Är Utmattningsskolan laglig?

Excellent! Husapotek 17 Hibiskuste

Hibiskuste

Hibiskuste slåss bra mot inflammationer!

Hibiscuste görs från den djupa röda blomman av hibiskus som är rik på antocyaniner, fruktsyror, vitaminer, mineraler, aminosyror, och bioflavonoider. Hibiscuste är utmärkt för att stärka immunförsvaret och bekämpa infektioner.

Antioxidanterna som finns i hibiskuste har ofta jämfört med dem i rödvin och har noterats för deras positiva effekter på hjärtats hälsa inklusive att sänka kolesterol och triglycerider.

Dessa antioxidanter innehåller också kraftfulla anticanceregenskaper som har förmåga att skydda celler och hålla dem friska och fria från skador.

Hibiscuste är också känt för att vara fördelaktigt för viktminskning, depression, sömnstörningar, hypertoni, och humörsvängningar. Hibiscuste även är känd för att hjälpa till att sänka blodtrycket, förebygga urinvägsinfektioner, och lindra förstoppning.

Hibiscus har använts i århundraden för att stödja leverfunktionen och stöd vid leversjukdomar, såsom fettleversyndrom och gulsot. Hibiscuste kan konsumeras antingen varmt eller kallt. Prova att lägga till rå honung för en läcker och kraftfull immunstärkande dryck.

Det rekommenderas från kurs 3.

Kemikalierna i  hibiskus påverkar östrogennivåer, särskilt hos kvinnor. Så en biverkan kan vara hormonella förändringar i kroppen. Detta gäller särskilt för dem som hade genomgått hormonbehandling eller kvinnor som använder p-piller. De med lågt blodtryck ska undvika det då detta örtte används för att minska högt blodtryck.

Hibiskus te biverkningar, gravida ska undvika det.

Prekliniska studier har visat att extrakt av foderblad från rosellhibiskus, Hibiscus sabdariffa, som är en vanlig ingrediens i örtteer, kan minska blodfetter och blodtrycket. Det är bakgrunden till en dubbelblind klinisk studie som i går presenterades av amerikanska forskare vid Tufts University i Boston, USA.

[…]

Forskarnas slutsats är atthibiskuste baserat på rosellhibiskus skulle kunna bli en komponent i dietbehandling av personer med risk att utveckla högt blodtryck. Läs mer Dagens Medicin

Näringsfysolog.se   –  Hibiskus te nyttigt:

Hjälper till att reglera kolesterol

Högt Blodtryck är inte den enda riskfaktorn för hjärtsjukdomar som hibiskus te kan gynna dig. Det kan också hjälpa till att hantera kolesterol och höga triglycerider. Dessa två riskfaktorer för hjärtsjukdomar är en del av det större symtom som kallas metaboliskt syndrom, vilket också pekar på en förhöjd risk för diabetes och stroke. I en studie publicerad i Phytomedicine rekommenderar forskare användning av hibiskus extrakt för att naturligt sänka kolesterol- och triglyceridnivåerna hos patienter med metaboliskt syndrom.

Skyddar levern

Antioxidanter i hibiskus te kan hjälpa till att minska leverinflammation. Dessutom kan dess andra egenskaper också hindra problem i levern och hjälpa till vid behandling av andra leversjukdomar.

För normala tarmfunktioner

Komponenterna av hibiskus te hjälper tarmen att fungera bättre eftersom de bidrar till korrekt matsmältning och hjälper till med tarmrörelserna.

Antiinflammatorisk och antibakteriell

Hibiskus te hjälper till vid behandling och förebyggande av mildare problem som orsakas av bakterier och inflammatoriska medel som kan orsaka feber, sjukdom och andra hälsoproblem.

Fördel vid depression

Om du lider av eller är i fara för depression, kanske du vill överväga att prova hibiskus som ett naturligt sätt att bekämpa tecken på depression, som trötthet, känslor av hopplöshet, förlust av intresse mm. Detta är också ett helt nytt studieområde, men djurstudier som undersöker förbättringen av depressions symtom har funnit att hibiskusblommor har specifika bioflavonoider som kan hjälpa till som ett naturligt botemedel mot depression.

Staph infektioner

Minst en laboratoriestudie har funnit att extrakt av Hibiscus rosa sinensis, en mindre vanlig men fortfarande användbar hibiskus växt som ibland används för att göra te, kan ha en allvarlig MRSA-dödande potential. MRSA är en bakterie som orsakar över 90 000 staph-infektioner i USA varje år. Förebyggande och behandling av staph infektion är avgörande eftersom de är kopplade till allvarliga hälsoproblem.

Cancer

Eftersom hibiskus är rik på antioxidanter har hibiskus extrakt studerats för dess effekter på cancer och hittats orsaka celldöd i leukemi och magcancerceller.

Du hittar hibiskus te genom att klicka här och du har också hibiskus te Coop samt hibiskus te Willys samt hibiskus te ICA.

Husapotek 8; Baobabpulver

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

4 kommentarer till “Excellent! Husapotek 17 Hibiskuste”

  1. Jag är en kvinna på 68 år och har högt blodtryck. Tänkte därför testa detta. Men av naturliga skäl är väl östrogen nivån låg? Hur ska jag tänka?

  2. Jag är nyfiken på hur det påverkar östrogennivån? Ökar östrogenrt eller minskar den? Mvh: Linda

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.