Skolan har använts i ett bedrägeri

Bästa sättet att stävja missbruk av en själv, eller en hel skola, är att öppet redovisa:
För nåt halvår sen var det en medlem som uttryckte att hon ville bjuda in en indisk läkare till sitt B&B, och jag svarade att det blir nog svårt med tanke på resekostnader, visum, osv.

Plötsligt dök det upp en indisk läkare i min chatt, och han hade fått tips av nån att jag drev en ganska stor skola där vi hämtar mycket ifrån Indien och ayurveda. Jag satte ihop läkaren med B&B-damen, och plötsligt skulle det anordnas en konferens i all hast.


Jag skrev en artikel om saken, och meddelade att intresserade kunde mejla B&B-damen, och texten innehöll också uppgiften att logi och mat skulle ingå vilket påstods ha skapat panik.

Både här och där kunde jag läsa i trådar att det var förfärligt att jag hade skrivit så, och damen fick en massa administratörer att ta bort det delade meddelandet som låg i många av våra 30-35 FB-grupper.

Jag hade ställt till det
Damen påstod att hon fått 20 anmälningar via den artikeln, under loppet av tio minuter, och min databas säger nåt helt annat.

Det var rätt få som hade hunnit klicka, den felaktiga infon låg ute i tio minuter, och det var också så att kost och logi skulle ingå. Men det skulle inte skrivas offentligt utan komma som en bonus och överraskning.

Jag bad många gånger om att få de tjugo anmälningarna för att jag ville be dessa läsare om ursäkt, men jag fick dem aldrig, och med stor sannolikhet berodde det på att det fanns inga tjugo.

 

De påstådda 20 har ingen anledning alls att hoppa av
Eftersom mat och logi ingick kan det inte vara ett avhoppsskäl. De gick möjligen miste om en överraskning, och en hemlighet – en bonus – men alla 20 tycks ha hoppat av. Lenas fel…

Damen beskrev också att hon slängts ut ifrån en massa FB-grupper eftersom hon gjort reklam för en egen grej. Andras fel..

Idag undrar jag om jag inte regelrätt lurades att skriva “fel”.

Jag tjatade om information
Detta för att uppdatera artikeln nu när det var bestämt att doktorn verkligen skulle flyga till Sverige.

Men jag fick aldrig några uppgifter, och det beror med stor sannolikhet på att det aldrig var meningen att det skulle komma så mycket folk.

Jag har sällan eller aldrig stött på någon som har varit så motsträvig, och som inte har velat ha ut adekvat information.

 

En svindlad indisk doktor anlände till den svenska klorofyllen
Jag hade alltså sabbat tjugo bokningar, varav flera svenska läkare, men via FB hade det ändå ramlat in tio snabbt.

Jag kan inte tolka texten nedan på annat sätt än att doktorn, som befinner sig i Frankrike, får veta att tio har redan bokat direkt men nu via FB, och han bestämmer sig då för att ta sig till Sverige. Bör ju bli fler då det finns tid att sprida information om konferensen.

 

Doktorn håller låda för tre pers i publiken
Indier är oftast såväl tålmodiga som snälla, och jag har sagt denne doktor att om han är lycklig så är jag lycklig avseende den blåsning han har åkt på.

Som jag uppfattar dem är de helt ovana vid manipulatörer ifrån Europa, och det är lite märkligt med tanke på Indiens historia avseende det brittiska imperiet. Han ser på sin tripp till Sverige som en semestertur, och det hänger förmodligen också samman med deras karmatänkande. Men han förstår att jag måste sätta ner foten därför att det var jag som sammanförde dem, och om jag inte säger stopp och belägg blir jag en medhjälpare till ett fult bedrägeri.

 

Blåser du folk, ljuger och bedrar återföds du som pungråtta i nästa liv
Han själv behöver aldrig ingripa. Jag är svensk, och reagerar på ett helt annat sätt speciellt som manipulationerna bara fortsatte.

Det laddades upp en 40-50 minuter lång film i skolan, och där doktorn pratar.

Kameran viker aldrig av ifrån doktorn
Den hålls konstant riktad mot honom, och inte ett ord sägs av uppladdaren att han tilltalar tre personer i publiken. Illusionsbyggandet är nu ett faktum.

