maxresdefault 23

En, 1 st, återställd efter utmattning, och kan Utmattningsskolan bota?

Vi är alla olika, och som du ser svarar erfarna medlemmar också helt olika

återställd efter utmattningEn del fick stå på i många veckor innan de blev av med luddet i huvudet och närminnet kom åter.

En del blir återställda efter utmattning på ett par månader, och för andra tar det två, tre år.

Vilken grupp du tillhör vet du först efter ett tag.

Som läsare av “Utmattad” får du vara med i kurs 1:s supportgruppen på Facebook.

Du ska svara på en fråga vars svar du hämtar i boken för att bli insläppt och där inne väntar erfarna medlemmar och den gruppen är en enda stor kunskapsbank idag.

Här talas det om “guldmjölk” men det är bara en av många komponenter som leder till vägen ut men du har hela programmet i boken Utmattad, eller kurs 1 online.


Nu återställd efter utmattning

återställd efter utmattningPetrea K Marklund är en lite speciell UMS-medlem därför att hon startar upp boken “Mögelförgiftad” med en egen berättelse om hur det var att bära toxiner i 17 år, och bara bli sämre och sämre.

Det var därför väldigt roligt att just hon, och hennes vuxna dotter, ville besöka mig och min vovve Ludvig i somras.
Petrea skriver i en av UMS FB-grupper, och har gett mig lov att återpublicera det:

Jag har lovat att skriva reseberättelse, men har haft svårt att hinna, men nu är det höstlov så…

(Jag har så mycket att ta igen efter alla år som sjuk, då levde jag mitt liv via fb, messenger, telefon…hinns inte längre med. Jag har så fullt upp med att leva, ett “bekymmer” jag är så grymt tacksam för.)

Jag vill ta med min man så han får träffa Lena, men eftersom jag jobbar på en skola så får vi sikta på påsklovet, eventuellt nästa sommarlov, men jag kommer helt klart resa dit igen.

I somras åkte jag och min äldsta dotter, som är trettio år, till TRNC

Min dotter hade precis fått psoriasis under fotsulorna, som sprack så hon knappt kunde gå. Så mycket av tiden spenderade vi på Lenas terrass, mysandes, snackades, kliandes bakom Ludvigs öron. Jag var jättetacksam att vi hyrde bil så vi kunde ta oss iväg och se oss omkring trots såriga fötter. Det var en upplevelse att köra vänstertrafik men med lite instruktioner och stöd från “körlärare” Lena Holfve, så gick det riktigt bra.

återställd efter utmattningVårt dagsprogram bestod mestadels av lugn och lång morgonfika, sedan siesta eftersom det inte gick att vara ute i solen efter tio, det var som absolut hetast när vi var där. Sen beställa hem lunch via motorcykelbud. Njuta av sköna kvällar och ta bilen och åka och äta någonstans. Ett liv och en dygnsrytm jag lugnt skulle kunna leva med.

Vi kunde som sagt inte gå så mycket, så det är något som jag vill göra på nästa resa. Likaså vill jag bada mer nästa gång, det blev bara att prova poolen vid boendet, dotterns fötter var inte så förtjusta i det.

Fantastisk, framförallt naturlig och fräsch mat överallt, från enklaste som serverades med mc-budet,till lyxigaste som vi njöt av sista kvällen vi var där. Inget var speciellt dyrt.

Vänliga, hjälpsamma människor, de flesta pratade bra engelska, resten kunde göra sig förstådda, förstå. Mötte bara en kille som pratade turkcypriotiska med mig, men vi lyckades även då göra oss förstådda med varandra.

oUnder några dagar tog vi bilen upp till Turtle Beach som ligger vid norra spetsen på Cypern. Fantastiska sandstränder och vi badade i havet. Åt frukost, lunch och middag med otrolig havsutsikt och trevligt sällskap, skulle kunnat varit där i månader. Sedan for vi upp till absolut norraste spetsen där vildåsnorna bor. En bitvis väldigt spännande väg med tvära branter på sidorna. Jag är glad att min hjärna är tillbaka, hade inte klarat av att köra där med hjärndimma.

En kväll åkte vi och lyssnade på musik, utan att någon raggade på oss befriande skönt.En annan kväll åkte vi upp i bergen och käkade, en dag kollade vi på handflätade korgar och några fick följa med hem.

Förälskad i bergen, havet, hundarna, katterna, maten, vyerna, livet på ön, människorna, författaren på sin terrass… En resa med många positiva superlativ och stark mersmak
Petrea K Marklund

Publicerat även i Utmattad.net

http://utmattad.net/aterstallda/nu-startar-forelasningarna-om-utmattning/

Petrea nu återställd efter utmattning, som föreläsare

Hon kommer in på utmattningssyndrom återhämtningstid, varningssignaler utbrändhet, kroniskt utmattningssyndrom, rehabilitering, läka hjärnan efter utmattning, utmattningssyndrom, utmattningssyndrom sjukskrivning, utmattningssyndrom akut fas, med mera

 

Ögonöppnare! År 2022: Forskningen – det är en inflammation i hjärnan

De 10 delarna av vår sjukdom; utmattningssyndrom

Uran som 1:a rot är hittad

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.