Hantera radioaktivitet

I går meddelade SvD, Svenska yle, tidningar på Kuba, i Ryssland och Indien med flera att radioaktiviteten avsnitt i Fukushima.

Vi följde utvecklingen i några timmar på stora skolgården
Fyra medlemmar ogillade det. Jag borde aldrig ens ha utrett saken. Om skolan talar om radioaktivitet eller eventuella kärnkraftsolyckor är den inte seriös. Det är precis tvärtom, och det ska jag förklara eftersom skolan inte ens hade byggts om jag haft samma struts-inställning.

Det är också alltid lika intressant då människor tror att de ska / kan / får styra vad en författare ska skriva och inte eftersom det fenomenet i princip bara finns i totalitära stater, och som nyligen har uppmärksammats då en barnboksförfattare läxades upp av politiker och kolleger (!).

Vi har nu 2200 stundtals mycket sjuka medlemmar
Några är så sjuka, med så allvarliga symtom, att nätterna blir till dödsångest istället för till vila.

Vi har medlemmar som har varit sjuka i 15-20 år, medlemmar som är sängbundna, nån har nyss lämnat droppställningarna bakom sig, och som först nu hittar sina förgiftningsrötter, kan åtgärda dem. Vi har medlemmar som nu aktivt söker upp läkare utomlands, som tar avföringsprover med mera, och som hittar aparta bakterier, och som inte enbart rapar; “det där är psykiskt”.

Det går inte att säga en procentsiffra ännu hur många som har tvingats vara sjuka helt i onödan, för att man förnekar förgiftningar, parasiter, mögel, aparta infektioner, och söker gömma undan allvarliga samhällsproblem genom att mer eller mindre skuldbelägga enskilda individer och kalla dem psykiskt sjuka.

Det är oseriöst.

Vi vet inte heller än hur många som är sjuka på grund av Tjernobyl / Fukushima, eller alla de kärnkraftverk som läcker i USA, men det vore mer än otroligt om ingen är det.

Det är en förgiftningsrot man ska lära sig att hantera, borde ingå i allmänbildningen idag, och om skolan inte lär ut hur är den inte seriös.

Stoppa huvudet i sanden, och inte utreda om det nu kommer ännu mer radioaktivitet är oseriöst.

Kunskap är makt
Få svenskar vet vilken mat som gäller eller att all forskning visar att stora odlingar av hampaplantan “äter” upp radioaktivitet eller att man har hittat en ny svamp i Tjernobyl som också “äter” radioaktivitet. Många vet att “äta jod är bra” men få vet att  zink bör finnas i normalnivå i kroppen först.

Det beror på att ämnet är tabu i många läger
Men stoppa huvudet i sanden har aldrig löst några problem, och det vet lejonparten av skolans medlemmar eftersom de är offer för den vedervärdiga nu-stoppar-vi-huvudet-i-sanden-metoden. Det är just denna attityd som är vår värsta fiende.

Vi har en egen skolgård för uranförgiftade
Där ligger material, och mer kommer, hur man hanterar t.ex. uran liksom radioaktivitet. Vi har en egen skolgård för matfrågor, recept på mat man blir frisk av, och den gruppen köper nog ingen fisk ifrån Stilla havet.

“Alla” borde lära sig hantera radioaktivitet redan i grundskolan
De flesta känner till att fisken är helt otjänlig som människoföda om den ens överlevt. Till höger har vi 100 ton sardiner som spolats iland i Pacific kustområdet i Hokkaido.

Till vänster har vi delfiner som spolats upp och som befann sig på fel plats – fel hav.

Jag skulle kunna skriva 1000 A4, och ta med tusen liknande bilder, därför att Stilla havet är kört.

Det havet har försörjt stora delar av jordens befolkning, och igår meddelade flera medlemmar att det var ont om sallad i Sverige, och den som finns är dyr.

Dåligt väder anges som orsak
– Det här är historiskt, säger handlaren Paul Dino Larsson som driver ICA Maxi på Gotland.
Både skördar i Spanien och Italien har drabbats hårt av det dåliga vädret under de senaste månaderna vilket får konsekvenser för butikernas utbud av framförallt grönsaker.

Sallader, isbergssallad, paprika, broccoli, tomater och gurkor är bara några exempel på varor som inte gror i lika stor utsträckning i det kalla vädret. Därför har också priserna gått upp kraftigt. Läs mer

Det visar upp lagen om tillgång och efterfrågan
Alaska påstår att deras fisk inte är kontaminerad och “lagen om tillgång och efterfrågan” lär visa sig ganska snart avseende livsmedel i världen just på grund av att Stilla havet är kört.

Asiaterna jobbar som blådårar på nya odlingsformer i bland annat nya inomhusväxthus. Sverige jobbar häcken av sig för att förneka?

En förutsättning för att lösa stora problem – se dem!
Då krävs att man inte bara ser dem utan också uppmärksammar dem och inte flyr.

Det vimlar numera av medlemmar i skolan, som skickar på mig material om nya metoder som de hittat, och som används ute i världen. Jag ber ibland skolans administratörer, de är ungefär 30 individer, testa och hittar vi metoder som är ännu bättre än de vi redan använder puffar vi givetvis för dem.

Problem är till för att lösas
Inte tigas ihjäl för det fungerar inte. Man bara lagrar dem, och en del är av den typen att de lätt exploderar i ens ansikte om man leker struts.

Kommer det fler larm om eventuella stora utsläpp kommer alltså skolan att uppmärksamma dem även i framtiden. Skolans urangrupp kommer också med automatik att lära sig mer och mer.

 

Om ett område kontamineras gäller giftstämpeln i 100 000 år vad man vet

På många håll i landet mättes cesiumhalten i älg- och rådjurskött de första åren efter olyckan på initiativ av till exempel jaktvårdsdistrikt. Läs mer

De behöver inte mäta för inget lär ändra på sig de närmsta 100 000 åren.

 

Tjernobyl märks fortfarande i husen
Ge unga okunniga människor lagfart till dessa hus i Gävle är oseriöst, och speciellt som man inte lär dem hantera problemet.

Nedfallet från Tjernobyl kom med vinden över Östersjön. Det nådde oupptäckt Öland och Gotland den 27 april 1986. Morgonen efter larmade monitorn när kemisten Clifford Robinson avsnitt genom den utanför omklädningsrummet i Forsmark. Hans skor var radioaktiva, vilket var ett mysterium eftersom han inte varit i något känsligt område. Fler larm gick.  Läs mer

Denna föreläsare är en av våra Nobelpristagare:

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.