Sömnlös är nu ute i Internetbokhandeln

Bland annat har Adlibris den.

Var tredje svensk, cirka tre miljoner människor, uppskattas ha sömnproblem. Det innebär att var tredje person är trött på jobbet, kanske till och med jättetrött, och det inkluderar till exempel piloter och kirurger. Förmodligen är en del så påverkade av långvarig sömnbrist att de inte ens tar sig till jobbet vissa dagar, och i en del fall är det sannolikt till allas bästa.

Lena Holfve skriver: “En vanlig tanke, innan man läser mina texter om sömn, är frågan om man möjligen ska dubbla sin sömnmedelsdos eller inte? Den tanken väcks naturligtvis därför att man blir helt desperat då man inte kan sova och det enda offentliga tips som finns är vita piller.”

Trots storleken på problemet är behandlingsalternativen få och sömnmedel fortfarande den dominerande rekommendationen om man söker vård för att man inte kan sova, men sömnmedel är en dålig långsiktig lösning. Det finns bättre metoder för god sömn, dessa har med stor framgång testats av 2 500 personer under 1,5 år i UMS.

Vi har fått lära oss att sömnproblem är psykiskt, vi är för stressade, för oroliga eller för problemtyngda för att kunna sova. Även om det kan påverka så har sömnproblemet i allmänhet fysiska grundorsaker, dessa går Lena Holfve igenom i boken tillsammans med en lång rad verksamma, och helt ofarliga, knep för att sova bättre.

Lena Holfve fortsätter att skriva böcker för att förändra Sverige, precis som hon tidigare gjort med böcker som Älska lagom och Häktad på sagolika skäl. Den här gången är temat hälsa och sjukvård, och hur det kommer sig att sjukdomar som utomlands betraktas som fysiska och som med relativt enkla medel kan botas, i Sverige kallas psykiska och innebär att patienter i bästa fall får undermålig vård och i sämsta fall utsätts för direkt livsfarliga insatser.

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.