Utmattning

Hur ställer sig UMS till att KBT är prio 1?

KBT kan inte bota utmattning, och en vändning skymtar i horisonten

I Indien träffade jag en KBT-psykolog, som samlat på sig två miljoner på bankkontot, som sa mig att hon vet att deras insatser inte hjälper de utmattade alls. Det är omöjligt att veta om det gäller dem alla men är det så ska samtliga medvetna anhållas för bedrägeri, som jag ser det.

Det är en sak att prata vecka ut och vecka in, om man är omedveten om att det inte går att prata bort “utmattning”, mot att ha kännedom om att det inte går, och ändå fakturera 1000:- – 1500:- i timmen. Det kallas för uppsåt – då har man ett bedrägligt uppsåt att tillskanska sig pengar, ifrån främst Landstingen.

Jag kan inte döma hela kåren för vad en KBT-utövare vräkte ur sig

Självfallet inte, men det är en intensivt röd flagga. Det är inte en omöjlighet att beteendet är utbrett därför att Sverige torde vara det mest materialistiska folket i hela världen. Jag tar mig rätt ofta för pannan då jag ser hur folk “väljer” yta och materia.

Människors hela värde ligger inte sällan i prylar, och när jag besöker Sverige märker jag av det därför att jag bor i ett samhälle där det är tvärtom. Du får guldkort på banken, även om du inte har några medel insatta, om de anser att du är en bra människa. Utmattning har läkarna aldrig ens hört talas om, där jag befinner mig på Nordcypern.

Jag roade mig en sommar med att åka runt i olika städer och landsändar klädd som fattig och körandes en rostig Toyota och därefter i en Lexus, och med mängder med smycken på mig, så jag har koll på hur Svensson behandlar sina medmänniskor. Sämst behandlad blir man om folk uppfattar en som fattig och sjuk. Jag hoppade omkring på kryckor också den vevan, samt utan. Som grädde på moset har jag uppträtt i Riksdagens träningsoverall, också…

Vi leker med tanken att alla KBT-utövare inte vet

 

kbtDet kallas för att handla i god tro. Då kan man aldrig dömas för man visste inte…

Då ser jag ändå en fara med denna pratkultur så länge som kvinnor går omkring med livshotande inflammationer i livmodern i åratal, eller i bukspottkörteln – i 30 år! -,  om inte KBT-folket stöttar dem att bli fysiskt utredda.

Om vi leker med tanken att de gör det borde jag ha hört talas om det nu efter sex år med UMS. Jag har alltså aldrig hört talas om att någon KBT-människa eller psykolog har hjälpt folk till fysisk vård.

Jag har hört talas om en psykiatriker som sa en ung kvinna att hon skulle byta vårdcentral hela tiden “tills du får tag på nån som tar dig på allvar för dina symtom är inte psykiska”.

Men den läkaren hade ändå inte stake nog att skriva en medicinremiss! Ändå vet man att ingen har blivit frisk av KBT, psykmediciner, etc. Trots det fortsätter galenskapen, och det hela bärs upp av en del skumma grupper på Facebook, som agerar som om de vill ha sina medlemmar fortsatt sjuka. 

Rekord i rehab – men inga resultat | Publikt

Blandat resultat av rehabsatsningen | Publikt

KBT för alla, ett tankefel” · Psykologtidningen

Psykoterapiinriktningar: Kognitiv beteendeterapi – PsykoterapiStiftelsen

 

https://utmattningsskolan.se/2022/10/14/lar-bli-kraftiga-psykiska-reaktioner-langre-fram/

100 000-tals har drabbats av utmattningssyndrom; en syning av en FB-grupp

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.