Facebook för nån form av hälsokrig?

”Mitt namn är Dr Andrew Campbell och jag vill laga det trasiga medicinska etablisemanget”, så står det på denne skolmedicinares hemsida.

Det känns som en begåvad väg att gå men Facebook kör med storkrig.

”NewsVoice besökte idag med dold videokamera Facebooks hemliga kontor i Stockholm för att ställa frågor. De hade flyttat från den lokal som SVT lyckades luska fram 2011. Anledningen till besöket beror på att Facebook den 2:a okt stängde av redaktörens alla konton utan rimlig orsak. Det enda ”brott” som begåtts är att jag postade en länk till en artikel om hälsa i ett antal Facebook-grupper om hälsa där jag sedan länge är medlem. Minireportaget läggs upp i kväll på NewsVoice.se. Mycket nöje. Sprid gärna detta meddelande på Facebook!” / Torbjörn Sassersson

Stängningen skedde när redaktören postade lästips för en artikel om homeopati i en rad hälsogrupper. Det är en rutin för NewsVoice att på Facebook tipsa om hälsorelaterade artiklar och så har alltid skett utan problem tidigare. Källa

 

Jag har överklagat…
Det som händer då man överklagar FB-beslut är att de struntar i det och svarar inte på tilltal.

Jag såg också att de slagit ner på en video som handlar om att citronvatten är bra.

UMS har inga möjligheter att verka via FB utan vi kommer långsamt att flytta till ett eget forum inom vår egen domän.

Just nu står 30-35 skolgårdar helt trasiga i en vecka då de tagit bort alla mina inlägg 15 månader bakåt, alla mina svar på folks frågor.

Värst av allt
Folk kommer inte att våga posta nåt, och det har redan börjat då inläggen är mkt få, av rädsla för att de ska orsaka en stängning ev. fiender behöver bara gå in och lägga in en film om citroner så blir det muck.

Som tur är finns en färdig modul som kopplar skolans medlemsdatabas samman med forumsdelen, och lägger man upp ett forum kallat Klass 1 kan man tilldela det till alla som är inskrivna i den. Man kan göra tummar upp och hjärtan där också samt mer än på FB t.ex. ha videokonferenser två och två eller en hel grupp.

Våra skolgårdar ser lite konstiga ut

Jag blev avstängd pga denna artikel som delades och längst ner låg en film; en cancerdokumentär som är på en och en halv timme. Det är bland annat en slags hearing. ”The Cancer HOAX Amazing Testimony How this Dr. Fought the Good Fight against the Powers that Be. The Government has spent Millions Attacking his Clinic through …”

Men lägg inte ut den på FB… den finns på You Tube. Det intressanta är att artikeln handlar om just fake news.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

4 thoughts to “Facebook för nån form av hälsokrig?”

  1. Riktigt ruskigt, det finns ju hur mycket som helst via facebookgruppen med massor olika ideinriktningar.
    Så Facebook vill förhindra allt som inte följer med ”godkända inslag” eller var går gränsen?
    Är det i hela världen eller mest här i Sverige?

    1. Det vet man ju inte i förväg. Jag trodde att de slog ner på saker som är brottsligt eller som kan leda till brott t.ex. hur man spränger banker bäst eller numera hackar man dem väl? Jag har ingen rimlig chans att ens känna till att de raderar inlägg om citronvatten.

  2. Detta är riktigt obehagligt det känns som om vi inte har yttrandefrihet längre. Lena jag tycker att detta vore något för TV- Uppdrag granskning t.ex. Vad är det som pågår egentligen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *