Äldre medlemmar får gärna tänka

6e3d6b_8d9bd9eb51e64fb6855a8f79013b7056-jpg_srz_855_469_85_22_0-50_1-20_0-00_jpg_srzJag har en teori som jag vill bolla med äldre medlemmar som kan skicka PM till mig eller kommentera.

Man tror ute i världen att sjukdomen börjar med en infektion. Man vet att då den “märks”, folk tappar närminnet, är hippocampus inflammerad, och man vet att vi är förgiftade och ofta av tungmetaller. Den byggs inte upp på en kvart.

Om jag roar mig med att läsa schemat utifrån mitt liv kan jag sätta hjärnhinneinflammation 1977 högst upp där det står “Brain inflammation”. Jag kan skriva; “Inlagd på Ersta sjukhus 2003” på den lilla rutan där det står “Microbiome”.

Jag hittar rätt stora, och dramatiska insjuknanden, av typen salmonella, bakåt som kan limmas fast på varje tårtbit.

Jag tror att det tar väldigt lång tid att bli sjuk, och vi kallar den inte CFS på vägen för varje enskild grej får sitt eget namn. Om jag hade dött av mina parasiter 2014 hade dödsorsaken varit “Leishmania Donovaniparasiter” och inte “Immundysfunktion p.g.a. CFS”.

Vi flyttar runt i modern tid, och byter läkare i ett, så det är svårt för nån annan än för oss själva att “se” om det finns en lång, lång bakgrund innan den totala kraschen – förlamning – inträder.

I vårt land har man diagnoser för de “sjukligt trötta” som inte ens finns utomlands
Det där är ett nationellt påhitt som handlar mest om att peka på sociala, psykiska, arbetsrelaterade orsaker. Det beror nog på marineringen i sociologin antagligen??? I det här sammanhanget får man skippa helt vad som sägs i Sverige och lyssna mer på resten av världen. En specialist på det här i England har sagt att han såg sitt första fall 1985. Vad händer i Europa 1985?

I den mån folk orkar är jag tacksam om just äldre medlemmar kan fundera igenom sina liv, och se om ni också kan limma in akuta, explosiva, dramatiska “startskott” bit för bit tills alla tio är inblandade.

 

 

Sprid kunskapen, och tipsa sjuka!

12 kommentarer till “Äldre medlemmar får gärna tänka”

 1. Intressant sida! Jag har inte tänkt tillbaka på vad jag haft tidigare då jag alltid (tills för några år sedan) sett mig själv som en frisk person, men när jag läste inlägget ovan kom en del minnen tillbaka;

  ca 1978 trolig salmonella – läkte ut på några veckor
  1979 hjärnhinneinflammation (följdsjukdom efter dubbelsidig påssjuka) – värktabletter
  ca 2005/06? njurbäckeninflammation – bredspektrumantibiotika, tror jag

  Med facit i hand verkar det som att jag lagt en solid grund till de problem jag har idag!

 2. den hade botats med penicillinet innan jag knockades så det är bara ämnesomsättningen och skadorna jag ska hantera på något sätt innan jag räknar mig som fit for fight… 🙂 men gurkmejan och ingefäran är mina bästisar i vardagen 🙂

 3. Jag tror att forskarna än så länge vet för lite om just sånt. Jag har aldrig lyssnat på nån läkare som tagit upp inre blödningar men det mesta är ju upp och ner.

 4. Jag minns att jag hade njurinflammation runt 1982/83. Förmodligen tog jag inte hand om den på bästa sätt, utan festade samtidigt, som jag åt antibiotika, för jag kommer ihåg att jag fick gå tillbaka till doktorn och få en kur till!

 5. Jag är ju inte läkare men denna sjukdom är mkt allvarlig och behöver inte “ännu mer”. Just nu i helgen har jag delat ut tipset att äta gurka vid huvudvärk för vi orkar inte med det, också…

 6. Näringsbrist hos oss betyder främst brist på vitaminer och mineraler, och din berättelse lutar väl åt det hållet att man kan tro det.

 7. Jag fick infektion i njurar och bäckenet när jag var runt 20 år. Låg med 42 graders feber i flera dagar och svävande mellan liv och död!
  Sen när jag var runt 23 fick jag en fruktansvärd influensa som däckade mig totalt.
  Jag har också haft ätstörningar i över 30 år som kanske kan vara en av orsakerna till näringsbrist.

 8. Jag tycker att jag hört någonstans att man ska undvika operationer när man är utbränd..? Vet du om det stämmer..? Jag har iaf blivit nedsövd 4 gånger under 3 dygn när min utmattning var i akutfas.. Fick en spontan inre störtblödning och hamnade på IVA för det. Det är inte första gången jag fått en inre livshotande blödning. Tror du att det kan finnas något samband med utmattningen?

 9. Om jag bara kommer på ett sätt att få tag i samtliga mina journaler så tror jag att jag kan bekräfta det där med råge 🙂
  Men att lyckas övertyga landstinget om att de måste ge mig dom med hänvisning till PUL får jag ta tag i när jag blivit lite stabilare för jag har försökt några gånger genom åren men det är moment 22 och har man inte varit knäckt innan så blir man fullkomligt knäckt efter att ha bollats runt ett tag 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.