2-3 läkare talar ut om övermedicinering

Det senaste larmet från läkare UMS samarbetar med är att det kommer in folk som är kosttillskottsförgiftade dvs de övermedicinerar även dessa piller. UMS går matvägen.

Övermedicinering till döds

Det var alldeles i början av min verksamhet i läkarrocken.
Jag tvekade att skriva karriären av någon anledning. Alldeles i början hade vi på Östersunds sjukhus en föreläsning för oss läkare av professorn i farmakologi Folke Sjökvist. Han sade och det är konstigt att jag kommer ihåg det och inget annat han sade.
-Om man har mer än fyra mediciner kan ingen dator i världen överblicka de kemiska konsekvenserna i kroppen.
Nu har det gått många år och det är möjligt att datorerna blivit bättre på de år som ramlat förbi sedan 1971.
Jag kom ihåg vad han sade när en dam, som inte mådde bra berättade att hon hade 26 olika mediciner som hon intog till frukost varje dag.

Det enda råd jag då kunde ge var:

övermedicinering– Vad Du gör kissa inte i trädgården för då kommer all växtlighet att dö.
De flesta människor som nått pensionsåldern har en handfull mediciner,jag såg att de gamla i åldringsvården sällan hade mindre än 8 olika mediciner. Då slog det mig att en äldre kollega sagt att läkare inom åldringsvården kan få fantastiska resultat genom att successivt minska på antalet mediciner.

På ett äldreboende i Israel bestående av två ungefärligen lika befolkade av gamlingar gjorde en läkare följande försök. Han tog bort varannan medicin i medicinlistorna i hus A.  Hus B fortsatte som tidigare.

Många gamlingar piggnade till och kunde återvända hem, akutbesöken på lokala sjukhuset minskade till hälften och folk blommade upp. Man kan lugnt säga att över 5 mediciner så bidrager vi läkare med en förgiftning av folk.Vi är fostrade att inget symtom skall slippa undan en ny medicin. Det kanske är övermedicinerandet som ger symtomen.
Vi behandlar symtom när vi borde behandla the rootcause.

Om. Vi tar det jag specialiserat min läsning på så står nästan hälften av gamlingarna på ”hemmet” på statiner. Detta trots att man klart visat i många tunga vetenskapliga undersökningar att man lever längre med högt kolesterol. Jag begriper inte hur man kan gå sin rond på ålderdomshemmen och se att gamlingarna har statiner vilket sänker kolesterolet och förkortar deras liv.Inte nog med det det leder till att många har ont i muskler och måste ha värktabletter och många tappar minnet och man utreder dem för Alzheimers sjukdom.

Jag Googlade följande : ”Medline , death by medicines”

Då fick jag 20 miljoner vetenskapliga artiklar som resultat.
Man borde som läkare se varje möte på mottagningen som en chans att genom att ta bort mediciner som inte haft någon medicinsk eller psykiskt mental effekt få folk att må bättre.
Behandla aldrig ett symtom utan att innan försökt fråga sig,varför har hon detta symtom. Kan det vara summan av biverkningar från många och onödiga mediciner.
Jag såg någon undersökning där det visade att många anser att läkaren inte tagit deras plågor på allvar om det inte resulterat i ytterligare en medicin.

Om man Googlar Overmedication (Övermedicinering) får man många miljoner artiklar som svar.Det tycks vara ett allmänt problem.Inte konstigt att läkedelsföretagen är så ekonomiskt framgångsrika..

Det är heller inte bara övermedicinering det handlar om, den tredje största dödsorsaken i Europa och USA vid normal förskrivning av läkare är just syntetiska läkemedel.

Janne Forsström, som också har skrivit Skolmedicinen – omedvetenhetens medicinska system


 

UMS har gott om utförsäkrade, hemlösa, folk som hänger på stupkanten… och UMS önskar samtliga protesterande läkare välkomna. De är rätt många. När jag skrev boken “Mögelförgiftad” hittade jag namnlistor med tusentals svenska läkare som bråkar om allt möjligt, och inte minst om övermedicineringen.

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Ett svar på ”2-3 läkare talar ut om övermedicinering”

  1. Läste för många år sen att nån på Fk uttalat sig om att Läkarna borde bota istället för att sjukskriva, har tyvärr ingen källa att hänvisa till,har det bara i minnet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.