En av de största orsakerna till utmattning?

Citatet kommer ifrån en nyutexaminerad läkare, och det är som jag skrev i boken “Mögelförgiftad” på det viset att mögeltoxiner ingår inte i läkarutbildningen i Sverige, och USA har länge haft samma problem.

USA har haft turen att ha Dr Shoemaker som är som en tiger i frågan… och han har skapat utbildningar för läkare.

Verkligheten: 104 av 112 st. (93 %) av ME/CFS-patienter hade mykotoxiner i urinen jämfört med 0 % hos en frisk kontrollgrupp. Källa


– Det vi ser är att det finns tydliga evidens för att ME är en kroppslig sjukdom, med avvikelser i både ämnesomsättningen och immunsystemet, säger Anders Rosén, professor emeritus i cellbiologi vid Linköpings universitet. Läs mer

Svenska forskare har således kommit på nu att CFS och ME är fysiska sjukdomar – men de har inte kopplat ihop det med mögel -som USA redan har gjort, med flera länder.

Trots att Folkhälsoinstitutet angett att de tror att 1,7 miljoner svenskar är sjuka.

I början av 2000-talet ska de ha varit en miljon
Den enda förklaring jag har är att läkemedelsbolagen styr forskning, sjukvård etc och de är väl inte intresserade och då blir det som det är.

Boverket ville ha en haverikommision, jag redogör för det i boken, men Reinfeldtregeringen var inte heller intresserade.

Internationella symtomlistan:
Minskad förmåga att koncentrera dig (hjärndimma), depression, magont, värk, personlighetsförändringar, humörsvängningar, ökad ångest och panikreaktioner , letargi och apati, aggression, nedsatt närminne, (hjärndimma), oro, blödande tandkött, blödningar i hjärnan, blödningstendens, blod som inte koagulerar, dimsyn och synrubbningar, benmärgsstörningar, brännande känsla i munnen, bröstsmärta, kronisk trötthet, återkommande infektioner och influensakänslor, minskade sensorisk skärpa, koma, förvirring, hosta, krypningar i huden, skador på hjärtat, diarré, andningssvårigheter, koncentrationssvårigheter, ökad tendens till alkohol, socker och cigarettberoende , långsammare reflexer och svårare att tala, desorientering, yrsel, dåsighet, ögonskador, ögoninflammation, feber, håravfall, hallucinationer, huvudvärk, hörselnedsättning, inflammation i hjärtat, inre blödningar, nedsatt immunförsvar, oregelbundna hjärtslag, kliande näsa, gulsot, ledvärk, stelhet i leder, minskad sexlust, leversjukdomar, lågt blodtryck, minnesförlust och minnesproblem, muskelsmärta, illamående, näsblod, domningar, lungödem, röda ögon, rinnande näsa, anfall, skakningar, försämrade reflexer, halsont, stickningar, darrningar, kräkningar, kräkas blod, svaghet, viktminskning, väsande andning och stressat beteende.

Artikeln är även publicerad i Mögelförgiftad.com

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.