Mot Kerala i Indien

Klicka på bilden

Indien är idag den sjätte största ekonomin i världen och på väg mot plats nr 3.

Jag har inga förklaringar alls varför man på det nationella provet i Sverige ska skriva svaret “Indien” då de efterfrågar världens fattigaste land.

För mig är det helt obegripligt 
Det finns fattiga i Indien, ja, finns i alla länder. Men det är inte “världens fattigaste land”. Indien växer så det knakar och det är en stor skillnad bara på ett år då man åker ner.

Sjätte vintern i rad som jag åker ner
Mina bihålor är vårdskadade, och jag tål inte kyla, varför jag är lite mobil av mig.

Folk frågar ofta om jag inte är rädd för våldtäkter.
– Nej, inte det minsta.

Kerala har tre per dygn på 32 miljoner invånare
Vi har fler än 100 på tio miljoner. De få som sker i Kerala klaras dessutom upp. Kerala är en spännande stat, enda i världen där folket via val skaffade sig en kommunism.

Men de hade ingen riktig kommunism utan mer en Keralakommunism. Kommunisterna har inte makten nu, men har fortfarande inflytande, och de hade egen majoritet länge.

Jag ska besöka ett sjukhus
Utmattningsskolan har en Indiengrupp, och en handfull medlemmar har redan bestämt sig för att åka dit i höst. Vi har 15% grupprabatt om vi är tio.

Jag ska upp i bergen till Munnar ett par dagar, och har chauffören med mig, och han hämtar mig vid flyget  klockan 3.30 på natten.

När jag sovit ut väntar den första middagen med vänner, och vi får väl se vad som dyker upp under den månad jag blir nere. Jag har flera möten bokade med indiska läkare, och har frågor från skolans medlemmar med mig ner.

Men, nu återstår det sista innan jag åker; gå ut med soporna, kolla att all el är avstängd utom kylen… sen så… mot India, igen!

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.