Resa till Kerala i Indien

385121_330033997017884_778055290_nJag får mycket frågor om Indien, och ska besvara dem… Då jag hade en webbyrå, från tidigt 90-tal, fanns det inte speciellt många som kunde webben varför Manesh började jobba på distans som vår grafiker. Indien var tidigt ute, och Hotmail skapades t.ex.där.

Efter ett par år sa han mig att han skulle byta arbetsgivare, och jag sa att jag hänger på och det fick jag inte. Han fick inte ta med sig kunder, och jag bad honom starta eget och lovade hjälpa till med kunskap. Manesh startade i en skrubb med mig som enda kunden. Men trygg för jag hade lovat att beställa lika mycket så han tjänade de första två åren vad han hade gjort hos en arbetsgivare. Nu har han 4-5 anställda.

manneshisjunde-himlen1Under många år tjatade han ibland på mig, ville att jag skulle komma ner, och jag sa att jag kommer när du gifter dig. Han var väl 20 år då vi började, och 33 år då han gifte sig, och jag håller löften så det var bara att packa…

Men jag sa honom att jag ville vara där i månader för jag ville in på ett hälsohem. Jag började känna av alla våra symtom… Jag kom ner i december 2011, och han gifte sig då, och sen for jag upp till hälsohemmet i fem, sex veckor och åkte därefter tillbaka ner till Cochin.

20160525-193848-largejpgEftersom jag räknas som kristen placerade han mig i ett kristet homestay, och där jobbade Linda och hennes man Thomas som anställda. Jag var där fem, sex veckor före hälsohemmet, och lika länge efteråt, och kom familjen rätt nära, och speciellt äldste sonen Jude.
jude
När jag hade återvänt till Sverige, och jag och Jude chattade, sa han att hela familjen hade åkt ut på gatan efter bråk med ägarna, och jag bad honom be sin mor Linda leta efter ett homestay att arrendera. Han sa mig att de hade inte råd med det eftersom det krävdes en deposition motsvarande 25.000:-.

Det tog ett tag innan jag fick Jude att förstå min idé men konceptet var enkelt. Jag betalade i förskott. Familjen skulle inte låna pengar, inte ha mig som delägare, utan enbart skaffa ett ställe, och en stor lapp där de skrev summan på, och sen tänkte jag åka ner och sova och äta upp beloppet.

cropped-old-light-house-cochinOch så blev det varför jag var där vintern efter och efter och efter… Varje år har jag fått behandlingar på stán, och jag har dagligen badat samt ätit lunch på Old Lighthouse.

contentarea_pictreFörra året dog Jude, i en trafikolycka, och det mesta blev upp och ner, men när jag var nere i januari-februari 2016 var harmonin åter i huset. Familjens homestay heter Le Linda Homestay,  (Trip Advicer) och ligger i Fort Cochin, Kerala.

Det finns ett svenskt bolag som sysslar med hälsoresor till Kerala men man kan också be Linda eller hotellet sy ihop ett förslag de får presentera per e-post.

Man söker en månads VISA online eller 6 månader via Cox och flyger till Cochin International, och de hämtar.

Numera är Manesh som sagt gift, och har fått ett barn. Hans fru är programmerare 13166115_10154629274117971_1388795946144471904_npå appar för Microsoft, och sist jag såg dem var i februari då vi var på Sri Lanka tillsammans med Manesh pappa och mamma.

Skolan ägs av ett indiskt bolag som heter European Manuscript Online Private Limited, och Manesh sköter alla papper.

11922108201510230511817023_996128007084359_3647753213707644773_nJag själv är på väg ner mot Asien, och förutom dessa två familjer, en hinduisk och en kristen, känner jag mängder med människor i Indien.

Manesh måste jag ha känt i snart 20 år, och Lindas familj i fem år.

En resa till Kerala rekommenderas varmt!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.