tecken på utbrändhet test

Läkaren: 6 tidiga tecken på utbrändhet

Håller du på att gå in i väggen? Tecken på utbrändhet?

Utmattningssyndrom är ett vanligt sjukdomstillstånd och anledningen är alltid stress.
Men vad finns det för symtom på att man ligger i riskzonen? Läkaren Anna Voltaire listar sex vanliga tecken på att man närmar sig utbrändheten. Läs mer

Tecken på utbrändhet är symtom

tecken på utbrändhet
Efter och före mögelavgiftning

Den uppfattningen delar Utmattningsskolan men vi går ett avsnitt längre och ställer frågan;
Vad är det som stressar?

Efter 6 år år vet vi numera en hel del om det eftersom vi har återställda som inte blir det minsta stressade längre, och jag själv är en av dem.

I kurs 3 börjar vi leta efter detta “varför har vi tecken på utbrändhet?” och fram till nu har medlemmar kunnat sortera in sig i olika grundorsaksgrupper. Vi jobbar sen på att få bort orsakerna för utan det blir man aldrig frisk utan kraschar hårdare och hårdare för varje gång.

Idag har UMS följande rotorsaksgrupper:

tecken på utbrändhet
Före och efter aluminiumavgiftning
5 tidiga tecken på utbrändhet
Före och  efter avgiftning, vi tolkar grått hår som ålderdom, det är ett förgiftningssymtom grande och du återfår din vanliga hårfärg sen. På samma sätt är jacken mellan ögonen och fårorna i pannan förgiftningssymtom.

Aluminiumgruppen
Arsenikgruppen
Blygruppen
Borreliagruppen
Candidagruppen
Infektionsgruppen
Koppargruppen
Läckande tarmgruppen
Mögelgruppen
Parasitgruppen
Tenngruppen
Tungmetallgruppen – kvicksilver, mangan
Urangruppen
Virusgruppen


 Utdrag ur boken “Äntligen fri från utmattning!

Hösten 2016 hittade jag UMS (Utmattningsskolan.se) när Lena precis hade kickat i gång på Facebook. För mig var UMS något som jag direkt kände tilltalade mig på många olika sätt. Att läka kroppen på naturlig väg har alltid varit något som jag trott på och som känns rätt för mig. Lena har skapat ett otroligt bra steg-för-steg program (skola) som är möjligt att följa och ta del av även för de med hjärndimma och kognitiv nedsättning.

 För mig var aldrig medicinering ett alternativ även om jag ofta erbjöds det vid mina läkarbesök. Ibland tackade jag ja till att de skrev ett recept på sömnmedicin eller stämningshöjande preparat, men det var aldrig något jag ens tänkte tanken på att hämta ut och använda. Det var mest för att slippa diskussion som jag sa okej. Men för mig har det aldrig känts “rätt” att “knapra piller” då jag anser att dessa (om du har tur) endast dämpar symptom men hjälper föga mot det som är orsaken till att du inte mår bra. Jag var dessutom inte deprimerad. Jag var extremt trött och kroppen och hjärnan fungerade inte. Livsviljan och lusten att göra saker hade jag även om jag emellanåt var förtvivlad över min situation. Så jag kunde inte se varför jag skulle äta “lyckopiller”. Jag tror dessutom att orsaken kan förvärras i långa loppet av att du medicinerar för att dämpa de symptom som kommer med en utmattning.

drabbas av utmattningssyndromDe flesta som levt med utmattning under en längre tid känner nog igen sig i att man börjar söka efter olika lösningar och alternativ som skulle kunna vara det som hjälper en att bli frisk och bli sitt gamla jag igen. Man känner sig väldigt ensam, hjälplös, utlämnad och många gånger har man testat allt möjligt som inte har hjälpt.

 Som utmattad är man fast i sitt utmattningsfängelse och måste ofta kämpa med både sjukvården, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, omgivningen och i värsta fall om du har otur även anhöriga. Det är ett “tillstånd” som inte syns på dig på samma sätt som om du har brutit

armen. Du vet när man kan se på dig att du är “handikappad” och inte kan göra det du i vanliga fall kan. Även om man kan ha tur och som jag ha en fantastisk familj som stöttar och har förståelse är det omöjligt att förstå om man inte upplevt utmattning själv.

