maxresdefault 55

Husapotek 6; Matchapulver synas!

samurai_dose_mit_pulver-teeMatchapulver är dyrt…

Video 2 förklarar det delvis därför att tillverkningsprocessen är omständlig men innan du köper det är det smart att se video 2.

Reklamen säger:

Över 1000 års historia berättar att denna råvara och ingrediens är något väldigt omtyckt, omtalat och hälsosamt.

Utförlig och genomgående forskning är gjord på hur pulvret påverkar hälsan.

  • Mycket antioxidanter, en kopp matcha är som att dricka 10 koppar grönt te
  • Höjer matsmältningsförmågan och hjälper fettförbränningen
  • Avgiftar och renar
  • Stillar sinnet och är avslappnande för kroppen
  • Lugnar humöret, hjälper koncentrationen
  • Förbättrar syretransporten i blodet
  • Normaliserar testosteronhalten i blodet eftersom matcha innehåller koffein ska det konsumeras med viss försiktighet, speciellt om du är gravid. 1-2 tsk om dagen är en vanlig rekommendation vilket även gravida kan hantera. Läs mer – specialhemsida om detta te.

Vad är detta pulver?

På kort tid har matcha pulver blivit en riktigt populär hälsoprodukt och tagit marknaden med storm. Men matcha är absolut ingen nyhet. Den är nämligen en traditionell meditationsdryck och har sitt ursprung långt tillbaka i den Japanska te historien. Däremot så har Matcha Pulver ökat i popularitet mycket på senare tid i takt med att meditationens popularitet ökat. Detta superpulver har förutom meditationen även spritt sig utanför meditationen och blivit mer populärt på grund av sitt nyttiga innehåll och många användningsområden.

Vad är då detta superpulver gjort av? Jo, det ska vi nu tala om. Matcha är noggrant utvalt grönt te som växer i skugga innan de skonsamt skördats. Te-bladen skördas när de innehåller som mest näringsämnen och nyttigheter. Normalt när du dricker traditionellt grönt te, blir nyttigheterna och näringsämnena från de gröna bladen urlakade i det heta vattnet och därefter kasseras bladen. När du däremot dricker matcha te, dricker du istället själva bladet, som torkats skonsamt och malts ner till ett fint pulver. Detta pulver blandas sedan med hett vatten och blir matcha te.

  • Varför är Matcha så nyttigt?

Traditionell Matcha förbereds på ett speciellt sätt. Det är nämligen så att innan skörd låter man te plantorna växa i skugga i 25 dagar i två steg. Genom att täcka dem med speciella mattor reduceras solljuset gradvis tills endast 10% av ljuset når ner till tebladen. Detta resulterar då i ett ökande bildande av klorofyll i bladen och detta ger bladen dess extra gröna blad. Växten plockar sedan upp alla goda näringsämnen ur marken och det gröna teet får på så vis sin intensiva och aromatisk smak.

De finaste bladen handplockas för att sedan ångas skonsamt för att stoppa fermenterings processen. Bladen torkas kallt och mörkt för att ge ytterligare djup i smaken. När bladen sedan är torra och mogna, mals de traditionellt till ett fint pulver med stenkvarn. Pulvret lagras mörkt i syrefattig miljö för att bibehålla dess underbara gröna färg och höga näringsinnehåll proppfullt med antioxidanter. Det är alltså detta superpulver som kallas matcha pulver. Det är även så att synsättet på matcha pulvrets användning har moderniserats och fått nya ben att stå på. Matcha pulver har idag många användningsområden och kan avnjutas som ett utsökt te eller som en spännande ingrediens i din matlagning, smoothie eller som ett hälsosamt kosttillskott.

[…]

Matcha pulver vid detox

Detox är ett begrepp som tagit stor mark senaste tiden. Vad innebär då detox? Det innebär rening eller rensning och detox te är alltså ett te innehållande ingredienser med renande egenskaper. Detoxkur är en tidsbestämt kur med många gånger flera sammankopplade produkter med renande egenskaper. Matcha pulver är en produkt som passar perfekt som ingrediens eller tillbehör vid alla typer av detox. Detta då den kan användas som renande matcha te men även blandas i en smoothie eller juicedryck som en renande dryck.

Pulvret har en härlig grön färg tack vare sitt höga innehåll av klorofyll. Klorofyll är kraftfullt renande och hjälper kroppen rensa ut slaggprodukter så som tungmetaller och kemikalier ut ur kroppen. Matcha innehåller väldigt mycket klorofyll som ett resultat av sättet det odlas och framställs. Det kan därför vara en mycket kraftfull och effektiv produkt och passar perfekt vid en så kallad reningskur. Många användningsområden förenklar matcha som produkt. Läs mer

En bra utredning:

https://youtu.be/IHc7gEQFZyA

Prio 1: Om man inte vet varför man är sjuk, kan man inte bli frisk

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.