hqdefault 35

Husapotek 16; Kakao smör – din nya solkräm

kakao nyttigtSmöret är det nyttiga fettet från bönan. Det framställs genom finmalning och pressning av råa kakaobönor som rostats lite först. Jag rostar dem på taket i Indien. Även om choklad förknippas med att vara brun så har kakaosmöret en vit färg, och kan nästan likna vanligt smör i färgen.

Kakaosmör är ett utav de mest stabila fetterna som man känner till p.g.a. de antioxidanter som finns naturligt i smöret. Forskning på kvinnors hud visar att det ökar fuktigheten i huden, det gör den lenare och skyddar mot UV-strålning. Det här är din nya solkräm.

Kakaosmöret jobbar från insidan och ut, men även direkt på huden. Flavonoiderna som finns i kakao ökar blodflöde och kärlfunktionen, något som är positivt för huden. Kakaosmöret innehåller E-vitamin som är verksamt mot hudsprickor, torr hud, eksem, ärrvävnad och irritation. Smöret går fort in i huden och kladdar inte.

Säljs bland annat via Amazon

• Får oss att bli både pigga och glada

• Hjälper vid depression

• Vid hudvård mjukgör och skyddar den, och har en fuktbevarande effekt

Doften är himmelsk och smöret är grunden till dina egna chokladpraliner, tryfflar, hudoljor och massagekakor. Det är lättast att mäta upp kakaosmöret genom att ta en vass kniv och skrapa loss flagor, eller hacka i små bitar och mäta upp det. Kakaosmöret smälter lätt i vattenbad när det delas upp i mindre bitar.

Kakaosmöret består av väldigt stabila fetter med naturliga antioxidanter vilket gör att den har en väldigt lång hållbarhet!

Kakao produktion

Kakaosmör är naturligt rikt på E-vitamin och antioxidanta polyfenoler som ökar hudens spänst och smidighet. Det är därför en bra ingrediens till antiage-vård och för att förebygga bristningar. Kakaosmör mjukar upp huden och hjälper torr och sprucken hud.

Kakosmöret ger hudvårdsprodukter en len och krämig känsla som gör smöret till en bra ingrediens i bodybutters, läppcerat, lotion- och massagebars. Smöret smälter vid kroppstemperatur, vilket gör det till en bra ingrediens till lotion- och massagebars.

Kakaosmör ger även fasthet med låg smältpunkt till schampokakor, balsamkakor och lotionbars.

Vårt kakaosmör har en praktisk form av små pellets som gör det lätt att dosera. Kommer i en brun komposterbar pappburk. Det har en svag och fin chokladdoft. Certifierat ekologiskt från hållbara odlingar. Källa

UMS kakaorecept avseende läckerheter

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.