När jag var som sjukast kunde jag inte läsa, jag kunde inte föra längre samtal utan att börja sluddra och “tappa tråden”, jag var så enormt trött fysisk så jag var tvungen att vila direkt efter att jag ätit frukost. Att laga mat var en utmaning då det de olika momenten som skulle samordnas var så obegripliga och tog sådan kraft av min hjärna att jag ofta brände vid maten och/eller började gråta. Om jag åkte för att handla mat kunde jag vara så utmattad i flera dagar efteråt att jag inte orkade göra något annat än att ligga i sängen.

Minst 10 tecken på utbrändhet

Om jag hade träffat någon bekant i affären mindes jag det knappt och kunde absolut inte komma ihåg vad jag hade pratat om. Efter klockan 12 varje dag började jag känna mig som om jag var onykter. Jag fick sämre balans och blev yr. Så såg livet ut ända fram tills några veckor efter att jag hittat UMS och börjat följa de olika stegen i skolan.

 Det som fick mig att fatta att jag hittat något som faktiskt skulle kunna ta mig ur min sjukdom var GULDMJÖLKEN! (Följ skolans recept!) Det tog inte många veckor efter att jag druckit guldmjölk varje kväll, tills jag började få tillbaka min hjärna och mina kognitiva förmågor. Det gick nästan lite overkligt fort. Lyckan när jag insåg att jag kunde läsa längre texter, komma ihåg dessa och dessutom återge en text för min man om jag hade läst något intressant, det var helt fantastiskt.

Så jag följde UMS steg för steg i 9 månader. Eftersom Guldmjölken med dess ingredienser är antiinflammatoriskt och hjärndimma beror på att man har en inflammation i hjärnan så fick jag tillbaka mig själv nästan helt och hållet mentalt. Men kroppen var fortfarande trött och jag begränsades av att jag blev trött av fysisk aktivitet. I huvudet var jag pigg och hade massor med glädje och livsvilja efter att återigen fungera normalt men livet var fortfarande begränsat då kroppen inte orkade.

 Att det var svårt att bli återställd på egen hand berodde på att jag bland annat hade en tungmetallförgiftning samt en del brister av olika slag. Om man följer UMS-metoden får man så småningom läsa om i kurs 3 att man kan göra en analys för att se om man har några brister eller om man har gifter i kroppen. Jag bestämde mig för att göra en analys och resultatet visade att jag hade skyhöga värden av uran i kroppen och jag hade för höga halter av beryllium. Näringsbristen berodde på att mina inre organ, lever, njurar, binjurar, tarmarna och hormonsystemet med mera inte längre fungerade som de skulle och kroppen helt enkelt inte kunde ta upp näring som den ska. Börjar ett organ att påverkas kommer andra organ och system och hela du påverkas på olika sätt eftersom allt är en helhet som ska fungera tillsammans. Eftersom de inre organen var så belastade av gifter behövde jag hjälp med att avgiftas för att kroppen skulle ha en chans att läka och fungera normalt igen. Det var då jag bestämde mig för att åka till Indien och få hjälp med den biten.

Att många idag hamnar i en utmattning som de inte kan ta sig ur är inte konstigt alls. Kroppen ska hantera allt som vi äter, dricker, andas i oss och smörjer på oss. Idag är det gifter, kemikalier och hormonstörande ämnen i luften, vattnet, maten, hudvårdsprodukterna vi använder, rengöringsmedel, luftföroreningar från trafik och industrier, läkemedel och bekämpningsmedel. Listan kan göras lång. En av delarna i UMS hjälper dig att se till att du börjar byta ut så mycket du kan mot mat och produkter som är giftfria. Men när man under många år samlat på sig tillräckligt med gifter kan det vara nödvändigt att rena kroppen från dessa.

