maxresdefault 88

Husapotek 11; Vi orkar inte med huvudvärk, också…

karpoora-thailam_5001404569210Som sjuk är man inte ledig; problem ska lösas och inte minst  huvudvärk

Jag brukar äta en gurka som används frekvent för att bota just huvudvärk som inte sällan är vätske- mineralbrist och gurkan har det som krävs.

Nån medlem hade gjort gurkvatten och blev av med spänningshuvudvärk.
Viktigt att kunna detta för vi orkar liksom inte med det, också… En speciell olja kan användas också vid migrän.


Varför vätskebrist leder till huvudvärk är oklart, men en teori är att det kommer av en spänning som uppstår i hjärnhinnorna. Koncentrationssvårigheter är också vanligt. Studier har visat att en person med lätt undervätskning är sämre på att lösa problem under tidspress.

[…]

Det finns flera exempel på människor som förts till sjukhus för övervätskning i samband med maratonlopp.

– Nu för tiden har varenda akutmottagning flera fall om året med människor som är vattenförgiftade, vilket förut var väldigt ovanligt, säger Mats Rundgren.

Barn och äldre har sämre förmåga att känna törst. Törsten kan också påverkas av läkemedel, hög feber och vissa sjukdomar, som bipolär sjukdom som kan leda till ett extremt överdrickande.

Även sjukvården har tidigare hängt på vattentrenden och gett råd om att man ska dricka mycket inför en operation eller att kvinnor ska dricka mycket i samband med förlossning. Även om det är sällsynt med vattenförgiftning, finns det flera fall där kvinnor fått symtom på övervätskning under förlossningsarbetet, och där både mor och barn behövt intensivvård.

– Liksom vid sjukdom och graviditet minskar även olika former av trauma eller operation och narkos förmågan att utsöndra vatten och hjärtsvaga och njursjuka är till exempel väldigt känsliga för en liten ökning. Så det gäller att inte vara för nitisk när man fyller på med vätska, säger Mats Rundgren. Läs mer

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.