Läkarna väntar kris, har de sagt

I serien om skolans värdegrund ska jag redovisa min, och därmed skolans,  syn på läkarkåren:

En grupp vakna läkare var ute nyligen, och sa sig vänta en förtroendekris. Ett skäl jag kan se på rak arm är att “alla” vet att “du blir vad du äter”, och de har några ytliga timmars kost- och näringslära.

När jag bestämt mig för att söka vård i Asien sa min egen svenska läkare:
 – Inte för att jag vet hur de gör, men det är intressant, jag har sett folk komma friska därifrån.

Min läkare var mycket frisk
Men vi hör skräckhistorier ibland i skolan, om läkare som hånat medlemmar rätt grovt, hotat dem, de ska inte få något sjukintyg om de inte…

Det är först och främst olagligt, för det saknas lagstöd för den typen av tvångsmedicinering, och dels luktar det alkoholism om ett sådant beteende. Det vi ser och hör är alkoholistsymtomet “ha rätt” samt “hånfullhet”.

Vanligt folk sysslar inte med hån. Det är också allmänt känt inom AA att det är svårt att få just läkare att slänga in handduken, och be om hjälp.

6-8 krossade kryddnejlikor, en tesked himalayasalt, en pressad citron i ett glas varmt vatten
Om jag hade sagt till min läkare att det botar maginfluensa på 20 minuter tror jag att han hade svarat;
  – Spännande! 
fullt_ut_i_almedalen_2011_-_3000_kors1
En alkoholiserad, eller knarkande läkare, gapskrattar och om inte vården rensar upp bland alla sina aktiva alkoholister lär den kris de talar om aldrig lösas.

Missbrukare har dragit sig mot vården länge, därför att där finns medicinskåpen, och vi är nu i det läget att 3000 dör årligen på grund av vårdskador, och 100 000 skadas allvarligt.

Jag är en av dem då jag är felopererad två gånger på ett sjukhus i Sverige där de inte ens får operera längre utan att först drogtestas.

Det har hänt mycket innan det beslutet ens kan fattas!
Om jag berättar utomlands att vi har sjukhus, där läkare inte får sätta kniven i folk utan att drogtestas först, skulle jag mötas av stor förvåning. Sverige har haft ett mycket gott rykte utomlands, men det smulas sönder allt oftare med start för kanske fem, sex år sedan. Som jag ser det var startskottet då Schyman eldade pengar för det var då jag själv fick frågan, för första gången, hur vi kan ha folk i ledande ställningar som är grava missbrukare och synbart tokiga.

Jag själv hade samma nyktra läkare från 1953 till 1989
Vi har ett par medlemmar i skolan som också haft samma doktor i åratal. Vi ser också “solskenshistorier” i skolan om just bra läkare, som enskilda medlemmar har stort förtroende för, och det anmärkningsvärda är att de ens berättar om det. De är så ovanligt att det blir en jag-måste-få-berätta-historia.

Min första kontakt med en urspårad doktor skedde då jag var liten
Mamma kallade honom för “Doktor Lyckträff”, och han var provinsialläkare i en liten by i Sörmland där vi bodde då jag var barn, och av mammas smeknamn att döma fick man vara glad om han ställde rätt diagnos nån gång.

Jag minns att min mor sa mig:
-Blir du sjuk i skolan ringer du hem för du får inte gå till doktor Lyckträff!

Samma råd delas ut i skolan
Och det är vad jag säger till medlemmarna i skolan att de ska inte gå till doktor Lyckträff, som asgarvar och är hånfull, utan de ska byta läkare. De får byta tio gånger, jag bryr mig inte, men ingen i skolan ska gå till doktor Lyckträff och hans bröder. Om alla vägrar låta sig behandlas av doktor Lyckträff är de snart borta.

Det finns bevisligen bra läkare där ute – jag hade en i Hudiksvall
En medlem hade nyligen sökt en ayurvedaläkare, de är garanterat nyktra, och som tagit pulsen och som sagt omedelbart efter det:
– Du är utmattad din stackare!

Medlemmen var förvånad, för hon hade inte ens öppnat mun än, och min erfarenhet av de indiska läkarna är den att du behöver inte “öppna mun” nämnvärt mer än att de vill se tungan. De går mycket på pulsen, som de tar på flera ställen på kroppen, ögonen, tungan, avföringens utseende, osv.

Men det kanske viktigaste är att de är nyktra
Om jag ser i backspegeln har Sverige aldrig kunnat hantera supande och knarkande läkare under hela min livstid, och en del i den förtroendekris läkarna själva talar om nu beror på det. Vi har en miljon aktiva alkoholister i Sverige, och det ger avtryck överallt – inte minst inom vården. När jag jobbade på sjukhus på 70-talet var medicinskåpen rensade inför nyår, som ett exempel. Knaprande läkare blir också väldigt lojala mot pillerlösningar även om de inte fungerar.

Om de nyktra läkarna i Sverige kan brotta ner de bland dem som är aktiva alkoholister skulle 90% av vården alla problem lösas med automatik. Om man fortsätter att förneka problemet, som bara växer för varje årtionde som går, lär vårdens kris aldrig ta slut utan tvärtom bara bli allt mer apart och grotesk.

När det sker kommer man också att “se” varför Hitler var som han var…

Världen globaliseras
14333210_10154955082157971_5579959872895011866_nDe svenska läkarna ska nu möta människor ifrån främmande kulturer, som i årtusenden har löst maginfluensa med kryddnejlikor, salt och citron i varmt vatten, och då gäller det att de säger som jag tror att min skulle ha sagt;
 – Spännande!

Vi ser det också här i skolan; medlemmars egna läkare som ger dem ett stort stöd att gå i skolan, och som just tycker att det är härligt och spännande att folk får bukt med hjärndimman via livsmedel, och så hör vi talas om de hånfulla, och hånfullhet är och förblir ett drogsymtom.

Hiters drogvanor avslöjade
Läkarna som knarkar och våldtar
USA:s läkare super och knarkar

 

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.