En UMS-medlem undrade varför det är sån virushysteri

Som många inom UMS redan vet bor inte jag i Sverige, eftersom jag vårdskadades i en operation och mina bihålor sprängdes klarar jag inte kyla, och de senaste tio åren har jag främst befunnit mig i Asien.

Jag ska försöka besvara medlemmens fråga utan att det blir en hel bok.

Vi står i ett tydligt Imperieskifte, och världen har letts av USA och Det Brittiska Imperiet sedan 1600-talet, och som inte längre kan lösa problem, skapar dem mer, och världsledaren har i alla tider varit dynamisk, det är så man blir ledare.

Det nya Imperiet lär ledas av Asien, och ni utsätts för en propaganda som är i det närmaste helt sanslös men ni får aldrig några riktiga asiatiska nyheter. Ibland blir det fullständigt galenskap, och jag har t.ex. utrett påståendet att Kina skulle ha fängslat en förläggare och författare pga hans skriverier, och det är fullständigt nys, och du kan läsa om den utredningen här.

Det är inte bara Kina som förtalas grovt, för det sker rutinmässigt även med Indien, och i 2015 års Nationella prov skulle man svara “Indien” på frågan vilket land som är världens fattigaste. Då hade Indien precis gått om England rent ekonomiskt.

Landet framställs ofta som ett våldtäktsland, därför att då det sker någon går folk man ur huse, och där jag befinner mig i Kerala i södra Indien har de tre per dygn på 34 miljoner invånare, och Sverige har över 100 på lite mer än 10 miljoner.

Jag har varit nere i Indien i totalt 2,7 år, spritt över 10-11 resor i tio år, och jag hittar i princip aldrig ett enda sant ord i svensk press. Totalt sett har jag besökt 75 länder. Rosling sa: Svenskarnas världsbild är helt skev och jag instämmer. Bästa sättet att slippa den svenska / västerländska filterbubblan är nog att läsa internationell press.

 

När det gäller viruset så dör cirka 29 000 personer varje dygn på jorden, nära en miljon i månaden, och virus är inte sällan en dödsorsak avseende gamla, redan sjuka, folk som saknar immunförsvar etc. Varför det har blivit en masspsykos i väst får man väl reda ut sen. Men den lär skapa konkurser, och en lågkonjunktur, och i princip öka på snabbheten och styrkan i Imperieskiftet.

En vederhäftig läkare som är duktig på att förklara hittar du här.

Den 12 mars stängde alla de temporära virussjukhusen i Kina, och det borde ha varit en stor nyhet hos oss – men är det inte.

Wuhan has closed all 16 temporary hospitals | The Star Online

för 2 dagar sedan – WUHAN, March 11 (Xinhua): Wuhan, the epicenter of the novel coronavirus outbreak in central China’s Hubei Province, has closed all of its 16 …

China’s Wuhan closes all 16 temporary hospitals | The Star …

för 2 dagar sedan – SHANGHAI: Wuhan, the epicentre of the Covid-19 (coronavirus) outbreak, has closed all of its 16 public facility-turned temporary hospitals on …

Jag driver en studiegrupp i domänen lenaholfve.se där vi studerar världen, som den ser ut i verkligheten, och det är inte sällan precis tvärtom mot vad som kablas ut hemma i Sverige.

Jag har gett ut en bok i januari, och kommer ge ut en årsbok varje år, som tar upp stora världshändelser som aldrig når svensken. Den första fokuserar på den svenska isoleringen, nästa årsbok kommer att fokusera på just propaganda.

 Skärmavbild 2020 01 18 kl

2019 – sett med Lenas ögon
E-bok:Adlibris/ Bokus och som häftad: Bokus och Adlibris samt i Internbokhandeln

DAST om boken

 

 

Ni kan kika in hos dessa två unga kineser som utreder Kinas innovationer

Ni kan titta in hos denne man som bor i Kina:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.