maxresdefault 36

Husapotek 2; Högintressanta Camu camu

o-camu-camu-powder-facebookCamu camu

Den är en av världens mest C-vitaminrika källor som innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin. De är även en bra källa till kalcium, kalium, järn, riboflavin, niacin, fosfor och betakaroten. Camu Camus smak kan beskrivas som en syrlig citrussmak.

Traditionellt sett så har frukten använts för att stödja immunförsvaret, förhindra virusinfektion, och för att lättare kunna hantera ångest och stress.

Camu Camu stöttar tandköttet, ögonen, huden och funktioner i hjärnan och hjärtat. C-vitaminet bidrar även till att bygga upp kollagen i bindväven, underlätta läkning, och avlägsna tungmetaller ur kroppen.

• Stödjer synen
• Stödjer immunförsvaret
• Skapar lugn vid stress och ångest
• Skyddar din kropp från virus och infektion

Dos: 1 tesked pulver  som kan intas 1-2 gånger per dag. Pulver kan blandas direkt med vatten.

Camu-camu (Myrciaria dubia) är en inhemsk buske i den sydamerikanska regnskogen. Dess bär innehåller mer vitamin C än någon annan känd växt på jorden. Jämfört med en citron, som innehåller 0,5% C-vitamin, innehåller camu-camubäret upp till 4% C-vitamin. Den innehåller 30 gånger mer C-vitamin än apelsiner. Denna produkt innehåller 10,000 mg per 100g och inga tillsatser! Camu-camupulver smakar utsökt syrligt.! Pulver smakar utsökt syrligt.

Ursprungsbefolkningen i Amazonas plockar bäret, torkar och använder dem sedan året runt i medicinskt syfte. Camu-camubär är rödlila och blir ljusbeigea om de torkas och pulveriseras. Pulver innehåller rikligt med kalcium, fosfor, järn, aminosyrorna serin, valin och leucin. Camu-camupulver innehåller dessutom stora mängder av de starka antioxidanterna antocyaniner och bioflavonoider.


Det finns många frukter som tillhör kategorin superfrukter

Superfrukter kallas de för att de är bra för immunförsvaret och innehåller mycket nyttiga vitaminer. Den gemensamma nämnaren för dessa frukter är att de framförallt är rika på antioxidanter, vilket är bra i kampen mot fria radikaler som skadar våra celler, men de innehåller även ofta mycket c-vitaminer. Det finns många frukter som har superkrafter och de vi vanligast känner till är bland annat blåbär, lingon, havtorn och gojibär.

En ny frukt, som egentligen inte är ny, är camu camu. Den största köparen av bäret är för tillfället Japan och nu börjar resten av världen få upp ögonen för denna lilla superfrukt. Vilket inte är konstigt eftersom den är packad med c-vitaminer, kalcium, järn, kalium, fosfor och betakaroten. Den har ett brett verkningsområde och sägs vara bra för immunförsvaret, synen, stress, ångest, huden, hjärnan, tandköttet och rena kroppen från tungmetaller. Allt detta i ett litet bär, inte konstigt att den har blivit kallad för naturens egen vitaminbomb.

[…]

Smak

Camu camu är inte känd för att vara den godaste frukten och faktum är att den inte åts så mycket på grund av sin bittra smak. Det var först när man insåg dess vitaminrika värde som man började äta den. Smaken blev accepterad om man tillsatte socker eller blandade ner den i något sött, som glass eller juice. Idag skördar man dessutom bäret innan den är fullt mogen och vi vet alla att omogen frukt inte smakar lika gott som mogen, men på grund av att den rikliga halten av c-vitaminer avtar i takt med att camu camu mognar så skördas den tidigt för att man ska behålla den höga halten av c-vitamin. Detta gör att camu camu inte är särskilt god att äta rå av förklarliga skäl. Läs mer


Ingredienser: Råtorkad Camu-Camu*

* Ekologiskt certifierad ingrediens.

Ursprungsland: Peru.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Dosering: Blanda minst ½ tsk (3 g) i juice, smoothies, fruktglass, desserter eller i vatten. Det går bra att sakta öka intaget av camu-camu. Diarré är ett tecken på ett för högt intag.

 

Näringsvärde per 100 g:

Energi 2531 kJ / 605kcal, fett 51,3g varav mättat fett 2,8g, kolhydrater 19,9g varav sockerarter 5,4g, protein 18g, salt 0,01g.

Källa Råvarubutiken

Mer vetenskapligt utredd innehållsinfo

Fler artiklar i kategorin Husapoteket

https://youtu.be/8Gn8AY0CAFo

https://utmattningsskolan.se/2022/07/14/forskningen-ar-ratt-entydig-att-det-ar-en-inflammation-hjarnan/

Prio 1: Om man inte vet varför man är sjuk, kan man inte bli frisk

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.