Jag frågade B&B-damen flera gånger hur många som kom men hon vägrade att svara. Doktorn svarade; tre. Jag antar att hans utlovade arvode baseras på hur många som kommer, och som vi redan “vet” sabbade jag tjugo…

Bedrägeri är då man lurar människor
Man får t.ex, mig att tro att den redan skrivna artikeln ska uppdateras…  och att detta spektakel är seriöst varför skolans plattform har fått användas. Läsarna ska få veta “sen” var det är, kostnader, vägbeskrivning… och detta “sen” inträffade aldrig. Eller så får man 35 administratörer att tro på att det är mitt fel att tjugo inte kom…

Man får främst en indisk läkare att tro på att tio personer bokat omedelbart via FB…  
Hade han åkt upp ändå? Om han vetat att han främst skulle utnyttjas av en svenska som ville ha en privatläkare en vecka?  Hade administratörerna lagt ner tid på att ta bort artikeln från alla våra FB-grupper, om…

Hade jag skrivit en artikel om… Nej!
Det sista jag gör är att medvetet lura läsare. Bedrägeri är just det att man manipulerar folk att göra saker åt sig och syftet är alltid ens dolda agenda, som man själv tjänar på, men som precis alla andra förlorar på i form av tid, pengar, ansikte, tillit, lust, osv.

De flesta som kör på så här har en agenda från start
Den dolda agendan blottas i den citerade meningen:

“en vecka
med en alldeles egen privatläkare kan ju inte bli annat än bra”.

Det är bestämt från start att doktorn ska bli ens egen utan konkurrens. Det stämmer rätt bra med min upplevelse att doktorn och skolan användes, jag användes, administratörer användes, för att rusa runt och ta bort artikeln, där jag hade råkat skriva att kost och logi ingick, vilket det gjorde men det skulle vara en hemlighet.

En indisk läkare blev upplurad till Sverige, med hjälp av falska informationer
Alla försök att sprida “konferensen” motarbetades för damen ville just ha bara det; “en vecka med en alldeles egen privatläkare”. Det förbryllade mig ett bra tag varför det saknades vilja att sprida information om detta unika arrangemang ända tills jag såg den texten.

 

Damen åker nu ut ur skolans FB-grupper
Jag har aldrig kontakt med folk som begår brott av den här typen, och jag är snudd berömd för det. Alla är dessutom sjuka i skolan och vi måste bara därför ha ordning i leden.

Det vanliga är inte att såna här gör rätt för sig, eller ens ber om ursäkt för att de har vilselett folk. Det vanliga i Sverige är att de gör sig till offer, blir rasande på mig t.ex. och sen kan de hålla på med förtal i åratal. Jag har varit med hundra gånger förr då folk har försökt använda mig i kriminella sammanhang, och de tycks aldrig lära sig för det går inte, har aldrig gått, och kommer aldrig att gå.

Men man måste sätta upp stoppskylten
Förutom att en indier och skolan användes som spelpjäser äventyras i princip hela skolan, om jag inte sätter stopp för sånt här, och därför måste man också redovisa det hela.

Jag kommer aldrig att tillåta att spelare leker med skolan eller dess medlemmar. Vi kan inte ha folk inne i skolan som begår brott mot oss eller använder oss för att göra det.

Bedrägeri är enligt svensk lag ett brott, som består i att någon medelst vilseledande förmår annan till handling eller till att underlåta något som medför vinning för gärningsmannen och skada för den vilseledde enligt 9 kap. 1 § brottsbalken. Viktigt är det faktum att vilseledande i princip kan bestå av vilken omständighet som helst, bara det finns ett orsakssamband mellan vilseledandet och handlingen eller underlåtenheten som leder till att något av värde överförs till gärningsmannen.

Påföljden är fängelse i högst två år.

 

Tips!
A
 key element to a happier life is being surrounded by a supportive and influential network of friends and acquaintances. Sometimes, though, we can mistake influencers with manipulators and it can be hard to tell the difference.

It’s rare to find those who will invest time and energy into something that doesn’t have the potential for some personal gain. Just like in business we calculate the ROI (return on investment) for our friendships, maybe not in such a black and white way, but it happens.

A manipulator knows how to get what they need with little effort from themselves but at great cost to others. They find ways to work around the system (or you) for their benefit, so even though your ROI is low, you still take the time to invest in the relationship. Läs mer

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.