Tänk dig nu att du under lång tid belastat kroppen med mer gifter än den kunnat göra sig av med. Du kanske även lever i en miljö där det finns mögel vilket belastar kroppen ännu mer. Lägg till att du lever ett liv där det plötsligt eller under en längre tid funnits inre eller yttre stress som påverkar dig. Oavsett om det är inre stress eller yttre stress påverkar det dig både psykiskt och fysiskt. Det är för många “the straw that breaks the camel’s back”.

 Stressen bryter snabbt ner dig ännu mer och plötsligt är utmattningen ett faktum. Många tror därför att det är stressen och enbart den som är “boven”, att utmattningen är psykisk och att du ska kunna vila dig frisk, få lättare arbetsuppgifter på din arbetsplats och att två månaders sjukskrivning ska göra susen. Men vi är tusentals som kan intyga att det är långt, långt ifrån vad som kommer att hjälpa en person med utmattning att läka och återfå sig själv. Hur många är vi inte som klandrat oss själva för att vi inte kan repa oss trots sex månaders sjukskrivning. Hur många är vi inte som förtvivlat i vår ensamhet och undrat vad det är för fel på just mig? Varför kan jag inte bli frisk, trots att jag kämpar, trots att jag testat så mycket för att bli pigg igen. Är jag knäpp, galen, dum, kommer det alltid vara så här, varför just jag, vad har jag gjort för fel?!

Hade det varit så enkelt att det bara berodde på att man stressat och tröttat ut sig under en längre tid, då hade nog allt det där med vila och så vidare hjälpt. Men det är svårt, jag skulle nog påstå att det är omöjligt att vila sig frisk från en förgiftning. När man väl förstått det är det lättare att inte längre vara så besviken, förtvivlad och frustrerad på sig själv. Nu har man fått en viktig insikt och kan börja jobba för sitt tillfrisknande på ett helt annat sätt.

 

 Jag spenderade tre veckor på ett av de ayurvediska sjukhusen som UMS rekommenderar. Den upplevelsen bär jag med mig för resten av mitt liv och min plan är att återvända med jämna mellanrum resten av mitt liv. Där fick jag livet tillbaka. Det är ganska tufft det ska man vara medveten om. Man bör följa skolans olika steg till dess man kommer fram till att det är dags för att åka till Indien om man fortfarande behöver det då. Du behöver bygga upp dig för att orka göra resan men även på plats är det en rening av både kropp, knopp och själ. Det kan vara tufft men man är så otroligt omhändertagen av personalen. Man ska veta att det inte är en spa-resa som en del tror när jag berättar om det. Men det är helt fantastiskt.

Jag kom tillbaka från Indien i mitten av juni 2017 och i oktober 2017 fick jag en heltidsanställning på en arbetsplats där jag jobbade i fyra år.

 Idag har jag sagt upp mig sedan ett halvår och har konstaterat att även om jag inte är sjuk som jag var 2016 när jag började skolan så är heltid inget för mig. Nu följer jag min dröm om att jobba med det jag brinner för vilket bland annat är att stötta andra som lever i utmattning eller har andra utmaningar psykiskt eller fysiskt. Om du läser det här vill jag gratulera dig till att du hittat hit och uppmuntra dig att följa skolan. Det här är din väg till tillfrisknande. Jag lovar. Skulle du läsa den här texten och inte ha utmattning så kan du ändå följa skolan och du kan ändå investera i dig själv och en hållbar hälsa för framtiden och åka till Indien till det ayurvediska sjukhuset.

Lycka till!


-Kärt barn har många namn: obehandlad utmattningsdepression, skillnad hjärntrötthet och utmattningssyndrom, 5 tidiga tecken

på utbrändhet… vi kan analysera ihjäl oss. I botten ligger en förgiftning i 9 fall av 10 vad vi har sett sen den 27 juli 2016 då UMS startade.

Ögonöppnare! År 2022: Forskningen – det är en inflammation i hjärnan

 

De 10 delarna av vår sjukdom; utmattningssyndrom

Livsavgörande! Utmattningsskolan räddade mitt liv, med start dag 1

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.