Villfarelse i svensk press om “utmattning”

nysUtmattningssyndrom är ett ord som har börjat höras och synas mer och mer de senaste åren. Det är ett sjukdomstillstånd som folk kan få efter långvarig stress eller andra påfrestningar. Till exempel mycket att göra på jobbet eller händelser i privatlivet.
Läs mer

Man har gjort studier på de som kallas för “medberoende” och kommit fram till att de är lika stressade som soldater är under ett krig.

Den gruppen är överstarka, på ett sätt, och kan nog kallas även för “omtänksamma” men tillhör inte de som har vår sjukdom.

Det vore bättre att kalla dem för “psykiskt slut” och medberoendet kopplas i Sverige ofta samman med att de lever ofta (för) nära medberoendemissbrukare men det är en sanning med modifikation.

Det är ett psykiskt tillstånd, som är progressivt, och som har sin egen utvecklingskurva.

I boken “Kvinnor som älskar för mycket” av Robin Norwood finns ett bra schema över denna utvecklingskurva.

Roten är ett falskt självt som man vet uppstår då barn utsätts för känslomässig manipulation.

Hela symtomlistan visas här.

bottenUnder 2017 kommer det en kurs för denna grupp, då jag är författare till boken “Botten upp”, som utkom i slutet av 80-talet. Boken är nyligen faktagranskad av proffs som har sagt mig att den håller än – inget nytt under solen. Inte mer än att man är säkrare idag varför tillståndet uppstår. Jag ska ge ut den som e-bok under 2017 och då lär den få ett nyskrivet kapitel om den senaste forskningen.

Den gruppen ska inte förväxlas med de som har vår sjukdom, som har sin rot i inflammationer, och som i allmänhet kan spåras till förgiftningar för den är rent fysisk. Vår sjukdom har nio fysiska delar.

 

Det börjar gå mode eller troll i “utmattning” och det är viktigt för oss att hålla isär detta.
Den gruppen skulle inte “svara” på gurkmeja alls – vilket vi gör.
marie

Lena Holfve

 

 

 

 

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.