maxresdefault 44

Husapotek 3; Chlorella pulver avgiftar

chlorella_healthbenefits_2
Klicka på bilden två gånger så blir den stor

Skolan är uppbyggd så att vi bygger upp innan vi avgiftar därför att depåerna av mineraler och vitaminer måste vara fyllda först.

Chlorella-algen är fullproppad med det fotosyntetiska gröna pigmentet klorofyll. Chlorella är en alg som är naturligt renande och stödjer ditt välbefinnande.

Hur hjälper det kroppen?

Chlorella är fullproppad med viktiga vitaminer och antioxidanter bl.a. C-vitamin, betakaroten, vitamin B12, niacin, klorofyll, lutein, tiamin, pantotensyra, riboflavin, pyridoxin, folsyra, biotin, liponsyra, kolin, och inositol. Men innehåller även viktiga mineraler som bl.a. fosfor, magnesium, järn och zink.

En av de mest positiva hälsoeffekterna som Chlorellan är känd för är sin förmåga att rena och avgifta kroppen. Chlorella är även ett bra tillskott för immunförsvaret. Chlorellan hjälper nämligen kroppen att stärka sitt naturliga försvar som i sin tur stärker immunförsvaret.

• Renar och avgiftar kroppen
• Stärker immunförsvaret
• Förbättrar matsmältningen
• Förbättrar dålig andedräkt
• Balanserar kroppens pH-värde


Man tar 1 tsk, 2 ggr/dag. Bäst är att ta det 30 minuter innan måltid. Första två veckorna rekommenderas halv dosering för att vänja kroppen.

Vissa tycker chlorella har en speciell smak, så till en början kan det vara bra att börja med att blanda den i en smoothie, juice eller i maten.

Sötvattensalgen chlorella är enormt näringsrik och innehåller mest klorofyll av alla växter. Tack vare den höga klorofyllhalten får du massor av antioxidanter och ditt blod och dina celler får extra syre, vilket i sig ökar kroppens avgiftning.

Nyckelingrediens för avgiftning

Att klorofyll är en nyckelingrediens för kroppens avgiftning stöds av en studie på möss där forskarna jämförde två olika dieter, en med mycket klorofyll och en med lite. De upptäckte att djuren som fick mat med mycket klorofyll utsöndrade mer gifter i avföringen.[1]

Dessutom verkar chlorella kunna binda tungmetaller och andra gifter tack vare sin speciella cellväggsstruktur som lätt drar till sig oönskade ämnen när vi äter algen och för med sig dem ut via tarmen.

Enligt flera studier minskar chlorella nivåerna av bly[2], kvicksilver[3], radioaktivt strontium[4] och dioxiner[5] hos gnagare, och stöttar dessutom kroppens avgiftningsprocesser.[6],[7] En japansk studie av dioxinhalten i bröstmjölk visade också att kvinnor som fått äta chlorella under graviditeten hade signifikant lägre dioxinnivåer i sin mjölk än en kontrollgrupp som inte ätit chlorella.[8]

Trappa upp långsamt

Du kan välja att ta chlorella som pulver eller som tabletter. Algen kan tas antingen tillsammans med måltid (då binder den sannolikt eventuella tungmetaller i maten, t.ex. kvicksilver i fisk) eller mellan måltider.

Viktigt att tänka på är att man inte ska dra igång kroppens reningsverk för fullt under graviditet och amning, eftersom det finns risk för att gifter som frigörs kan gå över till barnet. Den som ätit chlorella under en längre tid före graviditeten kan fortsätta med samma mängd som tidigare (men inte mer än den rekommenderade dagliga dosen). I annat fall bör gravida och ammande kvinnor inte ta mer än halva den rekommenderade dosen. Läs mer


Sjögräsbaserade livsmedel eller tillskott är nämligen bra på att hjälpa till att föra ut gifter ur kroppen. Särskild uppmärksamhet har de fått pga sin förmåga att hjälpa mot strålningsskador.

Även om det kan hjälpa att äta algprodukter som spirulina och kelp, så är chlorella den alg du ska välja när det handlar om avgiftning.

Chlorella är en så kallad mikroalg med en mycket speciell molekylär struktur som gör att den effektivt binder till giftiga ämnen – det verkar helt enkelt absorbera giftiga ämnen.

Chlorella har två viktiga egenskaper när det gäller detox, det ena är att kelera och binda till tungmetaller så att de kan föras ut ur kroppen, det andra att mobilisera tungmetaller från dina vävnader så att de kan tas om hand om i biotransformationen.

Även om du inte går på någon ”avgiftningskur” så är ett tips att ta chlorella i låg dos ca 30 minuter före måltider som innehåller tungmetaller – tex om du ska äta vissa sorters större fiskar som vi vet ackumulerar kvicksilver.

Jag är alltid lite skeptisk till att överanvända produkter som binder till oönskade ämnen, med tanke på att de då med största sannolikhet också binder till önskade ämnen. Ämnen som binder till tungmetaller, binder inte sällan också till mineralerna vår kropp behöver. Men i det här fallet verkar det faktiskt som att chlorella är så fiffig att den binder till gifter, men inte till mineraler som kalcium, magnesium och zink – som vår kropp behöver. Läs mer

 

Husapotek 2; Högintressanta Camu camu

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.