Allt fler drabbas av ALS – här är forskarnas 3-4 teorier

”Genetik, träning och metaller kan ligga bakom” • Det säger senaste forskningen

I augusti förra året berättade Börje Salming att han drabbats av ALS. Många blev starkt berörda av att just han blivit sjuk i den fruktade och dödliga sjukdomen ALS.
[…]

Extrem fysisk aktivitet en teori
Man vet att det finns en liten genetisk påverkan, men man har även sett att människor som är extremt fysiskt aktiva är överrepresenterade.

— Man drabbas mer i de norra regionerna. Det är en intressant tanke att det ska finnas en kombination mellan en genetisk sårbarhet och något man utsätter sig för i miljön – det finns teorier att det kan vara träning, mat, virus eller exponering för metaller, säger Caroline Ingre. Läs mer


Eftersom jag har känt till kopplingen mellan ALS och metaller i säkert tio år är det korrekt att påstå att man än en gång uppfinner hjulet två gånger. Det måste vara svenska studier… Världen vet detta, sen länge, och det ser alla som googlar på engelska.

Men det är tacksamt om tungmetallerna äntligen erkänns i Sverige, de är en mycket vanlig rotorsak till “utmattning”, liksom mögel, som också har erkänts nyligen.

Psykmediciner, terapier, motion etc biter inte; endast avgiftning.

Mögelförgiftad; …snart fyller jag 30..

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!