Är Utmattningsskolan laglig?

100 000-tals har drabbats av utmattningssyndrom; en syning av en FB-grupp

En anhörig till en f.d. sjuk har ägnat rätt mycket tid åt att utreda en grupp:

FB-gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom/utbrändhet”

I slutet av juli 2016 skrev jag i FB-gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom/utbrändhet”, och den texten resulterade i många kommentarer, och jag skrev slutligen att jag öppnar en FB-grupp, så kan vi fortsätta samtalet där. Om jag minns rätt berodde det på att någon hade klagat över att hennes fråga ställd till mig hade raderats.

Det var ett 60-tal personer som anmälde sig till UMS första samtalsgrupp

Utan det 60-tal sjuka som blev intresserade av de erfarenheter jag hade, från min egen behandling i Asien, hade det aldrig blivit någon utmattningsskola.

När vi hade samtalat färdigt skrev jag kurs 1, och eftersom inget är farligt inom UMS, som använder livsmedel, hängde alla på. När de gick kurs 1 skrev jag kurs 2, och så vidare.

Jag var i alla år 2016-2021 tydlig med att det är ett experiment, och att vi får se om jag klarar av att återskapa min egen behandling.

Jag var också i kontakt med läkare jag hade haft, och inget vi använder är farligt, och vår kontaktläkare har läst kurserna på engelska. Varje deltagare har i allmänhet en egen läkare på sin vårdcentral, och vi har under alla år aldrig stött på någon som har varit emot UMS, tvärtom, och i skolans start samlade jag klipp rörande läkare på en egen sida.

Jag blev utesluten ur gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom…”

Det blev vi alla. Elva månader senare var det en UMS:are som på eget bevåg försökte berätta i gruppen; Vi som drabbats av utmattningssyndrom / utbrändhet:

Vi som har drabbats av utmattningssyndrom

Det slutade dock med uteslutning, och gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom…”är inte sökbar för mig på FB, jag är alltså helt blockerad, men jag ser den via Google.

Den startade tre år före UMS, och sedan år 2016 har den gjort vad den kan för att förhindra sjuka att nå oss genom att rutinmässigt blocka alla som ens nämner utmattningsskolan.se.

En av mina läsare la nyligen ut en text om den senaste boken, och att den finns på biblioteken, och hon skälldes ut av två, en hann klicka på “gilla”, och sen blockerades även hon.

Nu i år, UMS är inne på sitt sjunde år, skrev en make till en före detta sjuk till den aktuella gruppens admin. Jag publicerar hela dialogen längre ner, och i den framgår att de tar gärna emot boktips, och det är alltså inte vår erfarenhet, tvärtom.

Jag har aldrig brytt mig om den gruppens beteende

Men när jag förstod att de även blockar folk som tipsar om en bok förändrades min syn på dem.

Jag hade tidigare tyckt att det är en privatgrupp, de gör väl som de vill, men när de startar digitala bokbål vaknade författaren i mig, och när maken – till den boktipsare som blockerats –  visade mig den dialog han haft med dem, som kört ut hans fru, bytte jag fot helt.

Det bör vara hundratals som har blockerats genom åren, och det är uppenbart förbjudet att skriva om mina böcker år 2022, och jag upplever dem nästan som en sekt idag.

Bland de som idag är friska, har flera berättat hur nära det var att de tog livet av sig, därför att “alla” sa dem att de hade drabbats av en obotlig sjukdom. Vi vet också att människor med ME-diagnosen har avslutat sina liv själva.

De tror på att det är obotligt!

Det är inte sant, och jag lägger ut två videor nedan som förklarar, och att det som sägs är okänt i Sverige beror väl på att folk blockar alla som framför modern forskning.

Det är inte jag som har hittat på boten. Jag har tagit hem de asiatiska och amerikanska metoder som gjorde mig kärnfrisk.

I gruppen talar man om symtomen, som om de har kommit flygandes utifrån, tagit sig in i ens kropp, och det enda man kan göra är att skriva av sig, i gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom/ utbrändhet”, hur fruktansvärt man mår, för det gör man.

Inget hopp i sikte där inte!

Den aggressivitet vi har sett i den gruppen bland medlemmar är i sig ett symtom på tungmetallsförgiftning. Mangan kan göra dig till mördare. 

Varning för FB-grupper; de delitar allt…

Petrea var sjuk i 17 år, erbjöds en plats på långvården

Hon har nu varit kärnfrisk i tre år, och föreläser numera om UMS-metoden.

Hon hade mögeltoxiner i sig, och “som inte fanns”, men som i år har erkänts offentligt även i Sverige , och som en förgiftningsrot.

Jag själv har varit återställd i sex år, jag hade aluminiumförgiftning samt parasiter, och du hittar fler återställda som talar ut via www.utmattad.net.

Mögel, uran, aluminium och parasiter är vanliga rotorsaker
Jag har hunnit producera boken “Mögelförgiftad“, och även den är gissningsvis förbjuden i gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom/utbrändhet”. Det kommer nya böcker längre fram, om samtliga förgiftningsrötter.

 


Dialogen med en admin i gruppen och en anhörig till en f.d. långtidssjuk UMS:are

Admin i gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom/ utmattning” i en dialog, som spann över några dagar, med maken till kvinnan som blev blockerad då hon tipsade om boken – pdf-fil. Han avslutade med att be dem utvärdera Utmattningsskolan.

Svaret kom rätt snabbt:

Nej. Vi lämnar inte till denna sida. // Mvh Veronica – Huvudadmin & gruppskapare


Hej
Ok, Tack, då vet jag det.

Då kan jag direkt säga att denna fb-grupp inte är något för mig.

Vi kan konstatera detta:
* Det är er Fb-grupp,
* Ni vill ge en kanal åt de som vill få bekräftelse för att det är jobbigt att vara utmattad
— helt OK – för Ja, det är det…Väldigt jobbigt!
* Ni vill stötta människor i akut läge
— väldigt OK – skönt att ha någon som stöttar.

MEN
* Ni vill samtidigt INTE hjälpa människor att bli friska, genom att guida dem till metoder som ni vet har fått andra människor att bli friska.
— argumentet att det är många som fått sitt liv tillbaka (genom Utmattningsskolan), via just denna fb-grupp, borde -normalt sett- vara något som de som driver denna fb-grupp borde vara väldigt stolta och glada över.

Men ni verkar ju varken vara stolta eller glada över det —
Ni verkar snarare bara vara irriterade över att de lyckats bli fri från sin utmattning mha att info förmedlats via denna fb-grupp … Varför är ni det?
Varför vill ni inte att de ska få hjälp att bli friska?

Jag tänker – Om ni ärligt inte vill se era medlemmar friska, så att de slipper sin utmattning – vad tusan är det då som driver er???

Nej, jag förstår det faktiskt inte alls – Men – att ge era medlemmar det stöd som ni vet finns och fungerar, eller inte – det är ert egna val.

Ni gör precis som ni vill med er fb-grupp.

Lycka till!
/NN

Text ovan exkl. citaten; Utmattningsskolan´s CEO Lena Holfve

 

Heavy Metal Toxicity: A primary cause of chronic fatigue


Professor Jarred Younger, hur inflammationen i hjärnan orsakar ME/CFS,

många i gruppen “Vi som drabbats av utmattningssyndrom” har den diagnosen

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!