AI diagnosticerar

Nu finns mögel, 20 års förnekelse och “cover-up” är bruten

Boupplysningen har meddelat att man blir förgiftad av mögel

Det sa Aftonbladet också år 2002, men sen lades locket på. De drabbade har ansetts lida av “psykisk ohälsa”, utmattningssyndrom, osv.

Vi har en medlem, som önskar vara anonym inför allmänheten, som skrev i vår Mögelgrupp:
mögel“Sitter här och känner mig lite paff…Tog ett prov för mögel och var ganska så säker på att det skulle visa negativt men ville stilla min egen oro..Har inte supertydliga symptom enligt den internationella symptomlistan men lite diffusa, framförallt yrsel som inte vill ge med sig och att oavsett vad jag gjort så mår jag varken sämre eller bättre…Men nu kom resultatet tillbaks

Mängden mikroorganismer per Cm2
Bedömning Totalt mögel 10-100 ggr mer än normalt
Asp & pen1 Förhöjd förekomst
Aspergillus Förhöjd förekomst
Stachybotrys chartarum Ej påvisat
Streptomyces sp.Viss förekomst
Andel fuktskadeorganismer4%
BedömningTrolig fuktskada

Vad gör man nu liksom?! Tar gärna emot uppmuntrande ord och konkreta råd. Känner mig otroligt ledsen precis just nu…men samtidigt förhoppningsfull. Går det att bli frisk nu tro?”


Klicka! Internationella symtomlistan för mögelförgiftning

Mögel är den vanligaste rotorsaken inom UMS


Jag hade förstått redan år 2017 att många inom UMS är mögelskadade – också därför att Folkhälsoinstitutet har angett troliga 1,7 miljoner som är drabbade av våra sjuka hus – varför jag valde att den första boken om grundorsaker till “utmattning” skulle bli just en om mögel.

År 2002 ansåg AB att de var en miljon.

Den boken heter “Mögelförgiftad” och finns via bibblan och Adlibris t.ex.

Boken börjar med Petrea K Marklunds egen berättelse om sin väg ut ur mögel och mörker.

Efter läsningen hoppar man in i UMS Mögelgrupp, så man kan snacka med andra, och den gruppen börjar bli riktigt kunnig nu.


Mannen som talar ut nedan, musikern och IT-mannen Håkan Marklund, har jag träffat. Han besökte mig i TRNC med sin fru Petrea, som jag har haft kontakt med sen juli 2016. Det första Håkan sa till mig var:
-Jag måste få ge dig en kram!

Fick han, få som får.


Maken talar ut, publicerad i Utmattad.net

I februari i år (2020) så valde en 37-årig man i Smedjebacken att ta sitt liv. Av artikeln nedan så kan man läsa att han hade det jättejobbigt, och av allt att döma så tog han sitt liv  eftersom han inte såg någon ljusning för att kunna mildra sin sjukdom ME/CFS.

Källa Aftonbladet

Samtidigt, inte ens 5 mil från Smedjebacken, i Sunnansjö, så finns Petrea .
2016 hade Petrea haft ME/CFS (enligt Canada concensus criteria 2003 ) i nästan 15 år, och då fick hon sin dom av sjukvården.

Man sa då att hon aldrig någonsin skulle kunna komma tillbaka till arbete – för att ge sken av att det inte var helt hopplöst, så sa man då att hon skulle kunna komma tillbaka till 25%, men i efterhand så har läkaren (erfaren och kunnig) sagt att han inte ens trodde på det – han hade satt upp 25% för att inte Petrea skulle tappa all framtidstro…

Det som blev uppenbart och som är en bekräftad obestridlig sanning för oss alla är det inte finns någon som helst behandling (värt namnet) för ME/CFS-sjuka i Region Dalarna.

Så Petrea fick själv leta upp en behandling, Utmattningsskolan, och efter den behandlingen så har hon fått sitt liv tillbaka.

Hon har inte ME/CFS (enligt Canada concensus criteria) längre.

Nu är hon tillbaka, och har valt att jobba deltid 50-75% (just nu fulltidsstudier).

MEN – Petrea har alltså själv fått hitta behandlingen och har själv fått stå för precis alla kostnaderna – detta för att Region Dalarna inte klarar av att ge den vård som behövts.

Notera! Jag säger INTE att Utmattningsskolan är lösningen för alla personer som har ME/CFS, för så mycket vet jag att ME/CFS inte är speciellt enkel att behandla – men jag vet åtminstone en person har fått livet tillbaka.

Och det är Petrea.

DET är evidens för mig, och detta kommer INGEN att kunna ta ifrån mig/oss!

/Håkan Marklund , Sunnansjö, 2020-09-14


93 % av ME-patienter hade mögeltoxiner i blodet


Än så länge har inte UMS haft en enda medlem, bara min egen tekniker, som vänt sig till UMS därför att de har vetat att de har mögltoxiner i sig. Ingen! Det är inte konstigt alls eftersom mögeltoxiner har förnekats som sjukdomsrot, och förnekas även av så kallade utmattningsgrupper på FB. Håkan har fört samtal med nån av dem, och de vill uppenbarligen inte googla på engelska.

En svensk läkare sa mig att Sverige är ett u-land, när det gäller att hjälpa människor

Det är även mitt intryck, efter nu sju års arbete med utmattningsfrågan. Men man kan inte lägga hela ansvaret på politiker och tjänstemän, de speglar bara befolkningen, och om den nu består av gruppadministratörer och individer som inte förmår googla på engelska, det ska vara svenskt, så ser det ut som det gör sen också.

“Allt inom staten, inget utanför staten, inget mot staten” (Benito Mussolini)

Men nu går vi utanför staten Sverige:

 

https://utmattningsskolan.se/2022/10/14/mogelforgiftad-30/

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.