsvårigheter!

Som vi alla vet kan sömnsvårigheter ha att göra med många olika fysiska och emotionella åkommor, men det är värt att tänka på att de även kan orsakas av parasiter.

Utmattning, kronisk trötthet

Hudproblem, klåda, eksem, allergi, acne

IBS, matsmältningsproblem

Inflammationer och feber

En obalanserad kroppsvikt

Mental obalans, nervositet, hyperaktivitet
Ångest, tandgnisslande, nattsvettningar

Ständig klåda vid anus, blod i avföringen, sura uppstötningar

Dålig andedräkt och dålig smak i munnen

Aptitlöshet

Svullen mage, förstoppning, diarré

Gaser och uppblåsthet

Smärtsam menstruation

Migrän, huvudvärk, hjärndimma

Begär, särskilt efter socker

Led- och muskelvärk

Anemi

Rinnande näsa

Blåsor på läpparna och i munnen

SJUKA VALSAS RUNT

Om du läser igenom symtomlistan en gång till och antecknar inom vilken avdelning på ett sjukhus som symtomet handhas lär du finna att en del av dem ska till medicin, en del till psyket, en del till infektion osv.
Det blir en moment 22-situation när man tillhör många avdelningar samtidigt som ingen ens erkänner parasiters existens. Men nu lär man göra det, inom kort, eftersom USA numera gör det. Vi har länge lekt Följa John med just USA. Man ser allt oftare artiklar i tidningarna med ordet ”parasit”.[1]

I USA slog parasiternas existens ner som en bomb!

– Parasiter finns!!! Miljoner är infekterade!!!

[1] https://www.op.se/artikel/jamtland/ostersund/67-fragor-om-parasiten

[…]

HUR MÅNGA HAR PARASITER?

Många tror inte att parasiter är speciellt vanliga i kroppen och att de bara finns i de fattigaste länderna i världen, men enligt världshälsoorganisationen WHO lever dessa organismer i 3 000 miljoner, dvs. i tre miljarder, personer i världen.

Den som kommer till ett svenskt sjukhus och anger ”ångest” som ett symtom lär skickas till psyket, och den som har järnbrist får järnmedicin, men det är bara symtom. Du blir inte frisk innan parasiterna är döda och ute och det första du måste lära dig själv är symtomlistan.[1]  Läs igenom artikelns symtombeskrivning, och häpna över likheten mellan dessa symtom på parasiter och ”utmattning”, för att inte tala om hur man brukar beskriva ”psykisk ohälsa”.

Men det är inte bara i handeln du kan råka ut för utnyttjare. Jag lyssnade på en KBT-terapeut, som hade samlat på sig miljoner på banken, som sa mig att hon visste att deras metoder inte biter på ”utmattning”. Ändå fortsatte hon, och fakturerade Landstinget. Men, det är sant som hon sa, man kan inte prata omkull parasiter och inte heller mögeltoxiner eller metaller.

De flesta får i sig parasiter genom kontaminerat vatten eller kontaminerade livsmedel, men det finns även andra överföringssätt. När de har kommit in i kroppen fäster de sig i tarmarna och orsakar en rad symtom som försämrar hälsan.

En del av dem kan livnära sig på röda blodkroppar, vilket orsakar anemi. De kan även livnära sig på den näring vi får i oss, vilket leder till näringsbrist och ångest. Det kan också leda till att kroppen inte orkar göra sig av med ackumulerade gifter.

[1] https://stegforhalsa.se/9-symptom-som-visar-pa-att-du-har-parasiter-i-kroppen/

Husapotek 2; Högintressanta Camu camu

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.