Husapoteket; 12-15 blåbär per dag

Blåbär betraktar jag som vår akutmat, rena hjärnmaten, och jag vräkte i mig liter efter liter då jag insjuknade. Kroppen ville ha det, och den som lyssnar på sin kropp har större chanser att klara det här än den som inte gör det. Många orkar inte laga mat i akutstadiet, och då är färska blåbär en bra nödlösning samman med alla andra bär, nötter, avokado – som inte behöver tillagas.

Men vi behöver normalt sett inte liter efter liter
Blabarspulver500_1716Skolan ber dig att få i dig 12-15 blåbär per dag. Du kan ha en kvarts tesked torkade blåbär ifrån Örtagubben i din musli om du inte har färska.

När man säger ”ät blåbär!” till en svensk ser de ofta framför sig hur de ska äta sig mätta på blåbär, blir dyrt… Jag hör ibland; ”Jag skulle aldrig ha råd att äta blåbär!” Alla har råd att äta 12-15 blåbär per dag. Få har råd att äta sig mätta på blåbär i december.

”Äta sig mätt” kan man göra på tre, fyra liter friskt vatten per dygn, och resten man får i sig ska vara genomtänkt och funktionell mat. Den dagen du väljer mat efter funktion och inte efter utseende, smak och pris är halva segern hemma.

Så, börja idag!
 – Jag ska äta blåbär för hjärnan behöver dem.

De är rika på antioxidanter, vitaminer, mineraler och annat som är bra för oss. Bäret är vildväxande och finns i skogarna över hela vårt land.

http://www.youtube.com/watch?v=biBTTdtom68

2 kommentarer till “Husapoteket; 12-15 blåbär per dag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.