Livet tillbaka efter 15 år av ME/CFS, men helt utan hjälp från Landstinget

landstinget

Landstinget kan inte engelska?

I februari år 2020 valde en 37-årig man i Smedjebacken att ta sitt liv. Av artikeln nedan så kan man läsa att han hade det jättejobbigt, och av allt att döma så tog han sitt liv  eftersom han inte såg någon ljusning för att kunna mildra sin sjukdom ME/CFS.

Källa Aftonbladet

Samtidigt, inte ens 5 mil från Smedjebacken, i Sunnansjö, så finns Petrea .

2016 hade Petrea haft ME/CFS (enligt Canada concensus criteria 2003 ) i nästan 15 år, och då fick hon sin dom av sjukvården.

Man sa då att hon aldrig någonsin skulle kunna komma tillbaka till arbete – för att ge sken av att det inte var helt hopplöst, så sa man då att hon skulle kunna komma tillbaka till 25%, men i efter hand så har läkaren (erfaren och kunnig) sagt att han inte ens trodde på det – han hade satt upp 25% för att inte Petrea skulle tappa all framtidstro…

Det som blev uppenbart och som är en bekräftad obestridlig sanning för oss alla är det inte finns någon som helst behandling (värt namnet) för ME/CFS-sjuka i Region Dalarna.

Petrea fick själv leta upp Utmattningsskolan, och fick sitt liv tillbaka

Hon har inte ME/CFS (enligt Canada concensus criteria) längre. Nu är hon tillbaka, och har valt att jobba deltid 50-75% (just nu fulltidsstudier). MEN – Petrea har alltså själv fått hitta behandlingen och har själv fått stå för precis alla kostnaderna – detta för att Region Dalarna – Landstinget Dalarna – inte klarar av att ge den vård som behövts.

Notera! Jag säger INTE att Utmattningsskolan är lösningen för alla personer som har ME/CFS, för så mycket vet jag att ME/CFS inte är speciellt enkel att behandla – men jag vet åtminstone en person har fått livet tillbaka.

Och det är Petrea. DET är evidens för mig, och detta kommer INGEN att kunna ta ifrån mig/oss!

/Håkan Marklund , Sunnansjö

En förklaring varför ingen får hjälp från Landstinget;

Professorn har gissningsvis inte har läst en enda forskningsrapport på engelska på 20 år?

UMS erfarenhet är den att det som förr stressade oss till vansinne gör inte det längre efter avgiftning och då kroppen är i balans igen.

Ateljé Lugnet, Boden

Stress anses vara “inflammationsdrivande” enligt Institute for functional medicine (IFM.ORG)

Prolonged stress leads to hyper physiological levels of cortisol. … As the human body heals, inflammation becomes a response to stress. Like stress, inflammation is beneficial, although when stress becomes chronic, it can lead to constant tissue breakdown and impairment of the immune system.

Källa: Stress, Inflammation, Immunity – RN.com

Jag lägger ut få videos om saken ,och du kan söka på stress+inflammation själv, och få fram hur mycket material som helst, på engelska. Söker du på hindi och mandarin kommer det förmodligen tusen gånger mer. “Alla” vet detta…

Återställda talar ut i utmattad.net

Ögonöppnare! År 2022: Forskningen – det är en inflammation i hjärnan

De 10 delarna av vår sjukdom; utmattningssyndrom

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

3 kommentarer till “Livet tillbaka efter 15 år av ME/CFS, men helt utan hjälp från Landstinget”

  1. UMS är gratis om du använder biblioteket. Det som skiljer är att i Sverige är utmattning psykiskt, socialt eller arbetsrelaterade orsaker i botten. Inom UMS vet vi att det rör sig om förgiftningar av olika slag; uran, mögel, koppar, tungmetaller så UMS avgiftar. I Sverige har ingen blivit frisk alls via mindfulness t.ex. och det beror på att den metoden biter inte på aluminiumförgiftning, som jag hade.

  2. Vad är skillnaden mellan utmattningsskolan och det som erbjuds i exempelvis Gröna Vägen Fram i Borås? Eller RAMS som erbjuds i Marks kommun.

    Dvs Mindfulness, yoga, kunskap om orsaker till utmattning och en pedagogisk struktur mellan aktivitet och vila som är ny för oss som inte respekterat våra gränser i ork och kapacitet utan kört över oss själva. Ibland för barnens skull, eller för sjuka anhöriga, ibland för karriärens skull och ibland för ekonomins skull. Ibland för att “bara” klara av samhällets krav.

    Det är få som kan köpa privat behandling efter lång sjukskrivning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.